CATEGORIES
24.3.2014

Sunglasses for SS14

Lifestyle

Nyt ihanan aurinkolasimuodin pariin. Sopivasti juuri tälläisenä kauniin aurinkoisena päivänä.

Tämän postauksen piti tulla jo eilen ulos, mutta sattuneista syistä lauantai-ilta olikin vaihteeksi riemua täynnä (Instagramista sen jo varmaan muutama huomasi) ja eilinen päviä köllöteltiin koko päivä yökkäreissä sohvalla. Joskus sateiset sunnuntait ovat parhaita juuri siitä syystä, ettei tule lainkaan huono omatunto, jos ei lähde kotoota yhtään minnekkään!

Nyt kuitenkin ihanan aurinkolasimuodin pariin. Sopivasti juuri tälläisenä kauniin aurinkoisena päivänä.

Viime viikon sunnuntaina treffasin Tuulia Alanen-Brandtin Kampin Synsamissa. Tuulia kiertää ympäri Suomea eri Synsam -liikkeissä pitämässä Tyylipäiviä. Tyylipäivien ideana on auttaa asiakkaita löytämään itselleen oikean malliset, hyvin istuvat lasit ja antamaan vinkkejä erilaisista aurinkolasitrendeistä. Tärkeätä on, että aurinkolasit ovat mittasuhteiltaan, kooltaan, väritykseltään ja tyyliltään käyttäjänsä näköiset. Itse kiinnostuin tästä, koska jumahdan helposti aina käyttämään klassisia Aviator -mallisia laseja, ja halusin löytää itselleni vähän jotain normaalista poikkeavaa. Olen myös pitkään pohtinut mitä laseja hankin reissussa varastettujen tilalle.. ostanko samat vai vaihdanko sittenkin johonkin uudempaan.

Tuulia osasi kertoa, että tänä kesänä trendikästä aurinkolaseissa on pyöreät muodot ja 50-luvun kissamaisuus. Väreissä suositaan mattamaisia värejä, puuterimaisuutta ja aina niin ihania pastellivärejä. Myös eri materiaalien ja kuosien käyttö on pinnalla, kuten pitsin, nahan, sametin, tweedin ja kukkakuosin käyttö. Laseissa peilipinnat jyräävät vielä vahvasti. Myös kullan ja metallin hohde on pinnalla ja eri materiaalien yhdistelmät. Sangat ovat useissa mallissa myös erittäin kapoiset.

Tänä kesänä saa siis ihan villisti leikitellä erilaisten aurinkolasien kanssa!

Itse rakastuin näihin samettisiin peililasi RayBaneihin. Näissä kappaleissa yhdistyy aika montakin tämän kesän trendielementtiä. Myös iso syy näiden lasien valintaan oli niiden täydellinen istuvuus. Tuulia osasikin heti poimia nämä lasit minulle katsottua hetken kasvonpiirteitäni.

Silmälaseja ja aurinkolaseja valittaessa huomioon otetaan seuraavia asioita:

- Koko (lasien koko on hyvä silloin, kun lasien kehä seuraa käyttäjän kasvolinjaa)

- Painopiste (laseissa on oikea painopiste eri kasvonpiirteille)

- Kulmalinja (kulmalinjan on hyvä seurata käyttäjän omaa kulmalinjaa)

- Väritys (väärä väri luo varjoja kasvoille ja saattaa vanhentaa, oikeat värit raikastavat)

- Nenänkohdan leveys (vaikuttaa istuvuuteen ja sillä voidaan kaventaa, leventää, pidentää tai lyhentää nenän linjaa)

- Käyttäjän oma tyyli

Näiden vinkkien avulla löysin itselleni mahtavat aurinkolasit kesää varten. Kiitos Tuulia asiantuntevasta ja mukavasta palvelusta.

Voit käydä Synsamin nettisivuilla katsomassa, koska ja missä Tuulia kiertää seuraavien Tyylipäivien merkeissä.

*Postauksessa näkyvät RayBan -aurinkolasit saatiin tuotelahjana Synsamilta

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*