CATEGORIES
15.7.2018

HYVIÄ PIKKU JUTTUJA

Lifestyle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: LAGOM
Omat elämäntapani ja ruokailutottumukseni ovat olleet aina terveelliset, josta varmaan iso kiitos kuuluu äidilleni, joka jo pienempänä opetti meitä syömään ravintorikasta ruokaa. Rakastan tehdä ja syödä hyvää ruokaa sekä voida hyvin sen myötä, mutta en ole ehdoton minkään suhteen. Kuuntelen kehoani ja annan sille mitä se tarvitsee, mutta en kieltäydy herkuista tai esimerkiksi maitotuotteista ja punaisesta lihasta. Syön niitä vaan vähän harvemmin. En ole siis koskaan oikein lähtenyt mihinkään trendiruokavalio juttuihin mukaan, vaan aina kuunnellut mitä oma keho sanoo. Kaikki me olemme erilaisia eri tarpeilla, joten täytyy löytää vaan ne omat jutut, jotka toimii itselle. Uskon elämässä myös täysin sellaiseen 80/20 periaatteeseen. Jos suurimman osan ajasta syö hyvin ja liikkuu, niin aina silloin tällöin voi JA PITÄÄKIN nautiskella. Se pitää ainakin itseni järjissä.

Täysvaltaisen hyvinvoinnin ja siihen liittyvien valintojen tekemisen ei myöskään tarvitse olla mitenkään erikoisen monimutkaista. Ihan pienet hyvät jutut tekevät jo paljon. Oli se sitten esimerkiksi nukkumaanmeno tuntia aikaisemmin. Muistan teininä myös, miten äitini alkoi perehtymään enemmän ja enemmän esimerkiksi siihen, mitä oikeastaan on hyvä ravinto ja pikkuhiljaa teki sitten valintoja ja muutoksia koko perheen ruokailutottumuksiin sen myötä. Näitä pikku juttuja oli esimerkiksi valkoisen viljan vaihtaminen täysjyvään ja parempi laatuisen öljyn käyttäminen ruoanlaitossa. Tähän äitini aloittamaan prosessiin ehkä kiteytyykin koko oma ”ruoka & elämä identiteettini” hyviä pikku juttuja ja pieniä parempia valintoja.
Koska tasapaino on minulle kaikki kaikessa, niin hyvät pikku jutut kuuluvat terveellisen elämän lisäksi myös luonnollisesti nautiskelun puolelle ja saankin ihan yhtä paljon kiksejä esimerkiksi terveellisestä kanasalaatista, kuin myös hyvästä juustolautasesta ja punaviinilasista. Hyvien pikku juttujen tasapainottelu on siis ainakin itselleni juuri se avain siihen, miksi voin hyvin. Oli se sitten hyvinvointiin, nautiskeluun tail elämään liittyvä valinta tai asia. Niistä ainakin oma hyvinvointini koostuu.

Tässä esimerkkejä omista hyvistä pikku jutuista sekä valinnoista, jotka pitävät minut tasapainossa ja kuuluvat omaan elämäntyyliini.

Terveellinen aamupala (kaurapuuro & marjoja / vihersmoothie)

