CATEGORIES
10.1.2017

HOME 2.0 GOALS

HOME

Bohemian X Scandinavian Style

Skandinaavista puhtautta, boheemista pehmeyttä ja ripaus rokkia. Sitä minä haluan uudelta kodilta! Keräsin tähän postaukseen lempikuvia Home 2.0 Pinterest -taulustani, jonka näet kokonaisuudessaan tästä.

Isoimpana tehtävänä on aluksi muuttaa koko kämpän peruspohja valkoiseksi (tällä hetkellä mm. tummapuu laminaattilattia) sekä uusia isot tummat kaapistot, jotka minulla on makkarissa ja eteisessä. Tehtiin tosiaan tähän samaiseen kämppään remontti 10 vuotta sitten muuttoni yhteydessä, jolloin minulla oli vaiheena lämpimät beiget sävyt sekä raskas tumma puu, joka tällä hetkellä syystä tai toisesta kirvelee silmiäni. Sisutuslementtinä tummapuu on mielestäni aivan ihana, mutta näin isoilla pinnoilla se syö kyllä niin paljon valoa. Valosta on kuitenkin tullut lähes tärkein elementti työssäni, joten tavoitteena onkin nyt tehdä mahdollisimman valovoimainen koti kaikkien kuvauspuuhien vuoksi! Kymmenvuotis muutos siis edessä.

Toinen iso asia, joka vaatii muutosta on kylpyhuone. Kylppäriremontti on tehty täällä putkiremontin yhteydessä n.13 vuotta sitten ja on ihan hyvässä kunnossa, mutta kaakelivalinnat ottavat kyllä päähän. Kaakeleita ei ole mitenkään järkevää repiä pois, joten sisustussuunnittelija ystäväni Eveliina ehdotti kylppärin päällystämistä betonilla! Ei tullut mieleenkään, että sellainen olisi mahdollista. Betoni toimii vaan lisäeristeenä, eikä siksi vaadi mitään isompia toimenpiteitä. Sen lisäksi pitäisi vaan vaihtaa kylppärikalusteet ja ilme olisi aivan upouusi. Vähän vielä pohdimme sitä, että vedetäänkö koko kylppäri betonilla vai pelkästään kylppärin lattia. Kylppärin seinissä on nimittäin perinteinen valkoinen neliökaakeli, johon Eve ehdotti pientä fiksausta saumatussilla. Värittäisi vaan saumat mustaksi ja seinästä saisi betonia vasten hauskan graafisen kontrastin (yhdistelmä kuvissa ylhäällä). Taas jälleen käytännöllinen sekä edullinen idea, joka ei käynytkään mielessä. Onneksi saan tässä kaikessa apua!

Olen kyllä niin fiiliksissä kaikista suunnitelmista. Vaikea pysyä pois koneelta, kun koko ajan tekee mieli etsiä kaikkia ideoita uutta kotia varten. Kunpa remontti sujuisi vaan suhteellisen nopeasti ja kivuttomasti. One can always dream right?

//Moodboard pictures from my Home 2.0 Pinterest board. I can't wait to get the renovation done, so we can start decorating the place!//

24 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sanna

  Hei Kira! Minä kokeilin kylppärin lattiaan saumatussia (Ronseal muistaakseni…)ja se ei kyllä toiminut. Kauhea urakka ja irtosi sitten pikkuhiljaa kumimaisina paloina pois :(

  Tuo betoni-pinnoite kiinnostaa, jään odottelemaan mihin päädyt :)

  • Kira Kosonen

   Hmm.. voikohan vaikuttaa jos on lattia/seinä? Itse kun ajattelin seiniin laittaa, jotka joutuvat paljon vähemmän koetukselle kuin lattia :/

   • Kira Kosonen

    Mutta ainakaan Ronsealia en siis kokeile! :D

 • Henna

  Heipsh!
  Tuosta laminaatti lattiasta..meillä oli aikaisemmassa kodissa laminaattilattiat ja sukkia kului rikki todella paljon.Villasukat oli useasti jalassa koska paleli jalkoja USEASTI!nykyisessä kodissa on parketti lattia.Ei kulu sukkia ja jalat ei kaipaa villasukkia,vaikka talokin on vanha ja pienesti “läpituuleva”..suosittelen (tai oikeastaan koko perheeni)lämpimästi ja kovasti parkettilattiaa.juu se on paljon kalliimpi,mutta kestää melkein ikuisesti,voi lakata uudelleen,hiotuttaa,maalata…nimimerkillä:alakerran mustaksi maalattu parkettilattia:D

  • Kira Kosonen

   Voi vitsit kuulostaa kyllä upealta, mutta nyt budjetti ei riitä kyllä aitoon parkettiin, kun niin paljon muitakin uudistuksia suunnitteilla (mm. kylppäri) :/

 • Mari / Marin silmin

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan tuota betonipinnoiteremppaa, sellainen kun on ollut itsellänikin mietinnässä nykyiseen kotiin. Joskin ensin pitäisi päättää, että jäädäänkö siihen, vai myydäänkö se pois :)

  • Kira Kosonen

   Hienoa, että kiinnostaa! Kerron kyllä varmasti täällä miten etenee :)

   • Mari

    Onkohan tämä betonipinta yhtä kuin mikrosementti? Meillä vedettiin koko kylppäri sillä ja tuli mahtava :) Suosittelen.

