CATEGORIES
31.8.2018

MITÄ KAIKKEA PÄÄSSÄ PYÖRII JUST NYT

My Style

No ihan ensinnäkin non stoppina pyörivä "I'm blue daba dii daba daa" biisi, kun latasin näitä kuvia ylös. Toiseksi mietin, että tuleeko sanomista näistä vatsan paljastelukuvista, mutta hei mulla oli super hyvä masupäivä (ei missään nimessä ole aina) ja oli itsevarma olo kun kuvasimme näitä kuvia Juulin kanssa niin why not.

Sitten päässä pyörii laskujen tekeminen ja maksaminen, koska kuun viimeinen päivä (miten nää nyt jäi näin viime tinkaan) ja kaikki muut duunihommiin liittyvät asiat. Varsinkin seuraavat pari viikkoa ovat täynnä erilaisia projekteja ja deadlineja, joiden toteutuksia yritän suunnitella täällä parhaani mukaan. Olen myös kirjoittamassa tässä juuri yrittäjyyteen liittyvää postausta, joten jos siihen liittyen on mitään kysymyksiä, niin antakaa palaa! Tässä on pian takana jo kolme vuotta yrittäjänä, joka tuntuu minusta ihan hullulta! En koskaan ajatellut, että päätyisin yrittäjäksi ja työskentelisin oman toiminimeni kautta, mutta tässä sitä nyt ollaan. Seuraava askel onkin osakeyhtiöksi siirtyminen, joka rehellisesti vielä vähän jännittää.

TOMMY HILFIGER Outfit *gifted

ZARA Shoes

Tänään minua on myös paljon mietityttänyt eilinen EVS -ohjelma ja Maria Veitolan tekemä haastattelu Sara Siepille. Jotenkin Marian kysymyksistä ja asenteesta heijastui aika negatiivinen (ja jopa aika vanhanaikainen) asennoituminen some-ammattilaisia kohtaan ja Sara sai osakseen aikamoisen väijytyksen suorassa lähetyksessä. Allekirjoitan Marian kommenteista sen, että some-ammattilaisilla on vastuu antamastaan esimerkistä esimerkiksi nuoria tyttöjä ajatellen ja tämän takia läpinäkyvyyden lisääminen somessa on äärimmäisen tärkeää. On tärkeää, että kauniiden kiiltokuvien lisäksi puhutaan myös oikeista asioista ääneen ja käytetään sitä ääntä, mitä meille on tämän ammatin myötä annettu. En kuitenkaan ymmärrä miksi Saraa piti syyllistää niin pahasti tekemästään työstä ja ammatista, jonka tiedän vaativan ihan hitosti myös työtä. Tämä kaikki jotenkin turhautti minua eilen ja turhauttaa vielä tänäänkin ja yritän nyt miettiä asiaa vähän jokaisesta näkökulmasta. 

Näittekö eilen tämän lähetyksen? Mitä olitte tästä kaikesta mieltä? 

Photos Juuli Rönkä

43 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura

  Ihan ensiksi pakko kiittää Kira ihanasta ja inspiroivasta blogistasi! Kuulun siihen hiljaisten lukijoiden joukkoon, jotka kulkevat matkassa mukana, mutta harvoin kommentoivat. Joten terkut täältä – jatka samaan malliin! :)

  Katsoin itse nyt jälkeen päin tuon EVS-jakson pätkän Saran haastattelusta. Saran hämmennyksen haastattelussa kyllä huomasi, mutta en kyennyt näkemään siinä kiusaamista tai mitään mikä voisi aiheuttaa tällaisen “kohun”, jollaiseksi juttu on nyt paisunut. Maria hoiti haastattelun mielestäni hänen tyylilleen uskollisena, ja Sara vain meni jäihin niistä kysymyksistä. Olen monen kommentoijan kanssa samaa mieltä siitä, että Saralla olisi ollut hyvä mahdollisuus avata sometyön saloja, mutta ei sitä ilmeisesti hämmennykseltään pystynyt tekemään.

  Maria antoi useaan otteeseen Saralle mahdollisuuden kertoa kuka tämä oikeasti on ja tosiaan avata niitä sometyön kulisseja – tai näin ainakin itse haastattelun näin. Harmi kuitenkin jos Sara koki haastattelun epämiellyttävänä. Toisaalta olen sitä mieltä, että hän olisi voinut hoitaa asian vaikka Marian tai tuotantotiimin kanssa kahden kesken, sillä jälkeenpäin avautuminen ja syyttely somessa antavat (valitettavasti) hieman lapsellisen kuvan.

  Ja kiitos Kira että olet täällä kommenteissa niin avoimesti kertonut työstäsi bloggaajana ja some-ammattilaisena. Ihailtavaa että olet valmis avaamaan ja kertomaan työstäsi avoimesti!

 • HK

  Moi Kira! Haluaisin tilata itselleni tämän ihanan asun ja olenkin löytänyt netistä molemmat vaatekappaleet. Mietin tässä vain paidan kohdalla kokoani. Olen saman pituinen kuin sinä. Mikä koko sinulla on puserosta?

  • Kira Kosonen

   Hei! Minulla on paidasta koko M (koska se oli ainut jäljellä), mutta S olisi ollut parempi! Todella over size mallia :)

   • HK

    Kiitos kun jaksoit vastata!?

