CATEGORIES
24.5.2018

AITO VAHVUUS LÖYTYY ITSESTÄ

Lifestyle

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs
Kaikilla meillä on huonoja päiviä ja vaikeampia elämän jaksoja, jolloin kaikki tuntuu olevan vähän raiteiltaan. Vaikka ulkoapäin katsottuna esimerkiksi oma elämäni näyttää varmaan Instagramin ja blogin välityksellä todella hohdokkaalta, niin minullakin on omat taisteluni kaiken sen takana. Tahti on välillä päätä huimaava ja koko ajan pitää tehdä enemmän ja enemmän tilaa omalle itselle sen kaiken keskellä. On pitänyt oppia myös hidastamaan.

Tällä hetkellä käyn todella vahvasti jonkinlaista muutosprosessia ja itsetutkiskeluvaihetta läpi, johon sain aika isonkin ahaa-elämyksen tossa jokin aika sitten. Tajusin nimittäin, että olen viimeksi ollut kunnolla yksin viimeksi 23-vuotiaana ja se sen hetkinen Kira on jotain aivan muuta, kuin mitä olen nyt 31-vuotiaana. Pitkässä parisuhteessa oma identiteetti myös ehkä vähän kasvaa suhteen ympärille, joka on toki aika luonnollista, mutta nyt huomaan kuitenkin kyseenalaistavani ensimmäistä kertaa todella vahvasti vähän kaikkea. Olenkin kysynyt useasti itseltäni ”Mitä sinä oikeasti haluat?”.
Tämänkaltaisissa elämäntilanteissa sitä on helposti vähän ”tuuliajoilla” ja on helppo eksyä myös vähän enemmän raiteilta. Ei ole helppoa olla yhtäkkiä peilin edessä ja katsoa omaan itseen tarkemmin. Olen kuitenkin tässä kuluneen kevään aikana ymmärtänyt, että se oikea vahvuus syntyy kuitenkin nimenomaan tästä. Ei ole mitään voimaannuttavampaa, kuin huomata oma vahvuus omasta itsestä. Se, että viihdyn esimerkiksi nyt todella hyvin yksin kotona on ollut minulle todella iso ja merkittävä askel suhteessa omaan itseeni. Uskoisin, että siellä ruudun toisella puolella saattaa olla myös muitakin, ketkä käyvät läpi vähän samoja juttuja, joten tässä omia vinkkejäni siihen, miten pysähtyä kuulemaan omaa itseä ja löytämään uudenlaista vahvuutta elämään sitä kautta. Oli sitten parisuhteessa tai ei. Näin minä hidastan tahtia ja kuuntelen omaa itseäni.

Pidä viikossa yksi MINÄ päivä/hetki

Tämä on ainakin itselleni todella tärkeä asia, jonka merkityksen huomaan varsinkin kiireisinä viikkoina. Pyrin siis pitämään viikossa yhden kokonaisen päivän tai vähintään yhden illan, jolle en sovi mitään menoja tai näkemisiä kenenkään kanssa. Muista ihmisistä välittyy aina väistämättömästi erilaisia energioita ja nämä energiat saattavat sekoittaa helposti omaa ajatuksen kulkua. Tästä syystä onkin super tärkeää rauhoittua olemaan vaan itsensä kanssa. Viime perjantaina oma MINÄ päiväni oli mm. sellainen, että tein koko päivän töitä kotoa käsin yksin, siivosin kämpän, tein kotona vähän joogaa, nautin aurinkoisesta kahvihetkestä parvekkeellani ja kokkasin illalla itselleni upean aterian. Laatuaikaa vaan oman itseni kanssa, oman kodin rauhassa. 
Ole enemmän luonnossa

Jos sinulla on mahdollisuus kävellä tai esimeriksi pyöräillä töihin luontoreitin kautta, niin tee se. Olen huomannut saavani viime aikoina niin paljon rauhoittavaa energiaa luonnosta ja varsinkin nyt kun kelit ovat olleet niin upeat, niin iltakävelyt rannassa tai metsässä ovat olleet kullan arvoisia.  Viikonloppuisin on myös ihana tehdä vähän pidempiä luontoretkiä esimerkiksi Nuuksioon tai Helsingin edustalla oleville saarille. Kahvipullat vaan mukaan ja menoksi.

Podcastit ja audiokirjat

Rauhoita työ/koulumatkat somen selaamisesta ja turhan energian välittämisestä itseesi. Sitä ei tajuakkaan mitä kaikkea keho ja mieli sieltä poimii. Huomaan saavani paljon enemmän toimistolla aikaan, jos rauhoitan sporamatkan hyvien podcastien tai audiokirjojen kuunteluun.

