CATEGORIES
9.6.2014

Moccamaster Cup-one – Arvonta

Lifestyle

Ihmisillä ympäri maailmaa on yhteinen intohimo ja tapa aloittaa aamunsa, kahvi. Mitä tekisimmekään ilman tätä ihmejuomaa? Hyvä kahvi on sydämen asia monille ja osa vakiintunutta elämäntapaa. Itselleni kahvi on arjen luksusta. Pyrin juomaan säännöllisesti vihreätä teetä, mutta kahvi on, ja tulee aina olemaan, aamujeni kuningasjuoma. Se yksi ruhtinaallinen kuppi aamulla, joka hallitsee loppupäivän kulun.

*Yhteistyössä Moccamasterin kanssa

Ihmisillä ympäri maailmaa on yhteinen intohimo ja tapa aloittaa aamunsa, kahvi. Mitä tekisimmekään ilman tätä ihmejuomaa? Hyvä kahvi on sydämen asia monille ja osa vakiintunutta elämäntapaa. Itselleni kahvi on arjen luksusta. Pyrin juomaan säännöllisesti vihreätä teetä, mutta kahvi on, ja tulee aina olemaan, aamujeni kuningasjuoma. Se yksi ruhtinaallinen kuppi aamulla, joka hallitsee loppupäivän kulun. Se yksi kuppi kahvia on minulle päiväni luksushetki. Hetki, jolloin voin rauhassa istua keittiöpöytäni äärellä, lukea uutiset ja nauttia rauhallisesta heräämisestä.

Uusi Moccamaster Cup-one kahvinkeitin on markkinoiden ensimmäinen kahvinkeitin, joka keittää kahvia kupillisen kerrallaan suoraan mukiin. Olen ainoa taloudessamme, joka juo kahvia, joten tämä keitin on tehty minulle. Moccamaster Cup-one on kuin pienoisversio perinteisestä Moccamaster kahvinkeittimestä. Keittimen mukana tulee 2 Cup-one mukia, joiden silikonivyö tarjoaa hyvän otepinnan.

Olen ollut aina myös maailman huonoin ihminen keittämään suodatinkahvia. Kahvia pitää keittää aina runsaammin, jotta se maistuisi oikealta. Tästä seuraten kahvia menee hukkaan ihan turhaan. Samasta syystä olen suosinut myös nappikahvikoneita. Kahvinapeista muodostuu kuitenkin paljon turhaa roskaa.

Cup-one keittää kahvin tarkkojen kahvisuodatusstandardien mukaan, eli laite kuumentaa keitinveden sen optimaaliseen lämpötilaan ja suodattaa kahvin niin, että sen aromit ja vivahteet toistuvat täydellisesti valmiissa kupillisessa kahvia. Yhteen kuppiin kahvia menee 2 mitallista kahvijauhetta ja vettä mitataan keittimessä olevan viivan mukaisesti. Tässä ei voi mennä pieleen. Coffee making for dummies.

Tässä Moccamasterin viisi vinkkiä hyvään kuppiin kahvia

1. Tehokas kahvinkeitin ja laadukas kahvijauhe ovat hyvän kahvin perusta.

Säilytä kahvijauhe omassa myyntipakkauksessaan.

2. Käytä kahvinkeittoon aina raikasta, kylmää vettä ja annostele se säiliöön erillisellä kannulla.

Huolehdi myös keittimen puhtaudesta: pese kannu ja suodatin kansineen jokaisen käyttökerran jälkeen

ja muista kahvinkeittimen kalkinpoisto säännöllisesti.

3. Suodattimeen kannattaa valita laadukas ja makua päästämätön happivalkaistu suodatinpaperi.

4. Käytä kahvin annosteluun keittimen omaa kahvimittaa.

Tarkka annostelu takaa aromeiltaan tasalaatuisen kahvijuoman jokaisella kahvinkeittokerralla.

5. Kahvi on tuoretavaraa. Kun kahvi on valmista, sekoita ja nauti samantien.

Hyvää kahvia saa ostettua mm. Kaffa Roasteryn kahvilasta Punavuoresta. Kaffa Roastery pyrkii ostamaan kahvipapunsa mahdollisimman suoraan kahvitiloilta, ilman turhia välikäsiä. Näin kahvin eettisyys pystytään varmemmin takaamaan. Ensisijaista on aina kahvin hyvä maku, mutta tärkeää on myös kahvin alkuperän jäljitettävyys.

Meidän Ellen toimisto on Kaffa Roasteryn yläkerrassa, ja aina toimistolle mentäessä käteen tarttuu juuri rouhituista pavuista tehtyä kahvia. Ellen toimiston sisäpihan kahvituoksu onkin aina huumaava Kaffa Roasteryn paahtimon ansiosta.

Kaffa Roastery tukee myös Coffee Kids -organisaation toimintaa. Coffee Kids on mukana projekteissa, joilla edesautetaan koko yhteisön hyvinvointia kahvinviljeyn ympärillä.

Moccamaster jakaa nämä arvot Kaffa Roasteryn kanssa.

Oma lempi kahvihetkeni on aina lauantaiaamuisin, kun olen saanut nukkua niin pitkään kuin haluan. Kahvi on ainoa kropan käynnistäjä pitkien unien jälkeen.

Valmistan itselleni viikonlopun herkkupuuron (paljon voita ja marjoja) sekä keitän ison kupin kahvia. Nautin viikonloppuisin aamiaiseni joko sohvalla tai olohuoneen ruokapöydän äärellä. Samalla uppoudun muotilehtien maailmaan ja ammennan itselleni inspiraatiota seuraavan viikon blogipostauksiin. Tykkään myös selailla paljon vanhoja muotilehtiä, joita minulla on iso pino kotona. Muoti toistaa itseään ja on hauska joskus huomata, miten kuumimmat trendit ovat olleet jollain tavalla jo pinnalla vuosia sitten.

Tämä on minun aikaani.

Voita Moccamaster Cup-one kahvinkeitin

Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi tämä mahtava ja nerokas kahvinkeitin! Keitin tulee kauppoihin vasta elokuussa 2014, joten voit voittaa sen käyttöösi ennen ketään muuta. Osallistumaan pääset kertomalla lyhyesti, mikä on juuri sinun lempi kahvihetkesi?

Kaikki upeat värit Cup-one kahvinkeittimestä näet täältä. Vaihtoehtoina ovat räväkät oranssi ja vihreä, raikas valkoinen, tyylikäs tummansininen sekä tämä sykähdyttävä mattamusta, joka oli oma valintani.

Osallistumisaikaa on perjantaihin 13.6. asti. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta, joten muistathan jättää kommentiin myös sähköpostiosoitteesi!

Mahtavia kahvihetkiä!

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*