 • Sivusta ihmettelijä

  Bloggaajat tekevät itsestään tähtiä, ja saavat monesti myös erikoiskohtelun työssään. Se nousee monella päähän eikä enää kestetä normaalia ihmettelyä ja muita mielipiteitä. Pinnallista työtä? Todellakin! Ne joilla ei ole vartaloa esitellä itseään vähissä pukeissa tekevät sen vieläkin räväkämmin ja mauttomammin prodcasteissään. Maria Veitola ei ole se terävin kynä penaalissa, mutta tässä lähetyksessä ihan normaali hyvä toimittaja. Ne joilla vielä on järki tallella ymmärtävät, ettei Veitola nyt väkisin lähde kiusaamaan kollegansa avopuolisoa. Sitäpaitsi Roope Salminen on itse monta kertaa ilkeämpi haastattelijana. Tervetuloa maanpinnalle!

 • Pauliina

  Tämä ei liity nyt asiaan, mutta luin juuri sun wellbeing-postauksia, ja ne oli tosi hyviä. Niitä lukisin mielelläni lisääkin. :) Kivaa sunnuntain loppua!

  • Kira Kosonen

   Kiitos Pauliina! Niitä tulossa paljon lisää nyt syksyn mittaan :)

 • Jonnz

  En ehkä ihan ymmärrä tätä evs kohua.. Veitola kyseli ihan tavallisia kysymyksiä ja vielä yleisesti kyseli, että mitä mieltä oot tästä asiasta ym. ? Just niitä juttuja kyseltiin, jota jokainen täällä ruudun tällä puolella pohtii. Sara meni itse ihan puihin normaalissa keskustelutilanteessa ja nyt syyttää siitä muita. ? Ois vaan nätisti kertonut omia mielipiteitään!

  • Kira Kosonen

   Uskon, että jälkikäteen miettien Sara olisikin halunnut vastata useampaan kysymykseen hieman eri tavoin ja olen miettinyt enimmäkseen juuri sitä, miten olisin itse vastannut samassa tilanteessa samoihin kysymyksiin. Asoita joihin varmasti monet some-seuraajat olisivat halunneet vastauksia, mutta tässä ne jäivät valitettavasti vaan epämiellyttävän haastattelutilanteen jalkoihin.

 • Lia

  Sanoit alemmassa kommentissa Kira, että olet ylpeä Sarasta, kun hän pysyi loppuun asti kilttinä. Anteeksi, että takerrun tähän, mutta olen lopen kyllästynyt siihen ajatukseen, että nainen on sitten hyvä, kun hän on mahdollisimman kiltti. Miksi pitää olla kiltti, jos kokee, ettei toinen kohtele sinua arvostavasti? Toisaalta, mielestäni Maria ei vähätellyt Saran työtä kertaakaan.

  Haastattelusta ei käynyt kunnolla ilmi vieläkään, että mitä someammattilaisen työ oikein on ja miten on varaa niin moneen laukkuun. Itse tienaan suurin piirtein yhtä paljon kuin sinä Kira, ja minulla ei ole varaa kuin yhteen luxuslaukkuun per vuosi. Tämä ihan oikeasti ihmetyttää peruskansalaista, että miten kaikki rahoitetaan ja olin iloinen, että Maria otti tämän esiin. Siihen ei vaan saatu tälläkään kertaa kunnon vastausta.

  Me kaikki uskomme (tai ainakin minä), että Sara tekee paljon töitä, mutta niin tekee aika moni muukin ei-someammattilainen. Normikansalainen ei ymmärrä, että mikä sen someilun koko pointti on. Yleensä puhutaan paljon inspiroitumisesta, mikä on hyvin häilyvä käsite. Voi olla, että asian ytimenä on vain tehdä rahaa, päästä kivoihin tapahtumiin ja matkoille ilmaiseksi, olla ihailtu. Sekin on aivan ok, mutta miksei sitä voi sanoa ääneen? Minusta on hienoa, että nuoret naiset ovat keksineet tavan menestyä ja työllistää itsensä. Sara myös rohkeasti kertoi, että nuorena verotuskuviot eivät olleet selkeitä, mutta niistäkin selviää – tämä osuus meni tosi hyvin! Olisi ollut kiinnostavaa kuulla enemmän pohdintoja siitä, että miten tämän kaiken voisi tehdä ilman paljastavia kuvia. Harmi, että ohjelma-aikaa ei ollut paljon ja että Sara ei ollut valmistautunut tällaiseen kysymyksiin.

  Se, että joku kysyy suoraan töistäsi ja käyttämistäsi tekniikoista, ei tarkoita sitä, että hän ei arvostaisi niitä. Miksei bloggaajalta voisi esimerkiksi kysyä – miksi laitoit blogiisi kuvan itsestäsi vatsa paljaana? Miksi sinun pitää jo etukäteen selitellä sitä? Jos koen tällaisia kysymyksiä hyökkäyksenä, kannattaa miettiä, että miksi pidän asiaa negatiivisena tai aliarvostavana työtäni kohtaan, enkä vain yhtenä kysymyksenä muiden joukossa? Jos kysymystä ei voi ottaa häkeltymättä tai menemättä puolustuskannalle, siinä on oltava jotain mikä ”vaarantaa olemassaoloni”. Ei ole kysyjän vika, että sinulle tulee sellainen olo ja ei ole reilua väittää, että hän syyllistää tai kiusaa.