Liiallisen kahvin korvaaminen yrttiteellä

Terveellisten öljyjen suosiminen ruoanlaitossa

Täysjyvätuotteiden suosiminen

Luomutuotteiden suosiminen

Raikkaiden salaattien valmistaminen kotona

Suklaata illallisen jälkeen

Metsäkävelyt

Välipala smoothie

Viinittely tyttöporukalla

Hyvä juustolautanen perjantai-iltana

Ilman kelloa herääminen

Mimosat brunssin yhteydessä

Sängyssä makaaminen sunnuntaina ja pizzan tilaaminen kotiin

Lagom seisoo brändinä juuri tämän samaisen ideologian takana ja puhuukin sen puolesta, että elämä koostuu juuri näistä hyvistä pikku jutuista. Lagom tukee tuotevalikoimallaan hyvin myös omia hyviä pikku juttujani ja helpottaa näin oman 80/20 arkeni sujumista loistavasti. Mahtavien luomu smoothiepussien lisäksi mm. nämä käyttövalmiit kanafileet helpottavat isosti omaa arkea ja arjen valintoja. Kanafileet on saatavilla joko vedessä, auringonkukkaöljyssä (oma suosikki) tai tomaattikastikkeessa. Kiireisen kotitoimistopäivän luottolounas onkin aina ennen ollut tonnikalasalaatti, mutta nyt Lagomin kanafileet ovat tullut itselleni tonnikalan korvaajaksi. Myös eettisesti yksi hyvä pikku juttu. Olen joskus aiemminkin testannut vastaavia kanatuotteita, mutta tyrmännyt ne ”limaisuuden” takia heti. Lagomin kanafileet eivät ole tätä kuitenkaan ollenkaan, vaan kana on enemmänkin sellaista revittyä lihaa, joka toimii todella hyvin salaateissa, leivän päällä tai esimerkiksi sunnuntai pizzassa. Lisää näistä sekä muista Lagom tuotteista voit lukea täältä. 

ARVONTA

Lagom haluaa tarjota myös kahdelle lukijalleni satsin erilaisia Lagom tuotteita kotiin testattavaksi (kanafileiden lisäksi myös mm. smoothiepusseja!), joten kerro minulle, mikä on yksi sinun hyvä pikku juttusi elämässä ja osallistu arvontaan. Osallistumisaika päättyy 20.7. 

Muistakaa kuitenkin esimerkiksi terveellisen kanasalaatin jälkeen herkutella palalla suklaata. ;)

Photos Julia Toivola

72 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mia

  Ehdottomasti yksi parhaimpia elämän hyviä pikkujuttuja on 9 km:n työmatkaan aamuisin yhdistetty 2.5 km kävelylenksu. :)

 • Hanna

  Hmm, Lagom tuotteissa on espanjalaista kananlihaa. Maassa käytetään kauhea määrä antibiootteja lihantuotannossa, kampylobakteerit ja salmonellat kukoistavat.
  Kannattaisi vaihtaa säilykkeet tuoreeseen kotimaiseen broilerinlihaan kun kerran haluat syödä puhdasta ja terveellistä ravintoa. Aika erikoista valita tuollainen tuote yhteistyöpostaukseen.

 • Sanni

  Aamulenkit jonka jälkeen aamupala rauhassa lehteä selaillen 👌🏻

 • Kinuski

  Itselläni se on ehdottomasti riittävä määrä unta (8-10h). Toki välillä mennään vähemmilläkin yöunilla , mutta kovin montaa yötä peräkkäin ei pysty tai se alkaa vaikuttaa liikaa negatiivisesti arkeen.

 • SKM

  Kahvikone omassa keittiössä ja aamukahvi juuri jauhetuista pavuista. Pieni hyvä asia jokaiseen päivään.

 • Mia

  Yksi hyvä juttu ylitse muiden on sienestys. Mieli lepää luonnossa, saa hyötyliikuntaa, raitista ilmaa ja hyvää ravintoa. Toivottavasti tänäkin vuonna tulee saalista.🍄🌲😊

 • juppe

  Juon aina aamulla ensimmäisenä vettä muutaman mukillisen.

 • Anna

  Vähintään 9 tunnin yöunet myös arkena. Vaikuttaa yleiseen fiilikseen niiiin paljon!

 • hilkka

  Koti on paras :)

 • jonnap

  Pakastimesta palanen raakakakkua silloin tällöin töihin mukaan.

 • Helsssunen

  Aamupalaksi puuroa ja liikkumisen riemua metsässä kävellen.

 • Marjo

  Tällä hetkellä se on loma. Ja yllättävää kyllä, myös loman jälkeen tulevat työt! Vihdoin sellaisessa duunissa, minne odottaa paluuta :)

 • Laura Varanki

  Olen huomannut, että yksi erittäin tärkeä hyvän mielen osatekijä on se, että on muille ihmisille ystävällinen ja ihan ilman mitään erityistä syytä! Siis se, että ihan lähtökohtaisesti suhtautuu muihin myönteisellä tavalla. Yleensä se saa myös vastakaikua :)

 • Katlas

  Aamun aloittaminen smoothiella ja kahvikupillisella, sekä aamuhaleilla lasten kanssa.

