CATEGORIES
25.9.2019

SVEITSI KESÄN VIKAT KUKKAMEKOT JA KIMPUT

Switzerland

Kelit ottivat täällä yhtäkkiä ihan radikaalisen käännöksen syksyn puolelle vaikka vielä hetki sitten täällä nautittiin vielä +25 kesähelteistä. Nyt tänne onkin luvattu sitten koleita sadekelejä ainakin muutamaksi viikoksi, joten nauttikaammehan vielä ainakin tämän postauksen verran kesäisen Sveitsin tunnelmista!

Yksi parhaista ystävistäni täällä on myös Suomesta kotoisin oleva Milja, kenen kanssa ollaan tehty aina silloin tällöin pieniä retkiä sinne sun tänne ja hän veikin minut tänne ihan mahtavaan Mille & Une Fleurs self service kukkakauppaan jokin aika sitten! Paikan ideana on tosiaan se, että saat vapaasti käydä poimimassa pellolta kukkia ja jättää kimpun koon mukaisesti vaan käteistä paikalla olevaan lippaaseen. Täällä oli myös ihastuttava teehuone, jossa toimi sama self service konsepti. Aivan ihana paikka ja joku pieni sisäinen floristi heräsikin minussa täysin henkiin täällä. Oli jotenkin äärimmäisen terapeuttista puuhastella kukkapuskien tuntumassa ja suunnitella omaa kimppuani. Kauhea valinnan vaikeus meinasi kyllä iskeä, mutta kukkien väriloisto vei onneksi vaan mennessään.

Oli kelit kuitenkin mitä tahansa, niin arki täällä Sveitsissä rullaa jotenkin todella hyvin! Olen joskus aiemminkin puhunut säännöllisestä rytmistäni täällä ja jotenkin se vaan tuntuu toimivan itselleni todella hyvin. Se, että päivien kulku on selkeää ja kaikki ns. ylimääräiset kissanristiäiset on eliminoitu hetkeksi pois tuntuu nyt jotenkin todella rauhoittavalta. Toki välillä on ikävä sitä, ettei voi lähteä näkemään perhettä ja ystäviä, mutta onneksi kaikki ovat vain puhelinsoiton päässä ja nykypäivän whatsapp rumban ansioista tuntuu, että ei jää kyllä edes niistä pienimmistäkään asioista ulkopuolelle. Se tuo myös todella paljon lohtua <3

Olen kyllä myös tehnyt itseni kanssa nyt paljon työtä sen suhteen, että hyväksyn sen ettei välttämättä kaikki ystävyyssuhteet säily samanlaisina kuin Helsingissä ollessa. Välimatka tulee varmasti etäännyttämään minua jostain elämäni henkilöistä, mutta kyllä ne tärkeimmät suhteet säilyy, asuin sitten missä tahansa. Onko siellä paljon myös ulkomaille muuttaneita henkilöitä, ketkä miettivät näitä samoja asioita? Miten esimerkiksi ylläpitää läheisiä suhteita kotiin?

3 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura

  Hei Kira, kauniita kuvia! Lohdutuksena haluan sinulle kertoa, että ne oikeat ystävät ei katoa ja perhepiirikin pysyy samana. Olen asunut ympäri Eurooppaa vuodesta 2014 ja nyt olen tehnyt pysyvän kodin toiseen pohjoismaahan. Niitä koti-ikäviä hetkiä tulee oli poissa kuinka pitkäänsä tahansa, mutta onneksi on kaikki elektoniset väylät sekä lennot edes takaisin, jotta yhteys säilyy. Olen nykyisin kiitollisin juuri niistä viidestä ystävästä kuin vanhoista kavereista tusina kaupalla. Toivottavasti viihdyt siellä! <3

  • Kira Kosonen

   Kiitos Laura kivasta viestistä! <3 <3 <3 Tämä tsemppasi paljon :))

 • Heidi

  Viides vuosi ulkomailla alkaa tässä piakkoin, paras on kyllä varmaan whatsapp ryhmächatit, pysyy hyvin mukana kaikissa pienimmissäkin höpöttelyissä. Sit tietenkin viestittely ja facetime.
  Parasta on kuitenkin ollut kun joku tulee käymään kylässä ja pääsee näyttämään omia uusia kulmia. Jotkut kaverit ovat olleet jo niin monta kertaa että ollaan välillä päätetty että nähdään ”puolivälissä” eli valitaan joku Euroopan kaupunki viikonloppulomaksi.
  Huonoimmat puolet ovat se että jää jostain merkittävistä päivistä paitsi kun on syntymäpäiviä, häitä ja polttareita, lasten syntymiä ja ristiäisiä, on pakko valita mihin pääsee käymään. Itselleni jokainen isovanhemmilla käynti oli mahdollisesti jäähyväiset, kunnes nukkuivat tänä vuonna pois.
  Lohduttaudun kuitenkin sillä että Suomessakin eletään samaa arkea ja sitten kun nähdään niin se on ihan extra special.
  Toivottavasti viihdyt hyvin Sveitsissä, näyttää upealta! xx