  Haastattelu ei toiminut, sillä Maria oli suorasukainen (ei ilkeä tai syyllistävä) ja Sara jäi pinnalliseksi, sillä tuntui siltä, että hän ei ehkä uskaltanut vastata kysymyksiin rehellisesti. Näin ollen somettamisen tarkoitus jäi taas yhtä mysteeriseksi kuin se on aina ollutkin.

  • Kira Kosonen

   Ensinnäkin sinulla on kyllä äärimmäisen hyvä pointti tuossa, että miksi pitäisi olla kiltti loppuun asti jos kokee tulevansa alistetuksi tai epäarvostetuksi. Tässä kohtaa tarkoitin ehkä enemmänkin sitä, että mielestäni on turhaa vastata tuleen tulella. Aina on hyvä pitää omia puolia, mutta kunhan tekee sen arvokkaasti.

   Sitten kommenttisi Itse tienaan suurin piirtein yhtä paljon kuin sinä Kira, ja minulla ei ole varaa kuin yhteen luxuslaukkuun per vuosi. oli minusta ehkä hieman omituinen. Ensinnäkin en minäkään ostele luksuslaukkuja tai -asioita mielestäni mitenkään älyttömissä määrin (yksi per vuosi on täälläkin ollut aika lailla se linja) ja varallisuuteen liittyy myös vuositulojen lisäksi tietty myös esimerkiksi elämäntilanne ja elämäntavat. Olen perheetön sekä asun yksin ja voin panostaa niihin asioihin tällä hetkellä mihin haluan, kuten esimerkiksi matkustamiseen. Tämä sama tilanne ei varmasti tule aina olemaan näin. Tässä työssä saa myös toki todella paljon rahan arvoisia etuja, kuten esimerkiksi kosmetiikka. Testituotteiden vuoksi minulla menee harvemmin suuriä määriä rahaa kosmetiikkaan. Suurin arkikuluni asumisen yms. laskujen lisäksi on ruoka. En polta, minulla ei ole kalliita harrastuksia ja syön yllättävän vähän ulkona. Teen lähes aina lounaan sekä illallisen kotona. Sushibar n. kerta viikkoon on itselleni arjen luksusta.

   Sitten kommenttiin Normikansalainen ei ymmärrä, että mikä sen someilun koko pointti on. Yleensä puhutaan paljon inspiroitumisesta, mikä on hyvin häilyvä käsite. Kysyisin tässä vaiheessa sinulta, että luetko lehtiä? Entä katsotko TV:tä? Mikä niissä sinussa on pointti? Sosiaalisen median alustat tuovat vaan uudenlaisen väylän ja virikkeen ihmisille ihan samanlailla kuin nämäkin asiat. Ja aivan kuten printissä ja TV:ssä niin myös somesta löytyy kaikenlaista kanavaa asiapuheesta pelkkään viihteeseen. Some on mahdollistanut media-alan kehityksen ja luonut miljoonia uusia työpaikkoja sekä yrityksiä. Sen pointtina on tarjota uusia vaihtoehtoisia kanavia ja virikkeitä kuluttajille, aivan samalla tavalla kuin esimerkiksi TV-ohjelmat. Miksi esimerkiksi “hömppä TV-sarjojen” tekijöitä ei kritisoida heidän tekemästään sisällöstä. Some-ammattilaiset tarjoavat vaan tätä samaa sisältöä omissa kanavissaan omalla nimellään.

   • Miia

    Pakko tarttua tähän “Miksi esimerkiksi “hömppä TV-sarjojen” tekijöitä ei kritisoida heidän tekemästään sisällöstä.”. Näitähän vasta kritisoidaankin koko ajan! :D Itse olen ollut paria ohjelmaa tekemässä ja yhdestä tuli ihan hirveä määrä kommenttia että turhia julkkistyrkkyjä, mitä kuraa tää on ja miks tämmöstä tehdään jnejne. Myös kaikki deittisarjojen (TIS,Hottikset) tekijät saa keskustelupalstoilla kuraa niskaan, että miksi tuollaisia ohjelmia edes tehdään. Itse kyllä tykkään noista sarjoista, parasta hömppäviihdettä!

    • Kira Kosonen

     No totta muuten varmasti tuokin! :D Itse tykkään kyllä myös heittää aivot narikkaan ja katsoa myös näitä ohjelmia! Välillä niin rentouttavaa :D

   • Emma

    Todella hyvin perusteltu kommentti Kira! Moni ei myöskään mieti, kuinka paljon yritykset maksavat mainoksista, jotka vilahtavat muutaman sekuntin telkkarissa, vaikka puhutaan monista kymmenistä tuhansista euroista. Miksei yritykset saisi maksaa siis mainostamisesta yhtä lailla bloggaajalle?
    Tuo rahankäyttökysymys on myös sinällään ontuva, koska rahankäyttötapoja on yhtä monia kuin käyttäjiäkin. Itsellänikin olisi varaa yhteen luksuslaukkuun per vuosi, jos oikeasti haluaisin, kun nipistäisin muista menoista, kuten ravintolassa syömisestä. Ja työskentelen siis kaupankassalla..

