CATEGORIES
10.9.2019

MINÄ JA SILMÄLASIT

My Style

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ SPECSAVERS
Olen ollut silmälasien käyttäjä nyt jo varmaan viitisen vuotta ja tarvitsenkin niitä aina kun luen, kirjoitan tai vaikka käsittelen kuvia tietokoneella. Minulla on hajataittoa silmissä, josta johtuen näen etenkin tekstit vähän epätarkkana, mutta se vaikuttaa oleellisesti myös mm. valokuvien käsittelyyn. Jos minulla ei ole silmälaseja mukanani ja käsittelen kuvia, niin vedän ne todella helposti ylitarkaksi. Isosiskoni taisi minulle joskus aikoinaan tästä huomauttaa ennen kuin marssin sitten näöntarkastukseen ja hajataittoni todettiin. En tiedä miksi se oli silloin jopa vähän masentavaa, että näköni oli niin ”huono”. Muistan silloin ajatelleeni, että nytkö se keski-ikä jo häämöttää, kun lasejakin tarvitaan.

Käytin alkuun laseja jopa ehkä vähän häpeillen ja tosiaan ainoastaan silloin, kun luin kotona tai tein töitä. Jos tein töitä jossain kahvilassa, niin viskasin ne nopeasti pois kasvoiltani, kun joku tuttu tuli vaikka juttelemaan. Tämä tuntuu minusta tällä hetkellä ihan dorkalta, mutta kai sitä kesti vaan totutella silmälaseihin ja tajuta, ettei KUKAAN ajattele niissä olevan yhtään mitään outoa. Päinvastoin. Jossain vaiheessa havahduin siihen, että lasit pysy päässä kahvilassa tai toimistolla ja sain jopa kyselyitä sekä kehuja niistä! Ajan myötä itsetuntoni silmälasien käyttäjänä sitten onneksi kasvoi ja nyt ollaan jo siinä pisteessä, että olen alkanut miettimään niitä myös tyylillisesti, enkä pelkästään pakollisena lisänä työnteon lomassa.
Olen ollut viimeksi näöntarkastuksessa joskus 2-3 vuotta sitten, mutta nyt sain vihdoin sen taas tehtyä yhteistyössä Specsaversin kanssa! Teen niin paljon töitä tietokoneella sekä olen paljon puhelimella, joka nyt ei ole ainakaan auttanut näköäni, joten oli hyvä käydä taas tarkastamassa tilanne. Ihan hirveitä muutoksia ei onneksi ole viime vuosien aikana tapahtunut, mutta pikkasen oli vasemman silmän hajataitto kyllä voimistunut. Specsaversin kokonaisvaltainen näöntutkimus oli todella perusteellinen ja se sisältää:

Esitutkimuksen

Henkilökohtaisen näkötilanteen kartoituksen

Taittovirheen määrityksen

Digitaalisen silmänpohjakuvauksen

Silmänpaineen mittauksen

Silmien terveydentilan arvioinnin

Kirjallisen silmälasireseptin

Silmälasien digitaalinen mitoitus kasvoille (varmistaa lasien istuvuuden täydellisesti juuri sinulle)

Mikään ei ollut epämiellyttävää ja kaikki oli ohi todella nopeasti! Oikeastaan tuijottelet vaan eri laitteisiin ja vastailet optikon kysymyksiin. Muuta sinulta ei vaadita. Tutkimusten jälkeen käytiin tulokset läpi vielä optikon kanssa yhdessä ja sitten oli hauskimman vaiheen aika, silmälasien kehysten valinta!

Specsaversilla on oman laajan kehysmallistonsa lisäksi valikoimassa myös erikoisbrändejä, joista varsinkin IVANA Helsingin, Day Birger et Mikkelsenin, Gantin sekä Balmainin kehykset puhuttelivat minua eniten. Päädyinkin näihin super kauniisiin Balmainin mustiin silmälasikehyksiin ohuilla kultaisilla sangoilla. Sen lisäksi, että ne istuivat todella hyvin kasvoilleni, ovat ne myös täydelliset omaa tyyliäni ajatellen. Käytän aika paljon mustaa, jota ehostan usein kultaisilla asusteilla, joten nämä kehykset olivat kyllä mahtava löytö. Ne ovat myös jotenkin todella skarpit ja tekevätkin aika hauskan lisän mm. näissä kuvissa näkyvään päivän tyyliini! Ehkä uskallaudun nyt käyttämään silmälaseja myös enemmän kodin sekä toimiston ulkopuolella. Pitkä matka ollaan kyllä tultu siitä silmälaseja piilottelevasta Kirasta. 

Jos sinunkin on aika mennä näöntutkimukseen, niin voit varata sen suoraan Specsaversin sivuilta. Sivuilta pääset tutkimaan myös tarkemmin Specsaversin laajaa valikoimaa ja kaikkia upeita kehyksiä.

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Merja

    Hei, ihanat pokat, sopii sinulle tosi hyvin, tuo väriä kasvoille. En ymmärrä miksi joku vielä kauhistelee rillien pitämistä, pidetäänhän aurinkolasejakin hyvin coolina, jotkut jopa sisällä kulkevat arskat päässä. Miksi tummennus laseissa tekisi niistä jotenkin erityisemmät? Pokia löytyy joka lähtöön ja mikä pelastus, jos ei ole meikannut, rillit auttaa siihenkin vaivaan. Minulla on monet pokat, eli joka lähtöön omansa. Tyyli ratkaisee, mitkä löytyvät päästä milloinkin.