 • Ulla

  Riittävä uni, paljon liikuntaa sekä hyvä ruoka😊

 • Riina

  Yksi oma “arjen luksusta” on aamuisin kahvipulla. Tämä kulki aikaisemmin nimellä lauantaipulla, mutta vuorotöiden puitteissa pulla syödään vapaapäivänä oli se sitten milloin, ison kahvin kanssa. Toinen asia mihin olen opetellut näin aikuisena, on kohteliaisuuksien/positiivisuuksien sanominen ääneen. Monesti olen miettinyt itsekseni, esim. Jonkin ystävän tai ihan tuntemattoman vaatetusta kuinka hyvältä näyttää tai jos jollekki ystävälle on sattunut jotain hyvää niin olen miettinyt, et hän on kyllä ansainnut tämän, näitä asioita olen opetellut sanomaan ääneen. Ja voin sanoa, että minulle on varmaan tullut vähintään yhtä hyvä mieli kuin vastaanottajallekkin :).

 • Erika

  Päätin vuoden alusta olla katsomatta puhelinta (niin usein kun mahdollista, mutta toteutuu lähinnä viikoloppusin) ennen kun oon syönyt aamupalan ja tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tekee niin hyvää, suosittelen kokeilemaan alkuun vaikka kerran viikossa :)

 • Emz

  Aamulla sitruunavesi, sen jälkeen kookosöljypurskuttelu ja vihersmoothie kahvin kera. Näillä lähtee päivä aina kunnolla käyntiin :) Myös perheen ja ystävien näkeminen, ja metsälenkit koiran kanssa on pieniä elämän iloja <3

 • Irene

  Pieniä juttuja on niin paljon!

  -!Talvisin haaveilen pääsystä mökille saaristoon, ja siellä laiturin nokkaan istumaan onki kädessä.

  – omasta kasvimaasta yrttien ja kasvien haku

  – superkiireisen työpäivän päätteeksi saatan osataan itselleni sipsipussin ja dippiä (mikäli mies on poissa kotoa)

  Siinä nyt muutama ensimmäisenä mieleen tullut

 • Eeri

  Pienemmät ruoka-annokset ja ruokailun rauhoittaminen ovat tuoneet paljon hyvää elämääni. Kasviksien määrässä en kuitenkaan kainostele 😉

 • Johanna

  Riittävä uni ja liiallisen stressin välttäminen.

 • Suvi Nieminen

  Oi vitsi olisi ihana testata noita – olen lukenut noista mutta en ole raaskinut vielä restiin hankkia

 • Asmina J.

  Aamu-uinti, hyvä hiuspäivä, siisti koti, treenin jälkeinen olo ja maukas ruoka!

 • Kikkakoo

  Balanssi kaikessa

 • Jaana

  Olen löytänyt juoksun maailman ja sen myötä ruokavalioon lisääntynyt smoothiet ja salaatit. Ihanaa! Myös kesällä jäätelö kuuluu kuvaan, mutta ei enää niin usein kuin ennen. Ja olo on huikea!

 • maikku

  Kiireisen lapsiperhearjen keskellä kaipaan helppoutta ruokapuoleen ja pieniä hetkiä itselleni. Nyt kesäaikaan, kun olen saanut lapsen nukkumaan, menen ulos kastelemaan kukkia ja muita istutuksia. Sen jälkeen istun alas ihailemaan niitä ja juttelen itsekseni kuinka ovat taas kasvaneet ja näyttävät kivoilta😊 Se tekee hyvää mielelle, mutta mieli kaipaa vielä hyvää ja terveellistä ruokaa lisäksi.

 • Iina

  Hmm..noita pikku juttuja on aika monia. Tämä nyt ei liity ruokaan, mutta yritän päivittäin ”latailla” itseäni aina hetken. Eli en ns. ajattele mitään, tuijottelen eteenpäin näkemättä mitään tai laitan silmät kiinni ja olen vaan. Toimii mulla sellaisena virran antajana ja tuntuu että näin saan taas ajatukset kasaan ja jaksan toimia paremmin :) Ihanaa Ranskan lomaa <3

 • Ilona

  Ulkoilu ja hyvät yöunet.

 • Jenna

  Oma pieni (tai oikeastaan aika iso) hyvä juttu elämässä on opetella päivittäin jollakin pienellä teolla olemaan itseä kohtaan yhtä armollinen ja kiltti kuin on muitakin ihmisiä kohtaan. 🙂

 • Viivi

  Kun herää aamulla rauhassa yks koira kainalossa, ja toinen koira kirmaa suoraan pussaamaan ja kiehnäämään kun huomaa että oot herännyt ❤️ Sen jälkeen ihana aamiainen juurikin mimosan kera ☺️

 • Lumi

  Hymyily ja positiivisuuden jakaminen :)

 • Johhhu

  Koira seuraa aamulla minua vessaan ja meidän jokainen aamu käynnistyy hali-rapsutushetkillä! Mikäli joku aamu tämä haliminen jää väliin, osoittaa koira yleensä mieltään työpäivän jälkeen mikä kuulostaa ihan hassulta mutta niin se vain menee

 • Janika

  Ehdottomasti kiireettömät aamut ja pitkät kävelylenkit luonnossa. Ruuan suhteen terveellinen linja, mutta hyvä muistaa myös herkut!