   • Lia

    Kiitos paljon monipuolisesta vastauksesta!
    Korjaan vielä, että ei ollut tarkoitus sanoa, etten itse ymmärtäisi blogien pointtia – itsehän luen paljon blogeja ja nautin niistä suuresti, enkä koe niissä olevan mitään pahaa – ammatti muiden joukossa. Korostin jo aiemmassa viestissäni, että mielestäni on hienoa, että nuoret naiset (ja miehetkin) ovat löytäneet tällaisen ansaintaväylän. Yritin siis enemmänkin puhua muiden äänellä, jotka eivät tätä ymmärrä ja pitävät tästä kovaa mekkalaa somessa. Mielestäni vastasit tosi hyvin ja juuri tällaista olisi mielellään kuullut jo aiemmin Saralta.

 • Sanna

  Hitsi, mä katsoin tuon EVS-haastattelun ihan tämän postauksen pohjalta, enkä kyllä nähnyt siinä mitään häiritsevää, vaikka kuinka yritin sitä teidän bloggaajien vinkkelistä katsoa! Maria kysyi juuri niitä kysymyksiä, mitkä meitä “taviksia” ihmetyttää. Ei ne lanseeraustilaisuudet skumppineen, luksuslaukut, kaukomatkat ja pedissä poseeratut “tough morningit” ole ainakaan näin kolmivuorotyötä tekevälle hoitsulle kovin samaistuttavia. Saralla olis ollut nyt vaan hyvä tilaisuus avata taustaa tuon kiiltokuvan takaa, mikä ainakin mua olis kiinnostanut!

  • Kira Kosonen

   Moikka Sanna, mä oon miettinyt tätä paljon ja yritän nyt näiden kaikkien kommenttien vastauksissa avata asiaa mahdollismman paljon omasta näkökulmastani ja avata tätä maailmaa. Toivon, että jaksat lukea vastauksiani, mutta haluaisin myös kysyä sinulta, että miksi esimerkiksi itse seuraat tilejä, jotka eivät innosta tai kannusta sinua omassa arjessasi? Kuten jo edellisessä kommentissa totesin, olen aika pitkälti sitä mieltä että some tarjoaa kuluttajille vaan virikkeitä ihan siinä samassa missä esimerkiksi lehdet ja TV-ohjelmat. Näistäkin on niin paljon valinnanvaraa omia intressejä ajatellen (katsooko asia-ohjelmia vai hömppä realitya) ja sama pätee sitten myös some-kanaviin. Jos ei saa mitään irti esimerkiksi tiettyjen bloggaajien arjesta ja siitä sisällöstä, mitä he tuottavat, oli se sitten vähän hömppää tai pinnallista, niin miksi seurata ollenkaan?

   Olen myös miettinyt, että pitäisin vaikka IG storyn puoella kunnon Q&A session blogimaailman läpinäkyvyyteen liittyen, jossa kaikki saavat ihan Veitolana pommittaa kysymyksiä sen mukaan mikä kiinnostaa. Mielelläni ainakin avaan enemmän omia näkemyksiäni tähän ammattiin liittyen.

 • Miia

  Tykkään Veitolasta ja että ottaa asioita esille, mutta en jollain tapaa tykkään hänen sellaisesta kärkkäästä ja hieman negatiivisestä haastattelutyylistään. En tässä ohjelmassa enkä Yökylässä. Monesti olen miettinyt yökylää katsoessa, että olisi ahdistavaa olla se kenen luona hän on kun Marian tyyli on niin töksäyttelevä.

  Olin lukenut uutisia ennen kuin näin Saran haastattelun ja odotin pahinta, mutta ei haastattelu ollutkaan ihan niin paha. Mielestäni Marian tyyli oli haastava eli siis hänen tyylistään, mutta vaikka Sara aikalailla jäätyikin niin ihan hyvin hän haastattelun veti läpi. Toki jos ei olisi niin jäätynyt ja hämmentynyt niin olisi päässy aukaisemaan paremmin työnkuvaansa, joka jäi nyt varmaan useilta katsojilta pois. Tosin jos olivat sopineet muuta niin ei ollut yhtään kiva veto Marialta alkaa puhumaan muista jutuista.

  • Kira Kosonen

   Samaa mieltä siinä, että haastattelu ei onnistunut kyllä tarkoituksessaan ollenkaan, koska tosiaan ehkä kysymysten esittämistavan (tai yllätyksellisyyden) vuoksi Sara jäätyi niin pahasti ja vastaukset jäivät pintapuolisiksi. Itse nimittäin toivon, että esimerkiksi juuri bloggaamisen liittyviä ennokkoluuloja saataisiin rikottua, mutta tässä tapauksessa siinä ei valitettavasti onnistuttu ja kysymykset jäivät vaan ilmaan.

 • Noora

  Omasta mielestä haastattelu ei ollut mitenkään ilkeä tai väheksyvä Saraa kohtaan, vaan uskollinen ohjelman tyylille, missä keskustellaan ns. vaikeistakin aiheista. Marian esittämät kysymykset ovat varmaankin niitä, joita moni aiheesta tietämätön miettii, ja Saralla olisi nyt ollut hyvä tilaisuus avata someduunia ja sen haasteita sitä ymmärtämättömille.

