CATEGORIES
31.10.2014

Something new for the house

Lifestyle

Syksyn ja talven myötä mieleni on tehnyt jotenkin puhdistaa ja uudistaa taas kotia. Olenkin tehnyt suursiivouksia niin keittiöön, makkariin kuin kylppäriinkin. Valehtelematta 10 isoa jätesäkillistä turhaa tavaraa on lähtenyt kierrätykseen ja roskiin. Siivouksen myötä pieni sisustuskärpänenkin iski ja kirjoittelin vihkoon ylös, mitä mikäkin huone mielestäni kaipaa.

*Yhteistyössä Kauppakeskus Kaaren kanssa

Syksyn ja talven myötä mieleni on tehnyt jotenkin puhdistaa ja uudistaa taas kotia. Olenkin tehnyt suursiivouksia niin keittiöön, makkariin kuin kylppäriinkin. Valehtelematta 10 isoa jätesäkillistä turhaa tavaraa on lähtenyt kierrätykseen ja roskiin. Siivouksen myötä pieni sisustuskärpänenkin iski ja kirjoittelin vihkoon ylös, mitä mikäkin huone mielestäni kaipaa. Lista oli tietenkin loputon, mutta jostain oli aloitettava. Isoimpana projektina on tällä hetkellä makuuhuoneen sisustus ja sen pehmentäminen. Suuntasinkin sitten viime viikolla Kauppakeskus Kaareen etsimään hieman inspiraatiota Pentik -sisustusliikkeestä ja VM Carpetista, josta oli tavoitteena löytää uusi matto pehmentämään makuuhuoneen ilmettä.

Jostain syystä Pentik on aina ollut lähellä sydäntäni. Liike hehkuu kotia ja lämpöä ja en onnistu miltei koskaan lähtemään sieltä tyhjin käsin kotiin. Kodissani lähes kaikki lampunjalat ja -varjostimet ovat esimeriksi täältä kotoisin. Myös Pentikin pöytäkattaukset ovat mielestäni aina vertaansa vailla. Ihastuinkin mielettömästi tähän hopeiseen kattaukseen, joka olisi täydellinen lähestyviä pyhiä varten. Myös Pentikin kuusikoristeet ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan kerrassaan ihastuttavia. Harvemmin jaksan kotia koristella joulua varten, mutta nyt tekisi mieli ostaa kuusi ihan pelkästään näitä koristeita varten!

Olen aina tiennyt, että Pentikissä myydään valmiita joulukoreja, mutta en tiennytkään, että kuka tahansa voi suunnitella oman korinsa! Pentikissä on tarjolla myös yllättävän laaja valikoima Suomessa tehtyjä herkkuja, kuten jouluglögiä, keksejä, suklaata ja fudgea. Joskus joulukorit tuppaavat olemaan täynnä vähän turhiakin asioita, mutta miten ihanaa olisi suunnitella oma kori, jossa olisi vaikka 2 ihanaa teekuppia, keksejä ja kynttilöitä. Täydellinen vieminen juhlaan kuin juhlaan. Kaaren äärimmäisen mukavat ja ystävälliset myyjät voivat auttaa kaikessa idoimisessa ja pakettien suunnittelussa.

Muutamien joulukoristeiden ja kynttiläjalkojen lisäksi matkaan tarttui myös tämä rakentamani combo kylpyhuonetta varten! Olen pitkään miettinyt, että haluaisin pumpuleille kauniin lasirasian ja nyt sellainen vihdoin löytyi! Valkoinen tee käsivoide ja -saippua ovat yksinkertaisesti vaan niin kauniita ja tuovat kylppäriin sellaista pientä luksusta, jota se ehdottomasti kaipaa. Tämän setin kokonaishinta alustoineen oli 35,10 euroa.

Testasin muuten pientä pöytäkattausta kotona muutamien ostoksien innoittamana, josta huomenna lisää kuvia blogissa!

Pentikistä suuntasin Kauppakeskus Kaaren kolmanteen kerrokseen, jossa sijaitsee VM Carpet -mattoliike. Meillä ei ole tällä hetkellä yhtäkään mattoa kotona eteismattoa lukuunottamatta! Vanhat vaaleat matot olivat niin kaameassa kunnossa, että luovuin niistä joskus kevätsiivouksen yhteydessä. Nyt iltojen viilentymisen myötä on lattia tuntunut aika kolkolta. Varsinkin aamuisin on ikävä iskeä jalat ensimmäiseksi kylmälle lattialle ja siksi etsinnöissä onkin ollut täydellinen matto makuuhuonetta varten.

VM Carpetissa minua tervehdittiin iloisesti ja mattomatka sai alkaa! Niin paljon eri vaihtoehtoja, värejä, materiaaleja ja malleja, että pää meni ihan pyörälle. Aloitimme myyjän kanssa tarpeeni kartoittamisesta eli siitä, mihin matto tulee ja mitä tarkoitusta varten. Kerroin, että haluaisin pehmeän ja helposti imuroitavan maton makuuhuonetta varten. Kotieläimiä meillä ei ole (vielä), joten sitä ei tarvinnut tässä kohtaa pohtia. Ostin juuri viikko sitten uuden kerman värisen sängynpäädyn makuuhuonetta varten, joten väri oli helppo valinta, vaalea. Makuuhuone kestää hyvin vaalean värin, mutta tälläisenä tohelona olohuone vaatisi jo ehkä vähän kulutusystävällisempää väriä.

VM Carpetissa on huikea valikoima valmiita mattoja tai maton voi suunnitella ja kustomoida juuri tarpeiden mukaisesti! Myös maton muoto ja malli voivat olla itse suunniteltuja, koska kaikki matot valmistetaan heidän omalla tehtaallaan täällä Suomessa. Voit siis vaikka piirtää haluamasi maton mallin ja se pystytään toteuttamaan. Itse olen niin kaavoihin kangistunut klassikkojen ystävä, että päätin silti mennä perinteisellä suorakulmaisella mallilla.

VM Carpetista on myös mahdollista saada mattoja kotisovitukseen, eli jos haluat vielä kotona tarkastaa maton sopivuuden, värin tai mallin niin se onnistuu kyllä! Tämä on mielestäni äärimmäisen hyvä, koska usein pienikin sävyero esimerkiksi sohvaan, seiniin tai muihin huonekaluihin saattaa olla kriittinen. VM Carpetin palveluna on myös kotiinkuljetus, joten isoimmatkin matot saa kätevästi kotiin joko sovitukseen tai vakituiseksi asukkaaksi.

Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme yhdessä ihastuttavan myyjäni kanssa tähän ylimmäiseen Pilvi -mattoon kerman värisenä! Matto oli niin pehmeä, että en malta odottaa sen saapumista kotiin. Ideanani on nyt kehystää sänkymme tällä matolla ja sängynpäädyllä tuomaan sitä ihanaa pehmeyttä. Makuuhuoneemme lattiat ja kaapit ovat tummaa puuta, joten vaalea sänky ja sisustus toimii hyvin siinä kontrastina. Matto lähti nyt tilaukseen ja näytän teille heti lopputuloksen makuuhuoneesta kunhan sängynpääty ja matto saapuvat perille! Maton materiaalia on polyesteriä, josta 37% uusiutuvaa maissikuitua. Suosittelen tämän mattomateriaalin näpistelyä, jos uusi pehmoinen matto on etsinnöissä.

Kiitos jälleen kerran Kauppakeskus Kaaren toimipisteille loistavasta palvelusta. On rehellisesti todella ilo aina asioida siellä.

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*