CATEGORIES
29.3.2017

REMPPA KYYNELEITÄ

HOME

Praha teki niin hyvää, mutta kyllä se märkä rätti iski taas kovaa vasten kasvoja, kun saavuin kotiin. Tällä hetkellä olen nimittäin aivan loppu koko remonttiprojektiin ja tuntuu, etten saa sitä koskaan maaliin. Tullut matkan varrella koko ajan niin paljon pikkujuttuja, mitä en osannut yhtään ajatella tätä projektia aloittaessa. Alkuperäinen suunnitelmani "maalataan vaan seinät ja vaihdetaan lattiat" ajatus oli ehkä idioottimaisinta ikinä. Ei tässä onneksi ole mitään peruuttamatonta tai katastrofaalista käynyt, mutta pikkuasioita toinen toisensa perään, jonka vuoksi olen tällä viikolla vuodattanut ensimmäistä kertaa remppa kyyneleitä. Ei vaan enää jaksa.

Tässä vähän listaa asioista, jotka aiheuttaneet harmaita hiuksia:

 • Lattialaminaatin maalaminen kokeilumielessä -> vei sikana aikaa ja kesti noin viikon hyvännäköisenä
 • Keittiötason päällystäminen DC-Fixillä -> yleisilme ok, mutta saumat rumat ja jossain vaiheessa taso on silti pakko varmasti vaihtaa
 • Oikean lattian löytäminen -> kahden kuukauden projekti, jonka aikana menetin melkein toivon koko hommaan
 • Lattialistojen valitseminen -> ei helppo päätös tämäkään
 • Lattialistojen palaminen -> kun listat oli vihdoin valittu ja maksettu, niin varasto, jossa ne oli paloi. Jep.
 • Lattian asennus -> kun lattia vihdoin löydettiin, niin päänvaivaa on nyt sitten aiheuttanut lattian asennus. Lattia asennettiin perusäännön mukaan eli laudat kohti ikkunoita ja valoa kaikissa huoneissa, mutta nyt aloin epäröimään jos lattia näyttäisi paremmalta kun se olisi samansuuntaisesti koko asunnossa. Tätä kysymystä en ole vieläkään ratkaissut. Osa sanoo, että ei ole väliä missä suunnassa laudat ovat ja osa sanoo, että lautojen viistot voivat näkyä tosi rumasti jos valo tulee sivusta. Ota nyt sitten tästä selvää.
 • Lattian vajaus -> Lattia jäi myös hieman vajaaksi yhdestä huoneesta, joten sitä piti tilata nyt lisää ja odotetaan taas uutta toimitusta
 • Ovilistat -> tänään ovilistat tulivat, mutta ne ovatkin liian paksut ja koristeelliset, joten ne menevät sittenkin vaihtoon. Valitsin ne silloin lattialistojen kanssa sopiviksi, mutta livenä ei vaan näytä hyvältä.
 • Lattialistat uusiksi -> osa lattialistoista on jo ehditty laittaa paikoilleen suunniteltujen ovilistojen mukaan, mutta nyt kun ne menevät vaihtoon, niin myös lattialistat pitää repiä pois ja korjata. Mahtavaa.

Yllättäviä lisäkuluja on myös muodostunut mm. siitä, että ovet eivät mene kiinni uuden lattian paksuuden vuoksi, joten ne pitää hioa ja maalaa uusiksi. Asunto on myös niin vanha, että kaikki mitä vaihtaa/remontoi vaikuttaa jotenkin johonkin toiseen asiaan asunnossa. Ei siis ollutkaan mikään maailman helpoin pintaremontti, mutta ei voi mitään. Hammasta purren vaan tämä loppu vielä jotenkin läpi ja toivottavasti sitten pääsen nauttimaan uudistuneesta asunnosta. Haluan välittää kyllä kaikille remppaprojektin jaloissa pyöriville maailman isoimman halin. Niitä varmasti tarvitaan! 

16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Johanna

  Voi Kira! :/ Tuu ni mä teen sulle Boursin-kana piirakkaa kun rupee itkettää :) Ei laiteta persiljaa :D

 • Svi

  Tsemppii remppaan, kyllä se lopputulos sitten palkitsee! ?

  Ja tuohon laminaatit suunnan vaihdokseen. Nyt se on asennettu hyvän rakennustavan mukaisesti, eli ns “oikein”. Jos haluat testata miten valo vaikuttaa jos käännät laminaatin ja ikkunasta tulee valo sivusta päin laittamalla kirkkaan taskulampun lähes laminaatin pintaan poikittain. Kun valo tulee sivustapäin saumat saattavat joissain laminaattimalleissa korostua aika paljonki. Riippuu kuinka eläväinen pinta on, että millaiset varjot saumat luovat ja laminaatin väristä millainen kontrastieron mustat varjon saavat aikaan. Taskulamppu ei nyt aivan vastaa auringon valoa, mutta jotain käsitystä voi saada! Töissä nähnyt välillä kun asukkaat halunneet “väärään” suuntaan asennettavaksi ja hieman hassultahan se helposti näyttää. Makuasia tietenkin ja omasta kodista kannattaa tehdä juuri sellainen kun itse haluaa ?

