CATEGORIES
2.10.2014

Kaaressa Kuntoon

Lifestyle

Olen puhunut iät ja ajat siitä, että minun tulisi saada kunnollinen saliohjelma, joka pitäisi minut ruodussa. Epäsäännölliset rytmini ja sinkoilu paikasta toiseen ovat saaneet aikaan ison treenitauon. Huomaan varsinkin kuvissa, miten ryhtini on huonontunut. Myös energiat ovat vähenemään päin, mitä pidempään tauko kestää.

*Yhteistyössä Kauppakeskus Kaaren kanssa

Olen puhunut iät ja ajat siitä, että minun tulisi saada kunnollinen saliohjelma, joka pitäisi minut ruodussa. Epäsäännölliset rytmini ja sinkoilu paikasta toiseen ovat saaneet aikaan ison treenitauon. Huomaan varsinkin kuvissa, miten ryhtini on huonontunut. Myös energiat ovat vähenemään päin, mitä pidempään tauko kestää.

Onnekseni pääsin nyt yhteistyön tiimoilta treenaamaan Kauppakeskus Kaaressa sijaitsevaan Puls & Träning salille! P&T:n Personal Trainer Måns Rinne suunnitteli minulle ohjelman, jolla saisin lisää lihasta ja energiaa kehoon. Tapaamisemme alkoi perinteisellä terveys- ja tavoitekartoituksella. Tavoitteena energian lisäämisen lisäksi minulla on tietenkin "parempi pylly."

Salitreenin lisäksi tykkään joogata ja käydä spinning-tunneilla. Ilokseni molempia näitä pystyy harjoittamaan Puls & Träningin ohjatuilla tunneilla! Silmääni pisti myös ryhmätunneista Niska-Selkä 45min -treeni. Olen älyttömän paljon koneella ja huomaan kärsiväni pienistä päänsärkykohtauksista, jos en treenaa ja venyttele niskalihaksiani säännöllisesti. Haluan ehdottomasti testata myös tämän tunnin joogan ja spinningin ohella.

Kuvausapuna minulla toimi ihana ystäväni ja Minifitness -blogin kirjoittaja Eevi. Eevi toimii myös itse Personal Trainerina ja ajattelin, etten saisi kenestäkään tähän projektiin niin paljon hyötyä ja apua, kuin hänestä. En voisi kuitenkaan itse olla varmaan Eevin asiakkaana, koska meillä on tapana räkättää aivan kauheaa hevosnaurua kahdestaan. Ei meidän yhteistreenaamisesta tulisi varmaan mitään! Onneksi Måns sai pidettyä meidät hieman kurissa.

Ainoa pyyntöni oli, että saisin ohjelmaan mahdollisimman paljon oman kehon vastuksilla tehtyjä liikkeitä ja vaihtoehtoja. Vihaan mennä salille ja odotella laitteiden vapautumista. Måns osasikin ohjata minulle lähes kaikkiin liikkeisiin jopa 3 eri vaihtoehtoa! Näin ei mene peukku suuhun, jos joku sattuukin juuri olemaan laitteella. Ohjelmaan ujutettiin myös paljon aerobista kuntoa lisääviä liikkeitä. En ole koskaan ollut mikään himojuoksija, vaan pidän enemmän joogan ja pilateksen tyyppisistä staattisista lajeista. Aerobista kuntoa on kuitenkin äärimmäisen hyvä harjoittaa sydämen kannalta ja siksi saankin sitä nyt osakseni tämän uuden ohjelman myötä. Nopeat kyykyt ovat tähän esimerkiksi erinomaisia. Kyykkyihin minulla on kyllä isoin rakkaus-vihasuhde. Ei sitä pyllyä muulla oikein tule, mutta aaaaaah miten tuskaa niiden tekeminen onkaan!

Nää mun ilmeet oli kyllä ihan parhaita kaikissa Eevin ottamissa kuvissa :D Blond Rivets salilla - kuin kala kuivalla maalla. Kai meillä kaikilla on ne omat mukavuusalueemme ja salitreenaaminen ei kyllä ole koskaan ollut minulle sitä! Se on kuitenkin ainoa laji, jolla oikeasti saan energiaa lisättyä kehoon. Yleensä jo kuukauden treenaamisen jälkeen huomaan ryhdin parantuvan ja väsymyksen helpottavan. Haitaksi ei myöskään ole se, että vastustreenillä saa pidettyä sen pyllyn vähän paremmin pystyssä, kuin esimerkiksi joogalla.

