CATEGORIES
26.11.2019

PARASTA JUST NYT

Lifestyle

Olo on ollut viime viikkoina jotenkin poikkeuksellisen väsynyt, vaikka pyhä kolminaisuus UNI-LIIKUNTA-RUOKA ovat ainakin omasta mielestä ihan raiteillaan. En sitten tiedä onko jokin puutostila kehossa meneillään vai mistä kiikastaa, mutta välillä väsymys vähän turhauttaa. Päätinkin piristää pääkoppaani listaamalla asioita, jotka saavat kuitenkin energiat kattoon ja mielen kirkkaaksi.

SVEITSIN JOULUMARKKINAT

Viime vuoden kohokohtia Sveitsissä oli ehdottomasti joulua edeltävä aika ja kaikki mielettömät joulumarkkinat! Olen odottanut niitä ihan intopinkeänä koko syksyn ja nyt ne ovat taas vihdoin nousseet pystyyn ympäri Sveitsiä. Yksi kuuluisimmista joulutoreista sijaitsee Montreauxin kaupungissa, joka on ainostaan puolen tunnin ajomatkan päästä meistä. Käytiin siellä viime vuonna useampaankin otteeseen nauttimassa vin chaudia (kuumaa viiniä), raclettea, fonduutta, keksejä ja milloin mitäkin. Myös meidän kotikylässä Lausannessa on oma joulutorinsa, jossa tullaan varmasti vierailemaan lähipäivinä.
RAKKAITA KYLÄÄN

Viime vuonna koettiin joulun odotus täällä enimmäkseen kahdestaan, mutta nyt joulukuussa tänne saapuu kylään pikkusiskoni Nelli ja yksi parhaista ystävistäni Karoliina! <3 En malta odottaa, että pääsen näyttämään heille kaikki joulumarkkinat, vuoret, ulkoilmakylpylät ja muut lempi jutut Sveitsistä näin talvella. Ihana, että he pääsevät myös hetkeksi seuraamaan sitä arkea mitä täällä Petterin kanssa eletään.

UUSI TREENIOHJELMA

Tulen tästä tekemään todennäköisesti vielä ihan oman postauksen, mutta olen tällä hetkellä täysin koukuttunut Kelsey Wells nimisen jenkkimimmin saliohjelmaan! Saliohjelma löytyy SWEAT aplikaatiosta, jonka on perustanut Kayla Itsines, joka on monille ehkä vähän tunnetumpi nimi. Kaylan treenit ovat korkeasykkeisiä circuit-treenejä, joita olen myös itse tehnyt aikoinaan paljon. Halusin nyt syksyllä kuitenkin kokeilla jotain vähän erilaista ja päätin lähteä liikkeelle Kelseyn POWER 1.0 ohjelmasta. Kelseyn ohjelma painottuu täysin salitreenaamisen sekä aerobisen treenin yhdistelmään ja olen tykännyt siitä aivan älyttömästi. Parasta ohjelmassa on se, että saliohjelma päivittyy pikku hiljaa koko ajan ja samalla kehityskaari nousee koko ajan. Ohjelma kestää 12 viikkoa, josta olen itse nyt viikolla 6. Tämän jälkeen voi lähteä testamaan vielä POWER 2.0, 3.0 & 4.0 ohjelmia.

ONNI ARJESSA

En tiedä olenko koskaan nauttinut arjesta yhtä paljon kuin nyt. Töitä on ihan hyvällä tahdilla pöydällä, treenirytmi rullaa ja koti on vaan paras paikka, jossa olla. Ollaan täällä Sveitsissä enimmäkseen koko ajan kahdestaan ja luulisi, että 24/7 toisen seurassa alkaisi nopeasti hiertämään, mutta ei. Meillä on vaan niin sairaan hauskaa yhdessä. Pitääkö nyt koputtaa puuta? :D Vaikka outo väsymys siis välillä painaa, niin on monen monta asiaa, josta saa hyvää energiaa. 

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Jonna

  Tuosta väsymyksestä. Kannattaa tarkistuttaa rauta-arvot. Muistelen, että jossain postauksessa kerroit sinulla olevan kuparikierukka. Se vekotin aiheutti mulla niin runsaat menkat, että anemiahan siitä vähitellen aiheutui. Olin tosi väsynyt pitkään ennen kuin tajusin mennä tsekkauttamaan hemoglobiinin ja ferritiinin, jotka olikin tosi alhaalla. Kuparikierukka pois ja rautakuuri – olo koheni!

  • Kira Kosonen

   Joo tätä itsekin epäilen!! ://

 • -A-

  Huigeita asioita sinulla elämässä. Anna itsellesi lupa nauttia niistä täysillä, vaikka välillä väsyttääkin. Tiedän tuon turhautumisen tunteen väsymystä kohtaan… mutta sillä väsymyksellä on kai sitten jokin tärkeä viesti💝

  • Kira Kosonen

   Kyllä <3 Harmittaa vaan, kun tavallaan on "elämänsä kunnossa" ja voi niin hyvin, niin ihme väsymys koko ajan riivaa. Mutta kuten edellinen kommentoija sanoi, voi hyvin olla nuo rauta-arvot ton saakelin kuparikierukan takia...

   • -A-

    Suo anteeksi, vajavainen viestini. Viestin lähetettyä, tuli heti mieleen noi ferritiini asiat. Josta Jonna asiallisesti kirjoittikin. Onneksi tosiaan tietoisuus ferritiinistä lisääntynyt. Ikävä kyllä vielä usea lääkäri suhtautuu niihin muoti-ilmiönä. Suomesta muutes löytyy ”rautalääkäri” Ilona Ritola, joka perehtynyt kyseiseen aiheeseen.

    • Kira Kosonen

     Pitääpä tutkia! Kiitos! <3