CATEGORIES
29.1.2017

#FITLIFE

My Style

Photos by Julia Toivola

ADIDAS Jacket

AITO STUDIOS X ROTSIAUKI Custom hoodie

IVYPARK Leggings

ADIDAS Shoes

ADIDAS Backbag

 

14 mimmiä, 12 kundia ja  8 viikkoa. Fitness-tähti Sofia Belórf-Nousiainen haastoi meidän kaveriporukan testaamaan Fit by Sofia Basic -nettivalmennusta, jossa kahdeksan viikon ajan noudatetaan tiukkaa ruokavaliota ja treenataan niin maan pirusti! Ei tule olemaan mikään helpoin haaste, mutta onneksi meitä on tässä niin valtava ja hyvä jengi mukana. Kaikki tukiryhmä-keskustelut käyvät jo joka ilta ihan kuumana Whatsappissa.

Tavoitteet kaikilla on lähtökohdista riippuen vähän erilaiset, mutta oma tavoitteeni on ainakin irtautua sokerista sekä saada kehon muotoa muokattua. Olen treenannut todella paljon viimeisen vuoden aikana, mutta treenit ovat keskittyneet enimmäkseen kunnon kohentamiseen sekä yleisen hyvinvoinnin parantamiseen, eikä niinkään ulkonäöllisiin seikkoihin. Olen myös aina syönyt todella terveellisesti, mutta esim. viikonloppuisin suuhun menee ihan mitä sattuu. Nyt haluan nähdä millaisia muutoksia kehossa tapahtuu, kun treenaa täysillä kehoa rakentaen ja pitää oikeasta ruokavaliosta kiinni. Myös viikonloppujen yli. 

Valmennuksen suositeltu ruokavalio ei hirveästi poikkea normaalista ruokavaliostani, mutta juuri ruokamäärät ja ateriarytmit ovat haastavia. Koko ajan pitää olla jokin ateria/välipala valmiina odottamassa, joka on varsinkin työreissuissa haastavaa. Suositeltavaan ruokavalioon kuuluu myös heraproteiinijuomat yms. lisäproteiinivalmisteet, mutta ne eivät ole kyllä koskaan sopineet omalle keholleni. Kokeilin niitä nyt taas viikon ajan, mutta hera aiheuttaa vaan aina ikävää vatsan turvotusta ja nesteiden keräytymistä omalla kohdallani. Jotkut sanovat, että niihin tottuu, mutta miksi haluaisin totuttaa kehoni johonkin sellaiseen, mitä se protestoi? Tunnen kuitenkin oman kehoni ja olen aina ollut hyvä kuuntelemaan sen tarpeita. Vältän myös liiallista maitotuotteiden käyttöä normaalissa ruokavaliossani, niin heran tankkaaminen päivittäin ei myöskään siksi ole itselleni luontaista. Tästä syystä päätinkin nyt korvata ruokavalion heraproteiinijuomat muilla proteiinivalmisteilla, kuten mm. herne- sekä hamppuproteiinilla. Eihän ne hyvältä maistu pelkän veden kanssa (jos ei ole aikaa pyörittää smoothieta), mutta uskon niiden toimivan minulle paremmin myös pitkällä tähtäimellä. Haluan tästäkin haasteesta nimittäin oppia sellaisia juttuja, jotka voin integroida jokapäiväiseen elämääni myös ohjelman jälkeen. 

Kiinnostaako teitä kuulla lisää tästä haasteesta, sen treeneistä ja ruokavaliosta? Voin mielelläni pitää täällä blogissa jotain pientä päiväkirjaa koko projektiin liittyen, jos se on sellainen aihe, joka kiinnostaa? Ainakin snapchat-seuraajat joutuvat valitettavasti todistamaan jonkin verran koko rumbaa, koska siellä ne arjen kommellukset tulevat eniten ehkä esille!

//We started this crazy fitness challenge with our friend group that's going to last for 8 weeks... My personal goal is to shape my body a bit and to see how I feel after 8 weeks of minimum sugar! I have a really bad sweet tooth (specially during the weekends), but I bet I feel better if I cut the excess sugar from my diet. It's not going to be easy, but luckily we have a huge support group and everyone is in this together. It really makes all the difference.//

19 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Rosalienism

  Mä käytän myös maitotuotteita vain vähän koska vatsani ja ihoni menevät siitä huonoon kuntoon. Mutta suosittelen silti nutriworksin isoworx heraa. Suklaa on huippuhyvän makuista ja tuo on suunniteltu nimenomaan hellävaraisemmaksi vatsalle :) tsemppiä treeneihin.