  • Kira Kosonen

   Olen hieman eri mieltä tuosta haastattelun luonteesta, mutta muuten allekirjoitan pointtisi täysin.

 • Minni

  Mielestäni haastattelu oli aivan normaali haastattelu Marialta, olisi voinut olla vieläkin “terävämpi”. Ei mitään “kiusaamista” todellakaan. Miksi Sara Sieppi edes meni kyseiseen ohjelmaan, mistä hänen kanssaan olisi edes voinut keskustella, kuin avarista kaula-aukoista, laukuista ja sisustamisesta? Nämähän ovat juuri niitä asioita mistä hän on tunnettu ja mitä hän itse tuo esiin. Miksi niistä ei sitten saisi keskustella?

 • Anu

  Oon katsonut haastattelun nyt kaksi kertaa, enkä mitenkään pysty näkemään mitään kiusaamista tai väheksymistä. Sen sijaan näen Sara Siepin, joka on todella reippaasti yli mukavuusalueensa. Miksi? Sitä en tiedä.
  Maria oli koko ajan äärimmäisen asiallinen (lukuunottamatta ahdistelusta suoraan smoothieen siirtymistä, mutta se selittynee suoran lähetyksen aikataulusta) ja antoi Saralle monta kertaa mahdollisuuden kertoa, että mitä muuta tämä nainen on kuin päälleliimattua luksusta. Miksei Sara käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja kertonut, että some on hänen työnsä ja se sisältää paljon paljon muutakin kuin sänkykuvien ottamisen. Valitettavasti hän nyt vaikutti siltä, ettei itsekään oikein tiedä mitä tekee ja miksi ja häpeää omia julkaisujaan.
  Haastattelu olisi ollut mielettömän hyvä paikka teidän kaikkien sosiaalisenmedian ammattilaisten puolesta näyttää, että some on oikeasti nykyään useiden ihmisten työ. Suurin osa ihmisistä kun ei sitä ymmärrä. Ja siitä ne Sieppiinkin kohdistuneet ihmettelyt “miksi se edes tulee kun eihän se edes tee mitään” johtuvat. Valitettavasti siihen ei nyt saatu vastauksia.

 • Ines

  On ihan totta, että Sara häkeltyi ja hämmentyi haastattelussa. Ahdistus ja epämukavuus oli käsinkosketeltavaa. Mielestäni Maria Veitola on juuri siitä syystä huippunainen, että hän saa JOKAISESSA ihmisessä inhimillisen puolen esiin (Laura Huhtasaari, Päivi Räsänen…). Mun mielestä jos Sara olis enemmän uskaltanut vaan seistä oman somekuvansa takana, selittää ihminen ihmiselle mistä on kyse ja minkälaista sometyö on, olisi tämänkin haastattelun lopputulos voinut olla parempi. :) Nyt kummankin puolelta lopputulos jäi todella vaisuksi. Ja ei ole muistaakseni ainoa EVS:n haastattelu, jossa henki on vähän “roastimainen”… Ja siihen ei ollut Sara valmistautunut, vaan ajatteli ehkä enemmän voivansa puhua juuri siten ammatistaan kuin haluaa ja näin siis vastata niihin kysymyksiin jotka olisivat olleet hänelle toivotumpia. :)

 • RH

  Normaalisti olen tykännyt kovasti Mariasta toimittajana ja esim. Yökylässä -ohjelmasta, jossa Maria on taitavasti ja toista kunnioittaen osannut asettua tosi erilaisten ihmisten asemaan. Mulla jäi tästä Saran haastattelusta kyllä kans monien muiden tavoin todella nihkeä ja kiusallinen fiilis. Haastattelun ilmapiiri oli ensimmäisillä minuuteilla vielä kiva, kun Sara kertoi kuuntelevansa Veitolan äänikirjaa – kivalla tavalla toi ohimennen esiin arvostavansa toisen työtä. Tämän jälkeen ilmapiiri vaihtui kuin veitsellä leikaten, kun Maria alkoi kysellä näistä rahakohuista – mielestäni kaikin puolin kiusallinen ja turha teema nostaa esille. Iso hatunnosto Saralle, että hän handlasi koko haastattelutilanteen niin hyvin, haastattelun kysymykset olivat niin yllättäviä, että niihin oli varmasti todella vaikea vastata. En itsekään edelleenkään oikein keksi, mitä niihin olisi voinut edes sanoa – tuskin Sara oli odottanut, että keskustelun sisältö olisi hänen aamukuvansa tai luksuslaukut, vaan oikeasti joku syvempi (mitä hänkin takuulla persoonana on). Keskustelunasettelu oli mielestäni koko ajan alentava, jota Maria tuskin oli tarkoituksellisesti etukäteen suunnitellut, sen verran fiksu nainen kun hänkin on. Uskon, että tästä vain jostain kumman syystä kehkeytyi hänen osaltaan tällainen haastattelu. Toivon, että Maria ymmärtää pahoitella käytöstään, ja että toisaalta tästä ei aiheudu järkyttävää someraivoa hänenkään niskoilleen – virheitä kuitenkin tapahtuu kaikille.