 • Vilja

  Mä komppaan tota 80/20 periaatetta. Perusterveellinen ruoka, liikunta ja uni. Riittävä veden juonti ja päikkärit tarpeen vaatiessa on omat hyvät jutut.

 • Netta

  Lämmin sitruunavesi aamuisin!

 • Essisofia

  Aikaisin herääminen ja aamusmoothie!

 • Veera

  Jo vuosia olen aloittanut päiväni puurolla marjojen kera. Nykyisin päivä ei lähde käyntiin ilman puuroa ja vatsakin voi paremmin.

 • Anna-mari

  Säännöllisin väliajoin muistuttaa itseä siitä, että oon just hyvä näin. Hetkellinen herkuttelu, liikunnan vähyys tai vastaava ei elämää kaada suuntaan tai toiseen. Muistan olla kiitollinen kaikesta siitä mitä minulla on.

 • Jennun

  Tuorepuurot ovat arjessani ihan must!! Niin paljon eri variaatioita ja kiireessä ne voi ottaa mukaan evääksi :)

 • Päivi

  Olen löytänyt vastaavat smoothiepussit, jotka toimii hyvin esim töissä välipalana, helppo pitää mukana, kun säilyvät kassissa (tai kaapissa)!

 • Henu

  Päällimmäisenä tulee mieleen vapaapäivien iltapäivän päiväunet, parhaimmillaan esim. riippukeinussa tai muuten ulkona hyvällä säällä. Viime aikoina näitä kovasti kaivattu, kun vapaapäivää ei ole useampaan viikkoon ollut. Lagomin tuotteet ovat täysin vieraita toistaiseksi, joten kokeilu tulisi todella tarpeeseen.

 • Elli

  Tasapaino kaiken suhteen!

 • Jonnz

  Niin monta pientä hyvää juttua joka päivä. Tärkeimpänä kuitenkin pysähtyminen hetkeksi ja ajatus “mä riitän”. 😊

 • Anna

  Tuorepuristettu appelsiinimehu :)

 • Sonja

  Hyvät yöunet sekä koirien kanssa lenkkeily on ykkösjuttuja!:>

 • K.

  Hyvät ja riittävän pitkät yöunet

 • Henna

  Puolet järjellä ja puolet tunteella mentaliteetti pätee ainakin minulla niin yleensä elämässä kuin esimerkiksi syömisessä ja liikkumisessa. Hyvä olo pysyy, kun ei tarvi kaikesta nipottaa :) Se on mun pikku juttu!

 • Emmi

  Kotimaiset marjat ja ruokalusikallinen maapähkinävoita puuron päällä 😋

 • Sara

  Kaurapuuro aamuisin ♥️

 • Jenni

  Mun yksi pieni hyväjuttu elämässä on se, että kävelen töissä aina portaita vaikka 5.kerroksessa ollaan, enkä käytä hissiä :)

 • Riikka

  Kiireisenä lastentarhanopettajana ja yksin eläjänä on ruuanlaitto painottunut lähinnä salaatteihin ja helppoihin “kasaa sitä ja tätä” bowl ratkaisuihin. Töihin pitäisi ravitseva ruoka saada heti aamulla helposti mukaan ja valmiit kanafileet toimisivat tähän täydellisesti. Smoothiepussit taas toisivat aamuihin helpotusta :)

 • Nina

  Liikunta ja hyvä ja terveellinen ruoka :)

 • Miira

  – Jooga ja lyhyet meditointi/mindfull – hetket.
  – Lasi viiniä illalla netflixin ääressä.
  :)

 • Lina Simojoki

  Mun hyvä juttu elämässä on se, että otan aina joka päivä itselleni aikaa jonkun asian parissa- oli se sitten kupillinen teetä ja youtuben katsominen, pieni kävelylenkki tai kirjan lukeminen :)

 • Laura

  Suomalaiset marjat!

