CATEGORIES
3.11.2019

HETKESSÄ ELÄMINEN, HETKIEN TALLENTAMINEN VAI MOLEMMAT?

Lifestyle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: DNA
Olen toiminut bloggaajana jo yli 6 vuoden ajan. Näihin vuosiin on mahtunut paljon uuden oppimista, joista yksi isoimmista osa-alueista on ollut tietty valokuvaaminen. Alan kehityskaari esimerkiksi valokuvien laadun suhteen on ollut valtava, ja pysyäkseni aallonharjalla tehokas järjestelmäkamera on aiemmin ollut oikeastaan ehdoton. Puhumattakaan erilaisista objektiiveista tai valokuvien muokkaamisesta kuvankäsittelyohjemien avulla.

Sitä mukaa mitä valokuvien laatuvaatimukset kasvoivat, pitkittyivät myös kuvaustilanteet. Havahduinkin jossain vaiheessa eläväni enimmäkseen kamerani linssin kautta. Jännä juttu, mutta muistan esimerkiksi paljon enemmän pieniä yksityiskohtia asioista ajalta, jolloin en vielä keskittynyt sen ’täydellisen kuvan’ saamiseen. Valokuvatessa näköaisti on niin vahva, että kaikki äänet, tuoksut ja tuntemukset jäävät toissijaisiksi. Syvät muistikuvat koostuvat kuitenkin aidosta läsnäolosta, jolloin tarvitaan kaikkien aistien täysi huomio.
Koen, että nykyään minulle hetkessä eläminen on yhtä tärkeää - ellei jopa tärkeämpää, kuin hetkien tallentaminen. Rakastan edelleen kauniiden asioiden ja hetkien tallentamista kamerallani, mutta en halua elää pelkästään linssini kautta. Olenkin tästä syystä jättänyt kamerani välillä kotiin, ja turvautunut ainoastaan puhelimen kameraan. Puhelin kulkee aina mukana, ja sillä kuvaaminen onkin usein paljon nopeampaa kuin järjestelmäkameran kanssa kikkailu. Puhelimesta onkin tullut todella tärkeä osa työtäni, mutta kuvien laadusta en kuitenkaan ole valmis tinkimään.

Laatu on valokuvissa varmasti kaikille tärkeässä roolissa, kuvasi sitten ammattilaisena tai ei. Tästä syystä puhelimen valinta tehdään usein kameraominaisuuksien perusteella. Tässä postauksessa esittelenkin teille DNAn himotuimman uutuuden Nokia 7.2. puhelimen. Puhelimen 48 megapikselin kamera ja ZEISS-optiikka tekevät laadukkaasta ja ammattimaisesta puhelinkuvaamisesta todella helppoa sekä tehokasta, eikä sen käyttöön tarvitse mitään erityisosaamista tai kikkailua. Kaikki on luotu valmiiksi kameran toimintoihin.
LAAJAKUVAOMINAISUUS

Tällä puhelimella voit napata tismalleen samasta kohdasta joko lähi- tai laajakuvan vain yhtä nappia painamalla. Olen ennen joutunut kantamaan aina erillistä laajakuvalinssiä mukanani vastaavien kuvakulmien saamiseksi, mutta nyt pystyn tallentamaan myös upeita maisemakuvia puhelimen avulla!

Tämä toiminto tulee myös suureksi hyödyksi silloin, kun on ahtaassa kuvaustilassa eikä pysty liikkumaan saadakseen laajemman kuvakulman. Tässä alla olevassa kuvassa seisoin mm. pienellä sillalla, jossa ei ollut juuri mitään liikkumavaraa. Normaalilla kuvatilalla sain tallennettua maiseman vain osittain, mutta vaihtamalla laajakuvatoiminnon päälle, sain koko maiseman vuoria myöten mukaan kuvaan.
ZEISS-MUOTOKUVAT

Saat Nokia 7.2 avulla myös lähi- sekä muotokuviin nopeasti ammattimaisen boke-erikoisefektin, jossa kohde on tarkkana ja tausta sumeana ZEISS Modern, ZEISS Swirl ja ZEISS Smooth kuvatoimintojen ansiosta. Pystyt myös valikoimaan kunkin sumennuksen vahvuuden, jotta saat juuri sellaisen lopputuloksen kuin haluat! Näin tarkkoihin yksityiskohtiin ja isoon aukkoon eli ”sumennokseen” tarvitsen normaalisti taas erillisen makro-objektiivin järjestelmäkamerassani.
MUUTA HUOMIOITAVAA

Puhelimen muilla ominaisuuksilla voit myös viimeistellä ihon sävyjä, tasoittaa kuvan kokonaislaatua ja valaista vaikka tummempien alueiden yksityiskohtia. Hämäräkuvaaminen on onnistuu myös erityisen hyvin, koska puhelin yhdistää useita pikseleitä ja tallentaa näin enemmän myös valoa. Tästä on varmasti apua nyt kun päivät ovat koko ajan lyhyempiä ja lyhyempiä! Puhelimen akun kesto on myös jopa kaksi päivää, joka tuo vielä oman bonuksensa.
Värivaihtoehtoina puhelimessa on syaaninvihreä,hiili tai jää.

Puhelinkuvaamisen helppous on vapauttanut ainakin minulle paljon aikaa, ja täten mahdollistanut asioista nauttimisen vähän eri tavalla. Minulle mm. luonnossa oleminen ja liikkuminen on äärimmäisen tärkeää ja otankin tämän ajan aina tietynlaisena akkujen lataamisena. On ihanaa liikkua luonnossa, kuunnella sen ääniä, aistia maan energia ja maadoittua paikalleen sen myötä.

Visuaalinen silmäni on kuitenkin aina hereillä, ja nautin paljon siitä että pystyn jakamaan kokemani kauneuden myös muiden kanssa. Nokia 7.2 puhelimen helppokäyttöinen ja tehokas kamera tallentaa nämä kauniit hetket nopeasti, jotta voin myös itse nauttia hetkestä.

Nyt tämä himotuin uutuus DNAlta.

2 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

  • Roosa

    Hyvännäköisiä kuvia!

    Haluaisin kysyä onko tää postaus yhteistyö yms? Kun mainostat puhelinta niin kovasti ja DNA:ta myös. Jos on voisitko lisätä yhteistyömerkinnöt😊

    • Kira Kosonen

      Moikka Roosa! Kiitos huomiosta, on yhteistyö! Postauksen luonnoksissa oli koko ajan merkinnät kunnossa ihan normaalisti, niin kuin kaikessa sisällössäni, mutta näköjään jostain syystä ei ole näkynyt julkaistussa versiossa :/ Korjasin bugin nyt ja pitäisi näkyä normaalisti! Suuret pahoittelut tästä.