CATEGORIES
14.10.2013

Ystävät ja perhe kertovat

Lifestyle

Viikko sitten pohdiskelin Something Real -postauksen myötä, miten saisin paljastettua lukijoilleni palan aidointa minää. Keksin esittää kysymyksiä heille, ketkä ovat minua kaikkein läheimpänä. Joku lukijoistani ehdottikin aivan loistavia kysymyksiä, mitkä päätyivät tämän kyselyn rungoksi. Kysymykset kysyin äidiltäni, isältäni, siskoiltani, parhaalta ystävältäni, poikaystävältäni ja pitkäaikaiselta työkaveriltani. Vastaukset kysymyksiin kopioin tänne juuri sellaisina kuin ne tulivat.

Rehellisesti sanottuna en uskonut, miten paljon tämä postausidea olisi vaikuttanut myös minuun. On aika huimaa nähdä omat vahvuudet ja heikkoudet mustaa valkoisella lähimmäisten kirjoittamana. Myös minä sain tästä todella paljon irti ja tiedän, mitä voin itsessäni arvostaa ja mitä voin vielä kehittää. Suosittelen teille kaikille kokeilemaan samaa. Pari kyyneltäkin tuli vuodatettua vastauksia lukiessani.

 
Kysymykset:

1. Millainen olen suuttuessani?
2. Mitä arvostat eniten minussa?
3. Mikä luonteenpiirteeni on kaikista ärsyttävin?
4. Mitä moni ei tiedä minusta?
5. Mitä haluaisit sanoa minulle?

Äitini vastaukset:

1. Ääntä lähtee, savua tulee korvista ja sieraimista. Pienenä tasajalka hyppely ryhditti vielä suuttumistilaa. Muistankin kerran kysyneeni sinulta: "Miksi rakas hypit ja poljet jalkaa?" Tähän vastasit: "Tämä suuttumus tuntuu varpaissa saakka ja se täytyy saada ulos." Hyvin tuntui toimivan, sillä suuttumukset menivät äärimmäisen nopeasti ohi. Aikuisena en ole enää nähnyt sinua suuttuneena, jospa olisit vaikka oppinut hillitsemään itseäsi ;)

2. Humanitääristä sydäntä <3, sinua on pienestä pitäen kiinnostanut muut ihmiset ja heidän hyvinvointi. Olisitkohan ollut neljän vanha, kun sateisena, tuulisena, pimeänä marraskuun iltana ajoimme kauppaan ja kysyit minulta: "Äiti, onhan kaikilla ihmisillä koti?" "Onhan ainakin kaikilla lapsilla koti?". Vastailin rauhottavaan sävyyn, vaikka sydämessäni liikahti isosti. Jatkoit vielä sanoen, että "jos kuitenkin on niin, että joku lapsi on ilman kotia, niin meillehän mahtuisi hyvin sohvalle ja minäkin syön niin vähän, että siitä riittäisi jollekin muullekin". Sinussa on lukuisia muitakin asioita, mitä arvostan, mutta tämä tarinan muistan aina.

 
3. Aikaisemmin sinulta kesti vastata soittopyyntöihin, mutta nyt vanhemmiten siihen on tullut huima parannus. Aamu-unisuus on myös hankaloittanut asioita toisinaan.
 
4. Se, että olit Katmandussa vapaaehtoisena hoitamassa orpokodin lapsia.
 
5. Rakastan sinua koko sydämestäni. <3

Isosiskoni vastaukset:

1. Hysteerinen itkuhirviö

2. Empaattisuuttasi ja haluasi auttaa kaikkia apua tarvitsevia.

3. Turha panikoiminen (voiko purkkaa jauhaa samaan aikaan kun kävellään?)

4. Mitä muut eivät tiedä: olet ehkä yksi maailman empaattisimmista ihmisistä. Et koskaan toimi, ennenkuin olet ottanut jokaisen huomioon ja miettinyt kaikkien osapuolien kannalta asiaa.

5. Mitä haluan sanoa: että olet vertaansa vailla oleva sisko, johon voi aina luottaa. Kiitos suuresti kaikesta avusta ja rakkaudesta, mitä pojallenikin annat <3

Pikkusiskoni vastaukset:

1. Suuttuessasi voit menna nopeasti nollasta sataan. Paasi muuttuu punaiseksi, alat kiristamaan hampaitasi ja pahimmassa tapauksessa voi lentaa joku objekti toista henkiloa kohti.

