CATEGORIES
11.2.2017

PROJEKTI: VAATEKAAPIT

HOME

Photos by me & IKEA Sverige Pinterest

*Kaupallinen yhteistyö: IKEA

Sitten olisi taas seuraavan remppaprojektin aika! Vuorossa keittiön jälkeen on nimittäin makuuhuoneen uusiminen. Makuuhuoneeseen haluan myös paljon vaaleutta ja raikkautta, ihan niin kuin muuhunkin kämppään. Tällä hetkellä seiniä koristaa beigen sävyt sekä yksi todella dominoiva elementti, vaatekaapit. Olin näihin kaappeihin ihan älyttömän tyytyväinen silloin, kun asuntoon muutin 10 vuotta sitten, mutta tässä vuosien aikana kaappien puukehykset ovat alkaneet vähän hiertää silmiäni. 

Kaapit ovat alkaneet myös ihan konkreettisesti hajoamaan kasaan. Yksi ovi ei pysy paikoillaan, toinen ei liiku enää mihinkään suuntaan ja vetolaatikot tippuvat koko ajan paikoiltaan. Erittäin turhauttavaa, varsinkin kun pukeutuminen on yksi aika iso osa myös työtäni. Tarvitsen vaatekaapit, jotka helpottavat pukeutumistani. Tarvitsen myös ihan älyttömän paljon lisää roikkumatilaa vaatteille, koska silloin löydän etsimäni vaatteen helpommin. Roikkuminen säästää myös aikaa aina turhilta silityksiltä. Haluan myös uuteen kaappikokonaisuuteen selkeän paikan käsilaukuille sekä asusteille. Nyt ne ovat kaikki vaan päällekkäin mytyssä ja sekaisin kaappien kiinteissä hyllyköissä.

Olenkin tässä nyt pohtinut kaikenlaisia eri vaihtoehtoja kaappien uusimiseen ja selannut tiuhaan tahtiin IKEA vaatekaappien valikoimaa IKEA nettisivuilla täällä sekä myös IKEA Pinterest sivuilla. PAX -järjestelmän kaapistot ovat kyllä aina olleet erityisesti mieleeni ja niihin varmasti tulen päätymäänkin! Pituutta makuuhuoneessa on reilu 4 metriä, joten saisin siihen juuri 2 kahden metrin PAX -kaappia mahdutettua. Itselleni super tärkeää on kuitenkin saada kaappien säilytystila suunniteltua mahdollisimman tehokkaaksi (tavaraa meinaan löytyy), joten päätin kääntyä kaappien suunnittelussa IKEA ammattilaisten puoleen. Tästä super mielenkiintoisesta suunnitteluprosessista tulossa seuraavaksi oma postauksensa!

Onko kellään muulla vaatekaappien tai makuuhuoneen uusiminen ajankohtaista?

7 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sari

  Kiva seurata sun remppaprojektia :D Nyt alan itsekin innostumaan, jos vähän uusis kodin ilmettä. Lattian haluaisin uusia ja uudet kaapit ois myös loisto juttu.
  Mielenkiinnolla odotan, miltä kotisi tulee näyttämään valmiina :D

 • Haidi

  Oi ihania kaappihaaveita sulla! Innolla jään odottelemaan mitä tulee sitten lopputulokseksi :) itsellä olisi kaapin rungot ihan ok kunnossa, mutta ovet menee vaihtoon. Ja täytyy katsoa jod hyllyille saisi jtn pikkuremppaa tehtyä, että saisi toimivammat pohjat. Tankotilaa on onneksi tuplat entiseen mistä olen ihan innoissani :D

  • Kira Kosonen

   Tankotilaa ei kyllä voi koskaan olla liikaa :D Ainakaan mulla!!

 • Linda

  Kävin just eilen Ikeassa pyörimässä, koska tarvitaan uudet vaatekaapit. Runko ja ovet valittuina, mutta nyt pitäisi osata valita ne oikeat sisukset! Kuinka vaikeaa!

  En tiedä oletko jo tehnyt ratkaisuja lattiamateriaalin suhteen. Vinkkinä vain, että näin juuri valkoisen epoksi lattian, joka oli täysin auringon kellastama ? Kyseessä ei ollut edes kovin montaa vuotta vanha lattia.

  • Kira Kosonen

   Supervaikeaa, jonka vuoksi käännyinkin juuri ammattilaisten puoleen! Paikan päällä homma sujui sitten todella iisisti. Kirjoitin vaan eka itselleni listan kaikisa “vaatekategorioista” jotka tarvitsevat oman selkeän paikkansa.

   Ja löysin itseasiassa juuri ihan täydellisen PARKETIN!! Se on vaan niin älyttömän kallis, että pitää vähän punnita :/ Nyt kun näin sen, niin kaikki muu tuntuu ihan sekundalta haha.

 • Heidi

  Meillä on pax vaatekaappi ja on kyllä ihan huippu! Suunnitelmissa ei säästelty vaan tehtiin juuri sellainen minkä ajattelin olevan hyvä. Suunnittelin kaikille paikat valmiiksi. En muuttaisi mitään, ostaisin vaan toisen samanlaisen jos tilaa olisi. Vetolaatikot on huippuja neuleille ja housuille. Koru laatikko on myös näppärä. Kerralla näkee kaikki korut eikä se vie paljon tilaa. Meidän kaapeissa ei ole kuin yhdet perus hyllyt (korkealla), enkä niitä enempää haluaisikaan. Paljon tanko tilaa ja kaapeissa pisteenä iin päällä valot ?

  • Kira Kosonen

   Oih mäki haluan ehdottomasti ne valot sinne!!! <3 En oikeasti malta odottaa, että tämä(kin) projekti on valmis. Miten ihanaa onkaan sitten pukeutua! Hyvä kuulla, että olet ollut tyytyväinen :) Innolla odotan omaa lopputulosta.