  • Emma

   Juuri tämä! Itsekin olen pitänyt kovasti Yökylässä-ohjelmasta, koska Veitola on osannut asettua kunnioittavasti toisen asemaan omista vahvoista mielipiteistä huolimatta. Tämä haastattelu ei kuitenkaan ollut se onnistunein, vaan tuntui hassulta, että toinen nainen, feministi vielä, on bongannut Saran instasta vain ne luksuslaukut (näkyvät vain asujen yhteydessä) , skumpat (piti ihan laskea, ehkä 4 lasikuvaa vuoden sisään) ja kaula-aukot (mielestäni ihan normaaleja) ja haastattelu pyöri niiden ympärillä. Myöskään Saralla ei ollut aikaa vastata alkuperäisiin kysymyksiin, vaan aihetta vaihdettiin jo seuraavaan. Sara handlasi tilanteen yllättävän hyvin, jos kysymykset eivät olleet sitä, mitä odotti.

 • aana

  Minusta Maria esitti hyviä kysymyksiä ja Sieppi hämmennyksestään huolimatta vastasi hyvin. Täysin turha (some)kohu.

 • Annie

  Pakko nyt vielä kommentoida itsekin tuota EVS-jaksoa, vaikka vähän tuntuukin, että kaikki on jo kertaalleen sanottu. Mulle tuli haastattelusta vähän kahtiajakautunut olo. Uskon ihan vilpittömästi, että Saralla on kokenut joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi ja yllätetyksi ikävästi suorassa lähetyksessä. Toisaalta uskon myös, että Marian tarkoitus ei ollut hyökätä tai nolata, vaan tehdä omalle tyylilleen uskollinen, mielenkiintoinen haastattelu. Itselle jäi vaan olo, että he eivät oikein puhuneet samaa kieltä keskenään. Tuntui, että kumpikin häkeltyi tahoillaan kun haastattelu ei edennyt suunnitellusti (Sara yllättyi kysymyksistä ja Maria ei saanut sellaisia vastauksia, joita oli ehkä odottanut) ja keskustelu ei enää edennyt sujuvasti. Mun mielestä Saralla on oikeus olla pettynyt haastatteluun ja on hienoa, että hän on saanut kannustusta ja tukea somessa. Mun mielestä on silti aika jyrkkää ihmisiltä syyttää Mariaa kiusaajaksi ja mitä vielä, ainoastaan lyhyen käsikirjoitetun haastattelun perusteella.

 • Marika Kaika

  Upeeta Kira, et otit eilisen EVS-jakson mainintaan. Olen ollut suuri Maria fani jo kauan ja olen edelleen, mutta jakso oli kyllä törkeetä kiusaamista. Musta aika sikamaista käytöstä Marialta, kun kuitenkin puhuu Girl powerista. En edelleenkään ymmärrä miten Saran raha asiat kuului millään tavalla haastatteluun. Toivottavasti moni muukin bloggaaja pitää Saran puolia. Harrastan bloggaamista harrastuksena ja voin vaan kuvitella kuinka haastavaa ja rankkaa ammattibloggaajan työ on.

  Aloitin juuri toisen instagramin missä avaan oikeaa elämääni, sillä instagramini on aivan muuta. Huomasin kuitenkin, että ihmiset ei halua kuulla ja nähdä varsinkaan sellaisia tilejä, jotka puhuu varsin rankoista jutuista.

 • Linda

  Ensinnäkin kiitos Kira, että otit tämän asian esille koskien eilistä EVS-jaksoa. Jo se kertoo paljon sinusta ja muiden ihmisten kannustamisesta sekä kunnioittamisesta. Omasta mielestäni Marialla on usein tyylinä avata haastattelu lyömällä haastateltavan ”hampaat kurkkuun”, tässä tapauksessa koskien Saran maksamattomia arvonlisäveroja. En tiedä onko se viihde- ja/tai journalistimaailmassa jotenkin ihailtavaa, että varoittamatta iskee ensimmäisenä siihen arkaan paikkaan. Aiheeseen, jota varmasti moni ei rohkenisi tai jaksaisi edes kysyä (huomioiden, että nimeltä mainitsematon roskalehti on myynyt vuoden lööppejä ”Siepin rahasotkuista”). Maria Veitolaa puolustelematta on kuitenkin pakko todeta, että Saran vastaukset olivat hyvin ympäripyöreitä ja jollain tavalla usein kysymyksen vierestä. Toki itseänikin raivostuttaisi suunnattomasti jos haastattelu olisi ”myyty” koskien somevaikuttajan työtä ja haastateltava tulittaisi minua epäolennaisilla ”Oletko feministi?”- kysymyksillä. Tällä tavallako feministi haastattelee toista naista?

  Vielä tähän loppuun on pakko todeta, ettei Sara ole varmasti keksinyt päästään tätä viha-asiaa häntä kohtaan. Muistan joskus lukeneeni haastattelun Sarasta, jossa (nais)toimittaja koki tarpeelliseksi kirjoittaa rivien väliin, kuinka (kärjistetysti) Saraa ei kruunattu valtakunnan kauneimmaksi vaan hänet käytännössä hälytettiin Oulun Hong Kong-tavaratalon kassalta hoitamaan leikin kesken jättäneen missikolleegansa edustusvuosi loppuun. Ihan järkyttävää kohtelua, jota hän ei missään nimessä ansaitsisi.