  En tiedä sekoittiko enemmän vai auttoiko, mutta vielä kerran jaksamista ja se on ihan normaalia rakentamista että kaikki vaikuttaa kaikkeen! ??

 • Eveliina

  Kira! VALTAVA remppatsemppi täältä ainakin sulle! Jokainen, joka asuu asunnossaan samaan aikaan kun sitä rempataan, ansaitsee kyllä jonkun mitalin! Me remontoitiin koko asunto seitsemän vuotta sitten, ja sillä välin asuttiin 20 neliön yksiössä, jossa suihku oli vessan päällä. Muistan vannoneeni, ettei koskaan ikinä enää tätä, ja itkeneeni purettujen seinien raunioilla uudessa asunnossa sitä ettei se valmistu taivas paratkoon KOSKAAN.

  Mutta niin aika kultasi karmeat muistot, ja nyt rakennetaan mökkiä saareen, joka on neljän tunnin ajomatkan päässä – vain me kahdestaan, pitkästä puutavarasta itse veistäen, viikonloppuisin, rankkojen päivätöiden päälle. Taas olen jälleen välillä niissä tunteissa että miksi ihminen tekee tällaista itselleen?! Ihan vapaaehtoisesti!! Mutta – onneksi on tämä silloin vuosia sitten remontoitu koti mihin palata sen rakentamisen jäljiltä, ja muistaa että joo – on se sen arvoista sittenkin. Siis aivan varmasti on sullakin, et ajattelisikaan harkitsevasi ettet olisi remonttiin ryhtynyt, kun on valmista! Eyes on the prize! :)

  • Kira Kosonen

   Kiitos tästä tsempistä <3 Eyes on the prize ehdottomasti!! Sinne kyllä maailman isoin hatun nosto, että jaksatte painaa kahdestaan mökkiä töiden päälle... HUH HUH! Mutta ai, että miten ihanaa kun valmistautuu ja pääsette sinne aina rentoutumaan kaiken sählingin keskellä. Parasta.

 • Marianne Sundström

  Ehdottomasti laminaatit pituussuunnassa ikkunoita päin :) Tsemppiä, noin ne remontit menee pahimmassa tapauksessa. Listat on meilkein vittumaisin juttu lattiarempoissa! Itsekin kävin läpi ton laminaatiin maalaamisen jälkeisen pettymyksen, kun pitikin laittaa lopulta uudet laminaatit päälle, kun lattian pinta ei pysynyt hyvänä. Harmi, että netistä löytyi enemmän hehkutusta kyseisestä pintarempasta eikä niitä huonoja kokemuksia, jotka olis saanut epäilemään maalaamista eikä olis niin suurin odotuksin lähtenyt sitä tekemään :(

  Sitten se palkitsee kun kaikki on hoidettu!

  • Kira Kosonen

   Joo tähän päädyin! Alkoi pelottamaan liikaa se, että lattia näyttää valossa sitten erilaiselta kun muussa asunnossa. :) Ja kyllä toivon, että moni harkitsee todella tuon lattialaminaatin maalaamista ennenkuin siihen leikkiin lähtee!!

 • Iida

  Mä niin tiedän noi tunteet! Remontoin tällä hetkellä 1930-luvun asuntoa ja koko ajan tulee pieniä mutkia matkaan. Seuraavat viikot meneekin siskon sohvalla sillä vanhasta asunnosta piti luopua mutta uudessa ei ole vielä lainkaan kylpyhuonetta/wc:tä.?Tsemppiä loppurutistukseen, kyllä se valmiiksi tulee!?

  • Kira Kosonen

   Ai kauhee!!!!! Maailman isoin tsemppihali kyllä sinne <3

 • Sanna

  Ehkä oot facessa huomannutkin, mutta pikkupintaremppa on täälläkin muuttunut maanpäälliseksi helvetiksi.näin paljon vastoinkäymisiä putkeen ei vaan tee kellekkään hyvää. 3kk takana, luulin olevani jo loppusuoralla kunnes taas pamahti. Elikkäs lähetän jonkun muun voimat sulle,kun omia ei enää ole ? kyllä se tästä ja siitä, joku päivä tää naurattaa!