Sano välillä ei

Tämä on ollut ainakin omalla kohdallani vaikeinta, mutta nyt olen oppinut jo taitamaan paljon paremmin sanomaan EI kaikelle ylimääräiselle. Ei turhille reissuille, ei turhille kissanristiäisille, ei turhille tapahtumille ja ei turhalle stressille. Ihminen luo myös oman kiireensä ja sitä kalenteria voi myös tyhjentää kaikesta turhasta.

Vain 1 meno per päivä

Tämän idean sain kun kävin vierailemassa Afterwork podcastissa. Puhuttiin siellä näistä samoista aiheista ja hyvänä vinkkinä elämän hidastamiseen oli se, että työpäivän lisäksi sopii aina maksimissaan yhden menon sille päivälle. Meno voi olla salilla käynti, kahvitreffit ystävän kanssa tai jonkun muun asian hoito, mutta aina vaan 1 meno per päivä. Tämä ei kyllä aina ole omalla kohdallani ollut mitenkään mahdollista, mutta ainakin noiden kahvitreffien sopimista olen pyrkinyt hajauttamaan mahdollisimman laajasti. Ystäviä on ihana nähdä, mutta jälleen kerran, se aika oman itsensä kanssa on ihan yhtä tärkeää, ellei tärkeämpää.

Meditointi

Tämä on varmaan aika  itsestäänselvä vinkki, kun puhutaan keinoista olemaan enemmän läsnä ja oman itsensä kanssa, mutta haluan silti korostaa meditoinnin tärkeyttä omassa prosessisani. Meditoinnissa ei nimittäin missään nimessä tarvitse saavuttaa miten ”tilaa”, missä ei ajattele mitään, vaan sen tarkoituksena on ainoastaan antaa tilaa omalle päälle. Riittää, että kuuntelet vaan itseäsi. Sinun ei tarvitse istua keskellä olohuonetta jalat ristissä silmät kiinni, vaan voit vaikka makaa ihan vaan sohvalla tekemättä yhtään mitään. Sammuta telkkari, laita puhelin kiinni ja vain ole. Kuuntele mitä kehosi ja mielesi sinulle sanoo. Sinulla ei tarvitse olla mitään vastauksia, kuuntele vaan. 

Muistakaa siis panostaa elämän hidastamiseen ja siitä nauttimiseen. Kuunnelkaa itseänne ja löytäkää sitä kautta uudenlaista varmuutta ja vahvuutta ihan kaikkiin elämän osa-alueisiin.

Rauhallisia ja voimaannuttavia hetkiä teille toivoo myös Löfbergs, jonka tummapaahtoiset ja aromikkaat kahvit sopivat kaikkiin arjen luksustilanteisiin. Rauhallisen kahvihetken kotona kruunaa esimerkiksi Löfbergsin Magnifika tumma kahvi (paahtoaste 3), jossa on ihania kaakaon vivahteita sekä hienoinen vaniljan tuoksu. Tämä hieman kevyemmän paahtoasteen tumma kahvi sopii mm. ihanasti esimerkiksi rauhallisiin ja hidastahtisiin viikonloppuaamuihin. Itse tykkään nauttia sitä lempeän kauramaidon kera. 

Löfbergs - löydä oma vahvuutesi.

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • S

  Moikka! Mistä toi sun kirjahylly on? :)

 • Maria

  Olisko sulla vinkata mitään hyviä podcasteja, jotain vähän semmoisia ns. ‘syvällisempiä’?

 • Rosa

  Olipa hyvä ja avoin postaus. Sulla on varmasti meneillään uusi ja opettavainen vaihe elämässä. Jokainen nuori nainen varmaan samaistuu tuntemuksiisi. Eroaminen on kamalaa mutta se on aina myös uuden alku.

 • Eve

  Kiitos tästä postauksesta ❤ olen viikko sitten eronnut pitkästä suhteesta. Tunneskaala on sen mukainen… eilen itkin ikävääni, tänään olo jo parempi. Harmittaa että suhde johon itse panosti kovasti päättyi.. nyt yritän opetella olemaan taas itseni kanssa ja saada elämää taas rullaamaan. Tämä postaus auttoi vaikka olikin luonteeltaan yhteistyöpostaus. Kiitos vinkeistäsi! Kaikkea hyvää ja ihanaa kesää ❤