CATEGORIES
17.5.2018

MINATO SUSHI HELSINKI

Lifestyle

Nyt tulee uusi kova sushi-vinkki Helsingistä! Pieni Minato Sushi Helsinki avasi nimittäin ovensa Kalevankadulla muutama viikko sitten ja käytiin heti testaamassa paikka hard core sushirakastajana tunnetun ystäväni Jekku Berglundin kanssa. Meidän yhteisenä harrastuksena Jekun kanssa on melkein viikottainen sushihetki Sushibar + Winessa, mutta Minatoon eksyimme nyt sen takia, koska sitä pyörittää vanha kolleegani omilta sushiajoiltani.

Työskentelin Sushibar + Wine ketjun toimipaikoissa ravintolapäällikkonä ja tarjoilijana melkein 4 vuotta ja koko tämä aika tuli vietettyä yhdessä Riinan kanssa, joka vastasi silloin kaikkien Sushibar-ravintoloiden keittiöpuolesta. Nyt Riina toteutti unelmansa omasta paikastaan ja avasi Minaton yhdessä ystävänsä Tuomon kanssa, joten pakkohan sinne oli heti rynnätä! Tämän naisen ammattitaito sushin suhteen on niin raudanlujaa, joten tiesin jo etukäteen mitä Minatossa odottaa... perkuleen hyvää sushia!

Minato Sushi Helsinki, Kalevankatu 55.

Aukioloajat ja menu tästä

Paikka on suunniteltu enimmäkseen take away tilauksia ajatellen (löytyy myös Foodorasta), mutta siellä on myös kaksi pientä pöytää paikalla ruokailuun. Lista on esimerkiksi Sushibar + Wine ravintoloihin nähden paljon suppeampi, mutta sieltä löytyy perinteisen sushilemppareiden lisäksi muutamia superhyviä erikoisrullia, kuten Kolari, johon tulee grillilohta, savuporoa, paahdettua sipulia, tuorejuustoa sekä kevätsipulia. Kuulostaa ehkä vähän omituiselta, mutta suosittelen vahvasti testaamaan. Niin hyvää! Muita lemppareita Minaton listalta oli lime lohi nigiri, teryaki lohi nigiri sekä Hietalahti rulla. Hotkastiin kaikki alas Jekun kanssa ihan alta aikayksikön. Molemmilta annokset saivat 5 tähteä ja papukaijamerkin, joten ehdottomasti Kira & Jekku sushi approved.

Vanhasta työkokemuksesta tiedän hyvin, miten paljon jätettä sushipaikat yleensä tekevät, joten minusta on ihanaa, että Minatossa on kiinnitetty erityisen paljon huomioita myös ekologisuuteen. Kaikki takeaway pakkaukset ovat mm. valmistettu maissinjyvistä, vaikka ne muistuttavatkin muovia. Iso plussa! Minato Sushi Helsinki saa myös nyt tulevana perjantaina anniskeluoikeudet, jonka myötä mm. take away tilausten yhteydessä voi tilata sushien kylkeen muutaman oluen. Aika kätevä picnic paketti jos minulta kysytään. Ehdottomasti menossa testiin pian.

Onneksi olkoon vielä Riina & Tuomo uudesta paikasta ♥ Menkäähän kaikki testaamaan!

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*