 • Suski75

  Itse yritän lähes joka päivä tehdä lounaaksi tuorepuuroa erilaisilla lisukkeilla. Talven vetelin melkein pääosin puuroa tuunattuna mustikoilla, banaanilla ja granaattiomenan siemenillä – enkä muuten sairastanut yhtään kertaa *kopkop!*. Haluaisin uskoa noilla muutamilla superfoodeilla olleen osuutensa asiaan. Olisi mielenkiintoista saada maisteluun noita Lagomin tuotteita, en ole aiemmin edes kuullut tuollaisista.

 • Veera

  Mun hyvä (iso) pieni juttu elämässä on muiden ilahduttaminen pienillä eleillä ja teoilla. Oli se sitten aamupalan teko poikaystävälle, oven avaaminen tuntemattomalle tai työjutuissa kaverin auttaminen.
  Hyvän jakamisen moodi on automaattinen, kun itsellä on hyvä olo ja elämä kunnossa – tämän olen oppinut ja sitä tulen myös jatkossa vaalimaan :-)

 • Mari

  Allekirjoitan suurimman osan noista jo mainitsemistasi asioista!:) Lisäksi oma juttuni näin kesällä on aamu-uinti: se on mahtavan raikas ja piristävä aloitus päivälle :)

  http://www.thewellst.com

 • Nanni

  Pieni armollisuus kaikessa, se on välillä ihan ok jättää kämppä siivoomatta ja karata kamujen kanssa viettään kesäpäivää <3

 • Mirka

  Olen täysin samaa mieltä 80/20 ajattelusta, elämästä pitää myös nauttia eikä elää ”kurinalaisesti” päivästä toiseen :) Minun pieni hyvä juttuni on sunnuntaiherkuttelu, aloitamme aamun runsaalla ja terveellisellä aamiaisella ja päätämme ei niin terveellisesti iltapalalla pizza & cokis (tietenkin lasipullosta) tms. tosin, valmistamme aina itse herkkumme, joten voimme hieman vaikuttaa myös herkkujen terveellisyyteen :)

 • Fiia

  Rakastan Matcha lattea, jolla herkuttelen silloin kun haluan jotain täyteläisempää tavallisen teen sijasta.

 • anna s.

  Täytyy sanoa, että viikonloppuisin lasillinen viiniä ja herkullisia juustoja :)

 • Anna

  Teen mahdollisimman paljon ruokaa itse. Nämä helpottaisivat kiireessä valmistettuja lounassalaatteja työpaikalla. Olisi mukavaa päästä kokeilemaan. :)

 • Ilona

  Pyrin käyttämään mahdollisimman vähän omaa autoa ja suosin sen sijaan hyötyliikuntaa eli pyöräilyä tai kävelyä :)

 • Jas

  Uni, vesi ja ulkoilu, niistä en tingi!

 • TerhiR

  Minun pikkujuttuni hyvässä elämässä on päikkärit, lyhyet, mutta tehokkaat. Puoli tuntia, ei enempää ja taas jaksaa. Usein laitan kasvonaamion ja tulee todellakin otettua kirjaimellisesti kauneusunet :)

 • pob

  Sun blogista saama kikherne cookie dough resepti. Et tiiäkkään kuinka monesti oon tehny sitä ja kuinka mlnesti se on pelastanu mut!

 • Lukija

  Yksi ihana juttu on pitää pakasteessa aina mustikoita. Pieni satunnainen makeanhimo on helppo nitistää taikka upgreidata aamupuuro tai jugurtti. :)

 • Haidi

  Oma pieni hyväjuttu arjessa on veden riittävä juonti ja vihreä/valkoinen tee. Toinen on einesten välttäminen ja itse tekemän ruuan suosiminen. Tällöin kun on enemmän valtaa raaka-aineista :) näitä tuotteita onkin kaupassa tullut hypisteltyä ja ihmeteltyä, mutta vielä eivät ole kotiin asti päässeet!

 • Kaisu

  Näin kesällä aamu-uinti järvessä aina, kun mahdollista! Ja tietty tasapaino kaikessa..

 • EllaJ

  Veden juomisen tärkeys on kulminoitunut mulla vasta viime vuosina! Mikäli en juo 2,5-3 litraa vettä päivässä, on oloni todella hirveä. Vesi on parasta!

 • Mira

  Veden juonti! 🤗