CATEGORIES
30.1.2019

PÄÄTTÖMIÄ UNIA JA PAINAJAISIA

Lifestyle

En osaa oikein sanoa mikä minua on vaivannut nyt pari viikkoa, mutta olen nähnyt mitä päättömimpiä unia ja painajaisia lähes joka yö. Uni tulee iltaisin aina ihan hyvin, mutta yöt menevät aina sitten pyöriessä painajaisten kourissa ja aamulla olo on kaikkea muuta kuin levännyt ja raukea. Onkohan nyt jotain outoa menossa planeettojen ja tähtien kanssa... tämä kaikki nimittäin alkoi silloin verikuun aikaan. Kukaan muu kärsinyt samasta ilmiöstä?

Ehkä pahimmat painajaiset tähän mennessä ovat olleet se kun juoksin paniikissa karkuun ihmiskokoista Chucky-tappajanukkea vanhan kouluni käytävillä. Tiesin jotenkin koko ajan, että kyseessä oli painajainen ja jokainen kerta kun onnistuin herättämään itseni unesta ja nukahdin uudelleen niin palasin vaan heti takaisin painajaisen samaan kohtaan. Tätä jatkui koko yön läpi, kunnes pääsin siihen pisteeseen, että ehkä annan vaan tuon Chucky-nuken tappaa minut ja tämä kaikki vihdoin loppuisi. Päätinkin unessa avata vihdoin oven, jonka takana Chucky heilui puukkonsa kanssa ja painajainen päättyi. Talk about facing your fears.
Toinen ihan kamala painajainen oli se, että siskoni keskimmäinen lapsi oli nallekarkin kokoinen ja hän ryömi paitani sisään. Sisko kysyi paniikissa missä tämä on ja sanoin, että "Ei hätää se pelleilee ja ryömii tossa mun paitaa pitkin." Siihen sisko sanoi hätäisesti "Eihän se saa henkeä siellä paidan sisällä!" Nappasinkin sitten paidan sisällä ryömivän siskonpoikani, mutta tämä olikin vain ihan perinteinen nallekarkki. Joo mitä ihmettä. Sen jälkeen siskoni ja minä menimme aivan paniikkiin koska emme löytäneet oikeata pienikokoista siskonipoikaani mistään.

Yhtäkkiä tajusin katsoa rintsikoideni välistä johon hän oli jäänyt jumiin... Pieni rakas siskonpoikani oli ihan valkoinen eikä saanut henkeä ja sydämeni vaan pysähtyi. Tämä oli kaikista painajaisistani pahin. Aloimme hätäisesti elvyttämään häntä siskoni kanssa, jonka hetket tuntuivat ikuisuudelta. Onneksi minimies haukkasi sitten henkeä ja väri palasi pikkuhiljaa hänen kasvoilleen. Olin aamulla vielä niin tuskissani tästä unesta, että teki mieli heti laittaa siskolleni viesti, että lähettää kuvan, että kaikki on varmasti hyvin. Kerroin unesta eilen siskolleni autossa ja purskahdin vieläkin vaan kyyneliin.

Painajaisten lisäksi olen nähnyt muutenkin kaikkea ihan hullua. Kemissä näin esimerkiksi unta, että meidän matkanjohtaja ja Lumenen edustaja tuli kesken yötä herättämään minut ja siskoni tuolta lasikopista ja sanoi, että luvassa on seikkailu johon pitäisi lähteä heti. Kello oli neljä aamulla. Tämä tuntui niin oudolta koska uni sijoittui täysin siihen hetkeen missä oikeasti olin! Seikkailu oli lumikelkkaseikkailu tuon jäisen meren yli, mutta pinta ei ollut tasainen vaan kunnon jäävuoristo, josta yritettiin selvitä siskoni kanssa. Tätä seikkailua myös johti ystäväpariskuntani Anna ja Matti, jotka odottivat meitä kelkkojen kyydissä. Olin nähnyt Annan Northoutdoor-pakkausten kannessa samana päivänä, josta tämä varmasti johtui.

Viime yönä näin sitten unta, että maapallolle oli tulossa iso kivivyöry, joka peittäisi kaiken alleen. Kaikki alkoivat paniikissa valmistautumaan kivivyöryä varten, koska sanottiin, että jos kivien alla pystyy selviämään kaksi vuotta, niin pelastut. Tätä varten kaivettiin sitten kuoppia ja kerättiin ruokaa ja vettä sen verran mitä ehdittiin. Tein tätä ruokien keräystä mm. Instgramista tutun mallin Alexis Renin kanssa. Juuuu. 

Sellaista siis täällä! Mitäköhän ensi yönä on taas luvassa... :D 

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Emmimaria

  Painajaiset on kyllä kamalia ? onneksi itse en ole hetkeen niitä nähnyt (koputtaa puuta).
  Ystäväni näki uudessa elämäntilanteessa hirveästi painajaisia, vaikka siis elämäntilanne oli hyvä ja onnellinen! Mutta hän kävi unien takia energiahoitajalla josta apu löytyi ?

