CATEGORIES
11.1.2018

5 VINKKIÄ HYVÄÄN OLOON

Lifestyle

Kaupallinen yhteistyö: Picnic
Tammikuu on siitä kyllä ihanaa aikaa, että melkein kaikki panostavat vähän enemmän terveellisiin elämäntapoihin. On myös ihana sopia kaikkia lounastreffejä ystävien ja työkavereiden kanssa, kun melkein kaikkien toiveena on nyt jotain kevyttä ja freesiä.

Vaikka suomalainen perheyritys Picnic tunnetaan ehkä parhaiten heidän patongeistaan ja uuniperunoistaan (ah lemppari!), niin on heidän kaikissa toimipisteissään myös todella hyvä, kevyt ja terveellinen tuotevalikoima. Meidän vanhan toimiston alakerrassa oli Picnic ja sieltä suureksi lounaslemppariksi muodostuikin joka päivä vaihtuva keitto, joihin saa lisäksi valita aina vapaavalintaiset täytteet! Täytevaihtoehtoja on noin kymmenia erilaisia vegestä, kalaan ja lihaan. Oma suosikkicomboni on linssi/papukeitto feta-täytteellä. Nam! Keittoja saa joko isoina annoskeittoina tai sitten alkukeittoina, jolloin keiton voi yhdistää, vaikka ruistoastin tai salaatin lisukkeeksi.
Ensimmäinen vinkkini hyvään oloon onkin lisätä ruokavalioon enemmän kasviperäisiä aterioita! Proteiinin saanti on tärkeää, mutta ei sitä tarvitse tankata päättömästi jokaisella aterialla. Tai ainakaan eläinperäisistä tuotteista. Kokeile huviksesi vähentää eläinproteiinin saantia siten, että tiputat sen pois joko lounaalta tai illalliselta. Tämä on ainakin auttanut minua voimaan paremmin ja kevyemmin.
Toinen vinkkini hyvään oloon on nauttia päivässä aina yksi smoothie. Smoothieista saa nopeasti kehoon hyviä ravinto-aineita ja varsinkin vihersmoothien nauttiminen on todella hyväksi, jos ruokavalio tuppaa muuten rönsyilemään. Itse tarvitsen ainakin vähintään yhden ison annoksen vihreätä päivässä. Jos smoothieiden valmistus kotona tuntuu työläältä, niin nappaa sellainen mukaan lounaalta välipalaksi toimistolle. Lupaan, että smoothie iltapäivästä piristää sinua paremmin ja pitkäkestoisemmin, kuin iltapäiväkahvit. Myös Picnicistä saa helposti smoothien lounaan kaveriksi tai mukaan vietäväksi ja ne valmistetaan joka päivä, paikan päällä jokaisessa Picnicissä, kuten muutkin Picnicin välipala- sekä ruokatuotteet.
Kolmas vinkkini hyvään oloon on pitää kiinni ateriarytmistä. Tärkeimmät ovat tietysti aamupala, lounas sekä illallinen, mutta näiden väliin olisi hyvä muistaa mahduttaa ainakin 2 välipalahetkeä. Silloin, kun aterirytmi on kunnossa, aineenvaihdunta pysyy käynnissä, energiat pysyvät ylhäällä ja sorumme paljon huonommin mässäilyyn. Tätä ajatellen nappaankin aina kotoa jonkun hedelmän toimistolle, jonka nautin aamupäivästä ja sitten lounaalta nappaan jotain pientä (kuten smoothien) vielä iltapäiväksi. Ja vaikka Picnic-ketju mielletään erityisesti lounaspaikaksi, on valikoima siellä eri aamulla, lounaalla ja iltapäivällä. Jos siis vaikka aamupala tuppaa jäädä välistä, niin nappaa sellainen mukaan täältä. Oma aamupala suositukseni Picnicin valikoimasta on mustikkatuorepuuro! Picnicin tuotevalikoima on kaikissa sen liikkeissä sama ja kaikki tuotteet löydät erikseen tästä.
Neljäs vinkkini hyvään oloon on istua alas ja nauttia ruokahetkistä. Lounas on yksi päiväni lempihetkiä ja jos sitä ei voi jakaa kolleegoiden kanssa jutellen, niin nappaa muutama lehti mukaan ja nautiskele. Älypuhelimen selaaminen lounaalla on ainakin itselläni vähentynyt lehtien myötä ja sekin rauhoittaa jo ihanasti mieltä ja tuo siten lisää hyvää oloa. Ihanan Alexa Dagmarin suunnittelemassa Fredrikinkadun Picnicissa on ainakin tosi kiva valikoima lehtiä, joiden pariin on kiva uppoutua hetkeksi aterioiden lomassa.
Viides vinkkini hyvään oloon on olla olematta liian kurinalainen. Olen testannut kaikenlaisia ruokaohjelmia, mutta aina palannut takaisin tuttuun terveelliseen ruokavaliooni, joka kuitenkin sallii silloiset herkuttelut. Kakkupala silloin tällöin ei tee pahaa kehollesi, jos syöt muuten hyvin ja urheilet säännöllisesti. Todella usein myös illallisen jälkeen nappaan pari suklaata tai lakua suuhun ja se jotenkin täydentää aterian. Eri asia on sitten se jos koko levy menee heti kerralla! Sitten kannattaa ehkä vähän harjoittaa sitä kurinalaisuutta.

KAMPANJATARJOUS

Kevyemmän alkuvuoden kunniaksi Picnic -kahviloissa on kampanjatarjoukset, joilla saat ison keiton hintaan 6,90 (norm.7,90) ja ruistoastin + pienen keiton tai smoothien yhteishintaan 8,20 (norm. 8,80 - 9,40). Nämä tarjoukset ovat voimassa 10.1.-6.3. Lisää tietoa kampanjatarjouksista löydät tästä.

MOBIILIAPPI

Lataa Picnic mobiiliappi ja saat - 20% seuraavasta ostoksestasi! Mobiiliapin pääset lataamaan tästä.

KEVYITÄ JA FREESEJÄ RUOKAHETKIÄ KAIKILLE ♥

 

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*