 • Aino

  Mullekin tuli haastattelusta ikävä olo. Ymmärrän, mitä Maria tyylillään haastattelussa haki ja yleensä hänen tyylistään keskustella pidänkin, mutta tällä kertaa meni metsään ja kysymyksistä tuli tosi negatiivisesti asennoitunut fiilis, varsinkin kun somevaikuttajana itsekin Maria aivan varmasti tietää oikein hyvin, kuinka paljon vaikuttajan duuni vaatii… Tuntui, että kysymykset jättivät saran tosi vaikeaan paikkaan vastata, varsinkin noin nopeatempoisessa haastattelussa. En myöskään ymmärrä miksi lyhyessä haastattelussa piti käyttää niin paljon aikaa sen ihmettelemiseen, mikä bimbo nyt oikein on kyseessä.

  Ärsyttää että niin vahvasti feministiksi profiloituva nainen suhtautuu niin alentuvasti naiseen vähän niin kuin sen perusteella, mitä tämä postaa someen ja millaisia kaula-aukkoja hän käyttää – eikö feminismissä ole kyse juuri siitä, että saa olla juuri sen tyylinen kuin haluaa?

  Menipä tunteisiin :D

 • Inkuli

  Itse koin,että Maria esitti hyviä kysymyksiä ja näkökulmia Saralle,mutta saamatta niihin kunnon vastausta tai haastattelu ei edennyt mitenkään.Maria luetteli haastattelun aluksi omia havaintojaan Saran ig-kuvista ja mielestäni ne olivat totuudenmukaisia,mitä niissä näkyy ja millaista fiilistä niistä välittyy.Saran ig-kuvissa on paljasta pintaa paljon ja rinnat aikalailla esillä ja eihän se ole paha juttu.Tärkeintä varmaankin on seistä omien ig-kuvien,blogitekstien jne. juttujensa takana.Alastomuus on aina myynyt ja tulee aina myymään ja sillä saadaan lisää näkyvyyttä jne. Siitä kai Maria oli huolissaan,että millaista kuvaa se luo nuorille tytöille/naisille.Haastattelussa oli paljon potentiaalia,mutta se ei onnistunut.Sarasta välittyy kyllä,että hän on herttainen ja välittävä ihminen,mutta ehkä hänkin meni nyt liian pitkälle Marian lynkkaamisessa.En usko,että Maria ei pitäisi Sarasta.Miksi joku ei pitäisi?

 • Iina

  Ihana asu ja ihania kuvia! Erityisen paljon pidän tuosta paidasta, mahtaako sitä vielä saada jostain?

  Ihanaa syksyä ja tsemppiä uusiin tuuliin!

  • H

   Booztissa on toi paita alessa nyt -45% eli tsekkaa sieltä :)

 • Niina

  ps, ihanat kuvat Kira! Näytät mielettömän hyvältä!

 • Jonna

  Mietin aivan samaa, kun eilen ohjelmaa katsoin. Tuli jotenkin surullinen olo ja ihmettelen mitä tuo asenne haastattelussa antoi siihen ajatukseen mitä Maria itse haluaa tuoda esille. Naisten aseman puolesta puhuja siinä suorassa lähetyksessä nolasi toisen naisen :(. Tärkeistä asioista on kyllä keskusteltava, esikuvat nuorille ja miten somemaailma vääristää, mutta ennen kaikkea kunnioitus toisia kohtaan ammatista riippumatta. Ja vaati sitten mikäkin työ paljon tai vähän hommaa, on se silti arvokasta ja nykyaikana on erilaista työntekoa kuin esim 90-luvulla.

  Itse työskentelen lasten ja nuorten parissa (työskennellyt 15-vuotta) ja nykyaikaan kuluu somekasvatus, sisälukutaidon opettaminen ja se on myös vanhempien tehtävä. Itse äitinä/työntekijänä joudun miettimään ja seuraamaan sekä olemaan kartalla mitä milloinkin on menossa ja kiinnostuksen kohteena. Näistä asioista pitää puhua rakentavasti… vastuun siirtäminen nuorison itsetunto-ongelmista tai muista haasteista somevaikuttajille ei ole kauhean viisasta. Tästä saisi pitkän kirjoituksen siitä mistä ongelmia esim. nuorisolle tulee itsetunnon ja muiden haasteiden suhteen. Mitkään kuvien/sometilien seuraamiset ei niitä pelkästään aiheuta.
  Itse olen elänyt nuoruuteni ajalla jolloin ei ollut somea eikä kyllä nettiäkään juuri käytetty, MTV:n musavideot oli ne mistä katsottiin uusia ”upeita tyylejä” baariin, Ou my God. Kukahan siitä olis ottanut vastuun, heheh! Vakavasti puhuen niitä ongelmia oli sillonkin nuorilla ja itseään vertailtiin toisiin.

  Ihanaa syksyä Kira :) ja sinä teet myös tärkeää työtä!

 • Eveliina

  Joo tänään aamulla kun näin otsikot, niin menin heti kattoon eilisen ja Saran haastattelun. Mulla oli Veitolaa kohtaan myötähäpeä… Eikö se oikeesti ymmärtänyt että asenne Saraa kohtaan oli todella hyökkäävä ja tuomitseva. Ja musta todella ala-arvoista heti haastattelun aluksi ottaa vuosikausien takaset verorästit puheeksi. Ihan ku tarkotuksena olis ollu se, että haastateltavalle tulisi heti epämiellyttävä ja ahdistunut fiilis. Mutta, onneksi katsojista on moni pannut asian merkille, toki Veitola itse vetoaa siihen että hän ei ole tehnyt mitään väärää. Huoh.