 • Elina

  Osaisitko suositella, millä lentoyhtiöllä Sveitsiin olisi edullisinta lentää? Sveitsin reissu on suunnitteilla keväälle, mutta lennot vielä varaamatta. Olen menossa Sveitsin eteläosiin, joten Milanoon lentäminen olisi yksi vaihtoehto.

 • Kirsi

  Toinen kuuhullu täällä, moi! Nyt kun luin tämän, niin tajusin että olen itsekin nähnyt tavallista enemmän painajaisia viime täysikuun jälkeen. Ja nukkunut tosi huonosti. Mulla se vielä sekoittui jetlagiin, mikä pahensi tilannetta entisestään. Kuu vaikuttaa minuun yleensä paljon, mutta niin moniin muihinkin, varsinkin uneen ja sen laatuun ja nukahtamiseen. Itsekin nukahdan illalla hyvin, mutta herään kesken unien enkä nukahda uudelleen. Se on tosi laaja ilmiö ja on siitä tieteellistäkin tutkimusta: https://yle.fi/uutiset/3-6749387

 • Kirsi

  Toinen kuuhullu täällä, moi! Nyt kun luin tämän, niin tajusin että olen itsekin nähnyt tavallista enemmän painajaisia viime täysikuun jälkeen. Ja nukkunut tosi huonosti. Mulla se vielä sekoittui jetlagiin, mikä pahensi tilannetta entisestään. Kuu vaikuttaa minuun yleensä paljon, mutta niin moniin muihinkin, varsinkin uneen ja sen laatuun ja nukahtamiseen. Itse olen nukahtanut myös illalla hyvin, mutta herään kesken unien enkä nukahda millään uudelleen. Se on tosi laaja ilmiä ja on siitä tieteellistäkin tutkimusta: https://yle.fi/uutiset/3-6749387

 • Aino

  Siis mulla on ollut ihan sama juttu viime viikkoina! Olen nähnyt lähes joka yö jotain ahdistavaa tai outoa unta.. en ymmärrä mistä johtuu, en ole mielestäni erityisen stressaantunutkaan.. voisikohan tuolla kuulla olla joku vaikutus ?

 • pob

  Hei apua! Kamalia unia vaikka osa vähän laittoi nauramaan… xD itse kuitenkin etsisin syytä jostain muusta kuin planeetoista tai edes kuusta (jonka vaikutuksesta uneen ei ole tieteellisesti pystytty todistamaan)

  • Kira Kosonen

   Mä oon niin hihuli, etten tartte tieteellisiä todistuksia näihin kuuhommiin :D <3 Mistä itse kuitenkin etsisit syitä?

   • pob

    Hahahaa jep, eihän sitä niin vakavasti tarvi ottaa xD muilla syillä siis tarkotin lähinnä esim omia stressitasoja, työmäärää, liikuntamäärää, ruokavaliota yms kaikkia elämäntapoja. Ite ainakin huomaan vaikka esim sen, että 3 jälkeinen kahvinjuonti tai liika työ- tai urheilumäärä (tai toisaalta se jos ei urheile ollenkaan) vaikeuttaa unensaantia. Jokainen on tietty erilainen, esim kaikilla kahvi ei vaikuta ollenkaan (epäreilua!). Mut tiiän kans sen ku unettomuudelle ei keksi mitään järkevää syytä! sitte onki helppo aatella et noo se johtuu planeetoista xD

 • Anni

  Mistä tuo ihana takki on?:)

  • Kira Kosonen

   Kiitos! Se on Peak Perfomancelta :) <3

 • Sibel

  Näin kans painajaista viime yönä. Oltiin mun pojan ja äidin kanssa rantalomalla ja oltiin rannalla ottamassa arskaa, kunnes yht’äkkiä alkaa tulla jotain 40m korkeita hyökyaaltoja jonka alle tietysti jäädään ja sen jälkeen oli aika sekavaa ja heräsin siihen ahdistukseen joka tästä unesta tuli. Hirveetä myös miten todelliselta jotkut unet voi tuntua ?

  • Kira Kosonen

   Ai kauhee!! Onneksi oli uni <3

 • Siiri

  Hei mitä ihmettä! Mullakin on ollut pari viikkoa sellaisia ahdistavien asioiden täyteisiä uniseikkailuja et oon vakavasti miettinyt et onko nyt jotkut tähdet väärässä asennossa ? En kaiken lisäksi yleensä edes nää mitään unia!

  • Kira Kosonen

   Joo sama täällä! Näen kyllä välillä unia, mutta en todellakaan näin paljon ja näin hulluja… Joka yö nyt ihan sama juttu! :D Pitää tutkia jotain astrologia sivuja kohta.