CATEGORIES
27.12.2017

HYVINVOINTILOMA

Lifestyle

Vaikka olen matkustanut paljon tänä kuluneena vuonna, niin ei ole yksikään reissu ollut yhtä rentouttava, kuin viikkomme Vietnamissa. Pakettiloman helppous, edullinen kohde, hyvä ruoka ja koko paikan rentous olivat kyllä täydellinen yhdistelmä täysivaltaiselle hyvinvointilomalle. Mieli sai kyllä kunnolla levätä täällä.

Vaikka Mui Nen alueella, Phan Thietissä ja Ho Chi Min Cityssä (jonne lensimme) olisi ollut varmasti paljon nähtävää, niin päätimme kuitenkin keskittyä ihan vaan paikoillaan olemiseen. Tästä johtuen olimmekin ensimmäiset 4 päivää pelkästään Aroma Beach Resort & Spa hotellin alueella poistumatta kertaakaan. Se oli niin ihanaa.
Päivät alkoivat aina lempeällä 07-08 aamuherätyksellä ilman kelloa aikaeron vuoksi. Jos oli virtaa, niin kävimme kävelemässä tai tekemässä treenin hotellin salilla, jonka jälkeen menimme aina isolle aamiaiselle. Omaan aamupalasettiini kuului lähes joka aamu hieman mysliä, munakas vihanneksilla, iso kasa tuoreita hedelmiä ja vihreää teetä. Aamiaisen jälkeen makoilimme uima-altaalla aina iltapäivään saakka lukien kirjoja sekä lehtiä. Minä suosin enimmäkseen mindfulness/hyvinvointi-kirjoja Kiran uppoutuessa hulluihin jännitysnovelleihin.

Suosin myös todella paljon äänikirjoja, joista mm. Tunne lukkosi tuli kuunneltua kokonaan läpi. Suosittelen tätä kirjaa kuunneltavaksi tai luettavaksi ihan kaikille elämäntilanteesta riippumatta. Todella avartava kirja, jonka kautta oppii ymmärtämään omia tunteita ja käyttäytymismalleja paljon paremmin. Kirja on kiertänyt meidän lähipiirissä jo ainakin laajalti.
Hotellimme spa-hoidot olivat myös todella edullisia, josta johtuen kävimme melkein päivittäin jalka-, pää-, tai kokovartalohieronnassa. Hierontahoidot täällä olivat kaikki enemmän sellaisia rentouttavia hyvän olon hoitoja, kuin oikeasti paikkoja avaavia. Pahimmat niskasolmut kannattaa siis hoidattaa esimerkiksi urheiluhierojalla Suomessa, mutta kyllä näistäkin hoidoista oli paljonkin hyötyä esimerkiksi unen ja ruansulatuksen kannalta. Nesteet lähtivät myös tehokkaasti aina kiertämään, joka yhdistettynä kevyeen ruokavalioon sai kyllä todella freesin ja hyvän olon aikaiseksi!

Jos kaipaat siis oikeasti kunnon LOMAA ja aivot narikkaan meininkiä, niin suosittelen ehdottomasti kallistumaan vaikka vastaavan pakettimatkan puoleen, jossa kaikki käytännön asiat on hoidettu valmiiksi puolestasi ja voit itse keskittyä pelkästään olemiseen. Tämä oli ainakin meille todella stressivapaata matkustamista, joka vapautti paljonkin energiaa.

Mui Ne, Vietnam.

Kohteena hyvinvointilomalle Vietnam (ja muukin Aasia) on mielestäni myös todella erinomainen, koska tähän aikaan vuodesta säät ovat niin kohdillaan, kaikki palvelut edullisia ja ruoka niin maukasta sekä terveellistä. Aasialainen ruokavalio sopii ainakin itselleni ihan äärimmäisen hyvin! Paljon hedelmiä ja vihanneksia sekä mereneläviä ja riisiä. Punaista lihaa ei tullut syötyä kertaakaan, eikä koko loman aikana tehnyt mieli edes koskea alkoholiin tai sokeriherkkuihin. Ei niitä jotenkin vaan tarvinnut. Oli liian hyvä olo. Tätä fiilistä aion kyllä nyt jatkaa myös Suomessa.

Ehdottomasti yksi tämän vuoden lempireissuistani. Koska vaan uudelleen Vietnamiin. ♥

//Snapshots from our spa/wellness holiday in Vietnam. I've traveled a lot this year, but this trip was more about staying still and relaxing instead of traveling and seeing new places. I'm always the type to explore different places when I travel, but this time we just mostly stayed at the resort and focused on doing absolutely nothing. And it was simply fantastic. Our days consisted of beach walks, easy gym sessions, healthy food, reading books, spa-sessions and sleep. The best way to get your head straight and gain some energy to your body. Feel so good at the moment that I'm going to try and continue this feeling and mode also here in Finland. January is going to be all about healthy lifestyle and feeling good.//

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Jenna

    Oliko teillä suorat lennot? Minkä matkatoimiston kautta matka on ja paljonko maksoi? Tuo kohde houkuttelee kyllä todella, ja kiinnostaisi tietää vähän tarkempia tietoja :)

    • Kira Kosonen

      Moikka! Sori nää on kaikki tullut käytyä läpi jo edellisissä postauksissa, enkä siksi viittinyt toistaa itseäni. Oli tosiaan suorat finskin lennot Ho Chi Min cityyn ja sieltä bussikuljetus (5h) Mui Neen. Pakettimatka oli Aurinkomatkojen kautta. Hinnat vaihtelee kauden mukaan, joten kannattaa sieltä katsoa suoraan hintoja! Me otimme matkan äkkilähtönä, jolloin lennot + hotelli + kuljetus oli vain reilu 800€ per henkilö. Kohteessa rahaa meni viikon aikana n.250€, joten aika edullinen oli koko setti.