  • Kira Kosonen

   Siis nauroin yks päivä, kun näin, että olit hionu jotain lattioita siellä 11h putkeen!! Oot kyllä maailman isoin tsemppari <3 Se lattia näytti kyllä ihan törkeen ihanalta, joten varmasti kaikkien kyyneleiden ja kolhujen arvosta <3

 • Iina

  Voih! Mä niin tiedän ton tuskan! Kuitenkin just eilen sanoin mun miehelle että alan taas olemaan valmis uuteen projektiin vaikka sellaista ei ole näkyvissä?
  Mulle tuli ihan ekana kyllä mieleen sellainen ajatus,kun tän postauksen luin että voisinko auttaa?! Eli rohkeasti vaan facemeseä tai spostia niin karautan paikalle! ??
  Olis hyvää vaihtelua näihin “talous askareisiin!” ?
  Ja vielä tuohon lattian asennukseen-suosittelen noudattamaan sääntöä vaikka se jossain kohtaa hassulta tuntuisikin. Jos huone valoisa ja lattia “esillä” niin “väärään” suuntaan asennettu lattia alkaa nyppimään hyvin äkkiä.
  Voimia ❤

  • Kira Kosonen

   Voi olet ihana! Kiitos! Ehkä jossain vaiheessa tartunkin tähän tarjoukseen :D <3

 • Jeppu

  Siis voi ei!! :( olen ehdottomasti sitä mieltä, että koko asunnossa lattian suunta pitäisi olla sama..varsinkin jos eri tiloista näkyy toisiin. Tsemppiä, kyllä se siitä valmistuu ja varmasti nostaa asunnon arvoa, sen jälkeen ei lisäkuluja enää edes muista :)

  • Kira Kosonen

   Hmmm… ei kyllä näy mitenkään selvästi kun tulee ovet ja kalusteet yms. Pelkään vaan just tota, että lattia muuttaa ilmettä jos se valoa vasten :// Nyt se kuitenkin näyttää kauniilta kaikkialla, vaikka onkin osasta asuntoa “toistepäin”.

 • Teemu

  Kira rakas, voin kertoa sulle, että tiedän tasan tarkkaan mitä käyt läpi. Oon istunut pari kuukautta sitten meidän vanhassa Madridin kämpässä kyyneleet poskella ja vaan todennut, että en enää jaksa tätä paskaa. Vaikka tiesin, että ei ole mikään helppo homma, kun teet ekaa kertaa remonttia Espanjassa ja vielä niin, että olet 450km projektista ja joudut vaan luottamaan, että kaikki tapahtuu edes about niin kuten olet halunnut. No päästiin muuttaa ajallaan, mutta vieläkin kaksi kuukautta muutosta, niin ei ole ollut päivääkään, että kaikki olisi toiminut kuten pitänyt tai, että ei olisi jotain mitä pitäisi vielä säätää ja korjata :D Milloin vedet on tullu läpi seinästä, lattiaa ja saumoja on pitänyt vetää irti ja laittaa uudestaan jne ja no sä tiedät ;) Tai no oli meillä jo yksi kokonainen päivä, kun kaikki näytti siltä, että nyt kaikki on kunnossa, mutta sitten pamahtikin meidän täysin uusi ilmastointi / lämmitys yksikkö. Eristys täällä olematonta ja yöt vielä vähän kylmiä, niin nyt ollaan sitten aamusin lämmitetty kämppää uunilla, jotta aamulla ei tarvitsisi täristä, kun syö aamupalaa :D Ei siis täälläkään loppuen lopuksi ollut mitään todella dramaattista, mutta “pienten” asioiden määrä joita on joutunut fiksailemaan tai tullut täysin puun takaa vastaan on ollut aika loputon ja se on välillä rehellisesti vienyt kaiken energian ja tuntunut, että ei vaan jaksa enää yhtään mitään. Ei remppaa, ei duuni, ei mitään.

  Joten iso halaus täältä. <3 Eiköhän se päivä vielä tule, kun me molemmat päästään oikeasti nauttimaan. Sinä uusitusta kodista ja me meidän uudesta kodista. :)

  • Kira Kosonen

   Voi rakkaat!!! Teillä nyt pieni ihminen vielä siellä jaloissa pyörimässä, niin omat ongelmat tuntuu ihan pieneltä tohon kaikkeen verrattuna <3 Mutta on tää kyllä aikamoista shaibaa koko touhu!!!! :D Tiedän kyllä tasan tarkkaan, että vie ihan kaikki mehut. Multakin meni tänään taas puolipäivää täällä näitä pyöritellessä ja nyt teen töitä iltamyöhään sen takia...

   Maailman isoin hali teille kaikille sinne ja toivottavasti sitten kun tuun/tuutte kyläilee, niin molempien kämpät kunnossa :D <3