2. Arvostan eniten lampoasi. Olet niin avoin ja lammin ihminen kaikkia kohtaan.

3. Kaikista perheenjasenista sinut on vaikein tavoittaa :) Aina :)

4. Moni ihminen ei varmastikkaan tieda, etta olet pissanut limupurkkiin autossa Losin ruuhkassa.

5. Olen niin kiitollinen, etta elama soi minulle sinut siskokseni. Olet aina ollut tukenani ja antamassa lohtua elaman rankkoina aikoina. Rakastan sinua niin paljon ja innolla katson mihin elama vie meidat molemmat

Parhaan ystäväni vastaukset:

 
1. Et todellakaan jää mököttämään vaan sanot suoraan mikä vaivaa. Näytät voimakkaasti tunteet ja fiilikset, hyvät ja huonot. Jos olet suuttunut niin se kuuluu ja näkyy, ei jää huomaamatta. Et ole pitkävihainen. Jos riita on sovittu se on myös unohdettu, etkä nosta asiaa uudestaan esille. On muuten aikamoista ettei näiden melkein 15 ystävyysvuoden aikana olla koskaan riidelty keskenämme!
2. Ehdottomasti rehellisyyttä ja suorapuheisuutta. Sanot suoraan mitä ajattelet ja mä tiedän aina että olet vilpitön sanoissasi. Tunnetaan niin hyvin että olet ystävänä kuin peili, susta heijastuu omat tunteet ja ajatukset, monesti sun kanssa puhumalla oppii itsestä uutta. Pidät tosi hyvää huolta sulle rakkaista ihmisistä, ja näet vaivaa perhe – ja ystävyyssuhteiden eteen. Suhun voi luottaa, välität aidosti ja olet hyvä ystävä. Oot aina tukena ja apuna, oli se sitten terapeuttina tai muuttomiehenä niin olet aina paikalla, pyytämättäkin. Arvostan sun ystävyyttä.
3. Äkkipikaisuus, otat stressin ja pikku paniikin välillä turhista asioista. Tämä on kylläkin ajan myötä vähentynyt paljon! Muistan monet hetkelliset maailmanloput kun oot itkupotkuissa polkenut jalkaa, ja tarkemmin ajateltuna pian tajunnut että hetkinen.. asia ei ehkä olekaan niin vakava
4. Sun alter egoa Tuijaa ei tunne moni. Onneksi mä oon saanut tutustua siihen, parhaimmat naurut ikinä aina kun Tuija on paikalla!
5. Olen susta ylpeä
 
 
 Työkaverini vastaukset:
1.En oo nähny sua montakaan kertaa vihaisena, meillä on aina niin kivaa töissä :), mutta pienestä tytöstä tulee nopeeta tekstiä ja monta kirosanaa jos on havaittavissa epäoikeudenmukaisuutta tai muuten vaan on huono päivä.
 
2. Arvostan sussa eniten aitoutta, sydämellisyyttä, omanlaista blondiutta joka mielestäni yhdistää meitä upealla tavalla :) ja tietenkin huonot läpät, jotka uppoo ainakin muhun täydellisesti -> huumorintaju myös ehdoton vahvuus ;)
 
3. Ärsyttävin luonteenpiirre... tosi vaikee!! En tiiä onko tää ärsyttävä, mutta välillä ehkä sanot jotkin asiat kauheesti miettimättä ja suoraan. Ne, jotka ei sua tunne, saattaa ottaa nää asiat loukkauksena vaikket sitä tarkoittaiskaan.
 
4. Moni ei tiedä, että sulla on 12-vuotiaan aineenvaihdunta :D ja että sekoot jos astiat ei oo piikkisuorassa rivissä tai etiketit kaikki samassa suunnassa!
 
5. Kirtsu, oot aivan ihana, älä ikinä muutu
 
Isäni vastaukset:

1. Räjähdyspanos - voimakkuus sama ja yhtä äänekäs, mutta kun tilanne on ohi se on ohi.

2. Olet hyvin empaattinen, luotettava, hyvä tunnistamaan erilaisia ihmistyyppejä ja osaat nähdä naamioiden taakse. Olet myös impulsiivinen, positiivinen, avulias maailmanparantaja myös teoilla. Olet oikeasti ja aidosti kiitollinen myös vanhemmillesi. :)

3. Aivan mahdoton sopia mitään paria päivää aikaisemmin mistään tai sitten aikataulut muuttuu viime hetkessä.

4. Eteerisen kuoren alla on vahva nuori nainen, mutta joskus ulkonäkö (blondi) ei petä. Tästä ei viitsi kertoa tarinoita :)

5. Minä rakastan sinua Kiikkupiikku sellaisena kuin olet EHDOITTA ja kaikesta sydämestäni. Toivon, että elämä kohtelee sinua kauniisti ja samalla hellyydellä kuin sinä kohtelet läheisiä ihmisiä.

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*