Kaaren Puls & Träning sali on ihanan yksinkertainen, valoisa ja rauhallinen. Olin paikalla joskus viiden aikaan, joka yleensä tietää pahinta ryysisaikaa, mutta saimme tehdä töitä kuitenkin rauhallisessa ympäristössä äärimmäisen mukavian kanssatreenajien kanssa. Etuna minulle on ehdottomasti myös salin sijainti Kaaressa ja alakerran viiden tunnin ilmainen parkki. Myös se, että voin treenin jälkeen käydä alakerran Prismassa ostoksilla on minulle iso hyöty, kun saan ns. iskettua kaksi kärpästä kerralla, treeni + kauppa.

Tällä hetkellä Puls & Träning salilla on Kauppakeskus Kaaren synttäreiden kunniaksi vain 49€/kk (12kk) jäsenyysmaksu! Se on mielestäni äärimmäisen kilpailukykyinen hinta keskustan saleihin verrattuna. Normaalisti jäsenyys on 59€/kk. Salijäsenyys on aina vain toistaiseksi voimassaoleva 1 kuukauden irtisanomisajalla, joten et ole sidottu liikaa sopimukseen. Itselläni on ainakin tästä ollut joskus huonoja kokemuksia.

P&T sali on myös avoinna JOKA PÄIVÄ klo 05.00-23.00!

Itse en ainakaan saisi salitreenamisesta mitään irti ilman kunnollista ohjelmaa, joten suosittelen edes muutamaa käyntiä Personal Trainerin juttusilla, että pääset treenaamaan tehokkaasti ja turvallisesti. Parasta on tietenkin pitkäjaksoinen treenaaminen yhdessä PT:n kanssa. Näin saat parhaita tuloksia aikaiseksi, kun ohjelmaa pystytään muuttamaan aina kehittymisen mukaisesti. On turhaa treenata samalla ohjelmalla pitäaikaisesti ja siksi aionkin nyt muutamat kuukaudet aloittaa tämän ohjelman kanssa ja varata sitten uuden ajan PT:n kanssa.

Lisätietoja Kaaren Puls & Träning -salin palveluista ja hinnastosta löydät täältä!

Treenin jälkeen venyttelimme vielä hetken Eevin kanssa ja suunnistimme Top-Sporttiin katsastamaan hieman uusia treenivaatteita.

Treenamisen ammattilaisena Eevi osasi kertoa minulle, että tänä syksynä treenivaatteissa isona hittina on ollut kirkkaat värit ja kuosit! Top-sportti pursuikin juuri näitä kamoja. Ihanan pirteitä ja räikeitä värejä joka puolella! Mielikin heti piristyi vaatteita katsoessa. Miten hyvä fiilis siitä tuleekaan, kun kotona iskee hyväntuntuiset ja -näköiset treenikamat päälle. Itse saan ainakin kivoista treenivaatteista ihan hurjan paljon lisämotivaatiota treenamiseen.

Eevi osasi myös kertoa miten tärkeää myös esimerkiksi materiaalit ovat treenaamisen mukavuuden kannalta. Olen itse vielä tässä ihan amatööri, joten oli mahtava saada Eevilä hyviä vinkkejä laadukkaiden treenivaatteiden ostamiseen. Merkkejä, joita Eevi itse suosii ovat mm. Nike ja Helly Hansen. Molempia merkkejä löysimme runsaasti Top-Sportin valikoimasta!

Treenivaatteiden ja -kenkien lisäksi simääni pisti Top-Sportista nämä aivan ihanat Timberlandit! Hintaa kengillä oli 170€. Joudun ehkä käymään Kaaressa hakemassa nämä kengät. Ovat nimittäin aivan täydelliset syksyä varten!

Kiitos jälleen Kaarelle tästä mahtavasta yhteistyöstä! Uskon, että uuden ohjelman myötä saan itseni huomattavasti paremmin ylös sohvalta. Kiitos vielä erikseen Puls & Träningin Månsille mahtavasta treenistä ja Top-Sportille myös kiitokset hyvästä palvelusta. Oli ilo asioida siellä.

Treenimotivaatiota kaikkien syksyyn toivottaa Kira & Eevi!

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*