 • Niina

  Mun mielestä Saran olisi pitänyt jättää toi ig kuva postaamatta ja aikuisena ihmisenä ottaa yhteys Veitolaan ja keskustella asia halki. Ei näin, ei ei ei. Mitä haastatteluun tulee niin omasta mielestäni Marian haastattelu oli toki tiukka mutta asiallinen joten en ymmärrä tätä miksi kaikki nyt kovin säälii Saraa. Hienoa, miten Maria uskaltaa sanoa asiat suoraan. Harmi kun Sara antoi just sen kuvan itsestään kun some sen on hänestä antanut: hieman hölmö ja naivi nuori nainen, jolla on vielä opittavaa. Ja pahoittelen suoraa kommenttiani ja jos en sitä oikein osannut jäsentää nyt järkeväksi :)

 • PaM

  Katsoin haastattelun tänään jälkikäteen katsomosta ja olin ihmeissäni, kuinka mitäänsanomattomaksi se jäi. Marian tyylistä kysyä kysymyksiä/puhua paistoi kirkkaasti läpi hänen oma VAHVA (ja negatiivinen) mielipiteensä “pelkkää” somea työkseen tekevistä ihmisistä ja heidän julkaisemista kuvista. Luulisi ettei enää nykypäivänä some olisi työalana niin väheksytty ala.. Haastattelussa olisi tosiaan ollut aineksia vaikka mihin ja olisi ollut mielenkiintoista kuulla, että miten Sara Siepin työpäivä etenee/mistä se koostuu. Yleensä olen pitänyt Veitolan haastattelutyylistä, mutta tämä haastattelu ei enää tuntunut katsojastakaan mukavalta. Tästä kaikesta huolimatta Sara kyllä mielestäni handlas tilanteen tosi hyvin ja pysyi ystävällisenä ja rauhallisena eikä esim. kiihtynyt, kuten moni muu olisi voinut tehdä reagoidessaan kysymyksiin :)

  • Kira Kosonen

   Oon kanssasi kyllä samoilla linjoilla ja ylpeä Sarasta, että pysyi rauhallisena, kilttinä ja kunnioittavana haastattelun loppuun asti <3

   • Sonja

    Mun mielestä Marian kysymykset oli täysin asiallisia, eivät edes ikäviä. Olen joskus pitänyt Mariaa ärsyttävänä, mutta oli musta aika maltillinen tässä. Sara meni kyllä ihan puihin, ja ei oikein osannut vastata mihinkään kysymykseen. Jos hän ei olisi ollut niin hämmentynyt, niin olisi varmasti osannut vastata kunnolla. Hassua, koska onhan hän julkisuudessa ollut jo pidempään, niin mikä meni pieleen. Minulla ei ole kumpaakaan naista vastaan mitään, mutta tuntuu, että Maria on kyllä älyllisesti aika vikkelä ja myös erittäin kokenut, Sara taas selvästi kokemattomampi. Olen itse Marian kanssa samanikäinen, enkä näe hänen haastattelussaan mitään negatiivista. Harmittavaa silti, että haastateltu koki jotenkin alemmuudentunnetta, vaikka minusta hänen ei olisi pitänyt. Sinäkin Kira koit haastattelun Negatiivisena bloggaajia kohtaan, minä en katsojana nähnyt asiaa niin. Minulle tuli nyt tunne, että sinä tai Sara ette itse arvosta ammattianne tarpeeksi korkealle. Tällaiset haastattelut ovat kultaa peeärrälle, mutta nyt Sara mogasi sen, ikävä kyllä. Jos Sara olisi ollut itsevarma ja avoin, ja kuitannut osan Marian jutuista vain höpöhöpönä, niin hän olisi antanut itsestään aivan eri kuvan. Molemmat tosin saivat paljon lisää julkisuutta, joten kai jokin ainakin toimi.

    • Mei

     Mielenkiintoista keskustelua. Minäkään en kokenut haastattelua negatiivisena vaan Maria latoi tiskiin ne peruskliseet mitä bloggaajien työstä ajatellaan ja Saralla olisi ollut kullanarvoinen paikka kaataa kulissit ja kertoa mitä työ oikeasti vaatii ja mitä se pääasiassa siellä kulissien takana on. Mutta haastattelu jäi todella köykäiseksi, kun Maria asetteli kysymyksensä eri tavalla kuin oli etukäteen puhuttu ja Sara ei ymmärtänyt, että nyt voi vastata miten oli ennalta ajatellutkin vastata vaan hämmentyi. Vaikka olet haastateltavana niin kyllä sinä voit ohjailla keskustelua haluamaasi suuntaan vastauksillasi, se on taito jota Saran kannattaisi opetella.

     • Kira Kosonen

      Allekirjoitan kyllä täysin tuon kullanarvoisen paikan kaataa kulisseja. Harmittaa, että oikein kenellekään ei jäänyt mitään positiivista koko tilanteesta käteen.