 • Hanna

  Saako kysyä onko toi Adidaksen magee takki uutta mallistoa vai löytyyköhän mahdollisesti myynnistä jostain? Yritin googlailla mutta tuloksetta ja just tollanen olisi tarkoitus jostain bongata. :)

 • Maarit

  Kiinnostaa kuulla kuinka projekti etenee ja tunnelmia matkan varrelta :) Blogisi kuvat ovat joka aiheesta upeita ja inspiroivia :) Kiitos :)

 • aanav

  Kiinnostaa, anna tulla vaan! Ja tsemppiä haasteeseen!

  • Kira Kosonen

   Kiitos!! Sitä tarvitaan :)

 • Ella

  Kiinnostaa hyvinkin paljon! Aloitin itse ruokavalmennuksen myös, vaikeinta on juuri tuo viikonlopun yli dieetin pitäminen…. joten vertaistuen vuoksi olisi mukavaa lukea muidenkin kokemuksista :)

  • Kira Kosonen

   Joo siis arki sujuu oikeesti aika helposti! Pitää vaan osata varautua päivien ruokiin, mutta viikonloput!!! Ne tekee kyllä tiukkaa.

 • Lula

  Sun blogista on tullut todella tylsä :)

  • Sari

   Hassua kuinka erilaisesti me lukijat voidaankaan miettiä. Itse mietin just kuinka monipuoliseksi ja mielenkiintoiseksi blogisi on kehittynyt. Treenijuttuja odotan mielenkiinnolla, koska itsellänikin on hieman kropan muokkausta toivelistalla.

   Lulalle sanoisin, että aina kun haluat antaa “rakentavaa” palautetta jollekin, niin kannattaa antaa parannusehdotuksia mukaan, näin asiat kehittyvät hyvään suuntaan. Toiseksi, kun tuollaisen lauseen kirjoittaa, niin tuo hymiö on ihan väärässä paikassa, ellet halunnut loukata Kiraa ja siitä saada itsellesi hymyn aikaiseksi.

  • Kira Kosonen

   Mitä haluaisit nähdä täällä enemmän? :) Tiedän, että asujutut jääneet vähemmälle, koska treenit + remppajutut menneet nyt edelle, mutta onko jotain muita elementtejä mitä on ennen näkynyt enemmän, joita nykyään kaipaat?

 • Pirpu

  Kiinnostaa kyllä! Itsekin olen alkanut herätellä urheiluharrastuksia mammalomilta… ruokavalio mulla on kyllä tosi basic enkä hirveesti jaksa itse innostua just jostain herajuomista ;) mut ehkä niistä jotain vinkkejä voi poimia omaankin ruokavalioon!

  • Kira Kosonen

   Isoimpana hyötynä olen itse ainakin nähnyt sen, että oppii syömään kehon tarvitsemat makrot (proteiinit, hiilarit, rasvat) oikeassa suhteessa! Miten ne oikein syötynä oikeasti nostaa energiatasoja ja auttaa treenin tekemisessä sekä palautumisessa!

 • Minna

  Foodinin heraproteiinit sopivat herkälle vatsalle hyvin. Itse olin viime vuonna mukana pure valmennuksessa mikä oli maidoton ja gluteiiniton ja siellä suositeltiin näitä heroja. Foodinin vaniljahera on tosi hyvää! Suosittelen lukemaan: http://foodin.fi/proteiinit/

  • Kira Kosonen

   Hei kiitos vinkistä!! Myös Voimaruan uudet whey360 tuotteet ovat olleet vatsalleni huomattavasti hellempiä, kun niissä ei mukana lisäaineita vaikka heraa löytyykin (paitsi vegaanisesta kookosmausta)… pitää ehdottomasti tutkia myös noita Foodinin tuotteita!

 • Rimpula

  Hyvältä kuulostaa! Kerro ihmeessä lisää kyseisestä haasteesta, vaikuttaa niiin mielenkiintoiselta! Ps. Mistä nuin ihanam addun repun saa?!

  • Kira Kosonen

   Kiva, että kiinnostaa!! Reppu on suoraan Addulta ja pitäisi tulla heidän verkkokauppaansa myyntiin nyt helmikuussa! Tarkistan asian ja palaan :)

   • Sanna

    Itsellänikin pisti heti silmään tuo siisti reppu, jään odottelemaan lisätietoa :)

 • A

  Joo ehdottomasti kiinnostaa! Näistä ruoka- ja treenijutuista saa aina huimasti inspiraatiota omaankin elämään

  • Kira Kosonen

   Ihana kuulla :)