 • Susanna

  Muoti mielessä -blogin ja Sisustuksen koodi -liikkeen Anne on hiljattain tehnyt kylppäriin betonipinnoiterempan. Odotan sitä postausta innolla, sitä ei ole vielä tullut, mutta sniikpiikkuvia on jo blogissa. Tsekkaa, jos et ole vielä tehnyt sitä :)Heillä myös esim. käsienpesualtaan hana vaihdettiin mustaksi, näyttää hyvältä ja tuo sopivasti kontrastia.
  Kaakelien saumat jättäisin vaaleiksi, mulla tummat saumat alkais varmasti hyppiä liikaa silmille, mutta makuasia.
  Tsemppiä remppaan! Raskasta mutta niin palkitsevaa! Odotan innolla kuvia!

  • Kira Kosonen

   Hei vinkkaa ihmeessä heti kun postaus tulee ulos!! Kiinnostaa kuulla mielipiteitä betonista!!

 • Ulla

  Onko asunto sinun omasi vai oletko vuokralla?

  • Kira Kosonen

   Oma :)

   • Ulla

    Kiinnostaa tietää miten olet saanut ostettua nuorena oman (kohtuullisen ison) asunnon :) Ymmärrän kyllä, jos menee liian henkilökohtaiseksi, mutta monella ajankohtaista asunnon ostaminen ja kai se on aina parempi mitä nuorempana sellaisen hankkii ja sitä varten kaipaa hyviä vinkkejä :)

    • Kira Kosonen

     Asunto on isovanhempieni vanha enkä omista sitä 100% yksin, mutta perheen nimissä on. :)

    • paulii

     Vaikka kysytkin Kiralta niin vastaan omasta puolesta kun itsekin ostin ensimmäisen asuntoni jo nuorena opiskelijana. Itse meinaan aloitin asuntosäästämisen jo joskus 16 vuotiaana ja parikymppisenä menin pankista kysymään antavatko opiskelijalle lainaa niin, että maksan vain korkoja ja aloitan lyhentämisen kun pääsen töihin. Kun oli tietty määrä opintopisteitä kasassa niin sain lainan, vaikkei säästöjä ihan riittävästi ollutkaan. Olikohan silloin joku nuorille ensiasunnon ostajille tarkoitettu takaus olemassa, en muista enää niin tarkasti, mutta pankissa kyllä kaiken neuvoivat ja nyt yli kolmekymppisenä voin kyllä sanoa että paras päätös ikinä oli ostaa oma eikä maksaa vuokraa.

     • Tiina

      Me ostimme mieheni kanssa ensimmäisen asunnon kun olimme 19 vuotiaita. Siihen aikaan omia säästöjä ei ensiasuntoon tarvittu, vaan vanhempien kautta tullut takaus riitti. Oman asunnon osto oli ihan paras päätös, vaikka toinen meistä opiskeli. Nyt 16 vuotta myöhemmin olemme ehtineet asua itse rakentamassa omakotitalossa jo yli 10 vuotta, ja asuntolaina on melkoisen mukavasti lyhentynyt. Jälkeenpäin ajatellen aika rohkeita oltiin, mutta onneksi omat vanhemmat kannusti ja uskallettiin.

 • Juuls

  Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :) itsekin haluisin halvalla vähän uudistaa kylppäriäni. Miten tuollainen saumatussi toimii? Ja tuo betonin laitto lattiaan? Mistä tälläistä pitäisi lähteä tutkimaan? Kiitos jos jaksat vastailla :)

  • Kira Kosonen

   Olen itsekin vielä aivan pimennossa tästä kaikesta, mutta sitten kun kylppäriä aletaan konkreettisesti tekemään, niin kaikki selviää! Teen myös kaikista uudistuksista postauksia koko ajan tänne blogiin sitä mukaan kun edetään :)

 • Sanna

  Suunnitelmat näyttää ja vaikuttaa kyllä aivan ihanilta! Parasta varmasti saada ideoida ja vielä toteuttaakin ne. Itse tällä hetkellä vielä haaveilen omasta ja isommasta kodista. Ihana nähdä sisustusjuttuja sinulta. Tai ainakin minulta on mennyt ohi vastaavat, jos niitä on ollut!

  • Kira Kosonen

   Ei ole itseasiassa aikasemmin ollut juurikaan! Isoin syy siihen onkin se, että tummien pintojen vuoksi kuvaaminen on ollut todella haastavaa, enkä ole oikeastaan uusinut kotia kunnolla viimeisten vuosien aikana (kun olen blogannut). Nyt asiaan siis muutos!

 • K

  Ihania suunnitelmia! Onko tää siis sun oma koti vai asutko poikaystäväsi kanssa yhdessä? :)

  • Kira Kosonen

   Kiitos! <3 Tämä on ihan oma koti!

 • Laura

  Mulla myös menossa kauhea hinku sisustaa uudestaan ja laittaa tavaraa menemään. Hyvältä kuulostaa ja upealta näyttää !:) Avopuolisoni teki wood pallet sängyn meille töissään , niin sen jälkeen se ajatus sitten lähti että nyt kamat vaihtoon :D :)

  • Kira Kosonen

   Aaaaah mä rakastan niitä sänkyjä myös! :)