CATEGORIES
19.4.2018

KOMPRESSIOTRIKOOT LENTÄESSÄ

My Style

Kaupallinen yhteistyö: Zeropoint
Matkustaminen on iso osa elämääni ja olen näiden kaikkien kertyneiden lentokilsojen myötä oppinut myös aika pro-matkustajaksi. Minulla onkin aina todella selvät rutiinit miten valmistaudun lennoille ja mitä otan niille mukaan. Löytyy kasvosuihkeet, silmälaput, korvatulpat, terveelliset eväät sekä mm. pehmeä huivi johon kääriytyä. Vesipullo (tai kaksi) on myös aina ihan ehdoton lisä laukussa. Ilman kunnollista vesitankkausta ei pärjää ainakaan pitkillä lennoilla.

Pitkien lentojen ongelmaksi on kaikesta vesitankkauksesta ja valmistautumisesta huolimatta koitunut kuitenkin turvotus ja varsinkin jalkojen turvotus. Jalkojen turvotus lentomatkojen jälkeen on normaalia lähes kaikille, mutta viime vuosina se on ainakin itselläni vähän lisääntynyt. En tiedä johtuuko se sitten lisääntyneistä lentokilsoista vai iästä, mutta usein oikein hämmästyin miten vaikealta tuntuu pitää housut kiinni tai saada kengät jalkaan pitkän lennon jälkeen. Tähän sain nyt ratkaisun kompressiotrikoiden sekä -sukkien myötä!
Kompressiovaatemerkki Zeropoint tuli brändinä minulle erityisen tutuksi siinä vaiheessa kun treenasin Core Trainers Helsinki salilla ja siellä todella monet supersporttaajat suosivat brändin vaatteita. Kuulin usein puhetta siitä miten kompressiovaatteet sekä -sukat auttavat suoriutumaan treeneissä paremmin sekä ennen kaikkea palautumaan nopeammin. En ole oikein ikinä pitänyt itseäni minään himosporttaajana, joten jostain syystä ajattelin ettei minulla ole vastaaville treenivaatteille oikein tarvetta. Tämä oli ennen kuin tajusin miten paljon niistä on oikeasti hyötyä! Ja ei pelkästään treenien takia vaan esimerkiksi juuri lentäessä tai ihan pelkästään silloin, kun jalat tuntuvat raskailta ja väsyneiltä. Myös esimerkiksi monet raskaana olevat naiset ovat saaneet apua jalkojen turvotukseen kompressiotrikoista sekä -sukista. Mutta mitä se kompressio käytännössä oikein edes tarkoittaa?

Kompressiovaatteiden toiminta perustuu puristukseen, jolla pyritään aktivoimaan lihasten neste- sekä verenkiertoa. Tämä edistää suorituskykyä treenin aikana, mutta auttaa erityisesti palautumaan sekä vähentämään lihaskipuja treenaamisen jälkeen. En ole vielä ehtinyt laittamaan kompressiotrikoita kovaan treenitestiin, mutta tämä korjataan heti ensi viikolla. Siitä lisää myöhemmin.

Lihasten neste - sekä verenkierron aktivoimisesta on kuitenkin myös äärimmäisen paljon hyötyä juuri esimerkiksi lentäessä, kun istuu paikoillaan monta tuntia. Varsinkin kompressiosukat ovat tästä syystä ihan pakollinen lisä nyt lentokassissa. Ei ole nimittäin mitään inhottavampaa, kuin pitkän lennon jälkeen iskeä korkkarit turvonneisiin jalkoihin ja lähteä työtapahtumaan seisoskelemaan. Se on tuhoon tuomittu yhdistelmä se. Kurkkaa Zeropointin kompressiosukkavalikoima tästä.

Kompressiosukat ovatkin ehkä monelle se tutuin tuote Zeropoint perheestä, mutta valikoimassa on tosiaan paljon myös mahtavia vaatteita, joista nämä uusimmat mallistot ovat erityisesti mieleeni. Varsinkin nämä kuvissa näkyvät mustat trikoot ovat niin ajattomat ja klassiset, että ne on todella helppo stailata salilta kaupungille ja vaikka juuri lentokoneeseen. En itseasiassa edes muista koska olisin viimeksi matkustanut missään muussa kuin mustissa trikoissa. Nyt niistä on vielä jotain hyötyä! Housut tuntuvat päällä kuin toiselta iholta ja niiden "napakkuus" tekee kyllä tehtävänsä myös ulkonäön puolesta. Jalat näyttävät todella solakalta eikä housuista näe ollenkaan läpi. Iso trikoo plussa. Näissä trikoissa on siis todella hyvä treenata sekä matkustaa ja kehokin voi paremmin. Helppo siis suositella. 

ALEKOODI

Jos kiinnostuit myös itse kompressiovaatteiden hyödyistä, niin koodilla zpkira saat nyt -20% kaikista tuotteista zpcompression.com -verkkokaupasta! Suosittelen ainakin oman kokemukseni pohjalta testaamaan ehdottomasti brändin trikoita sekä sukkia. 

Photos Julia Toivola

 

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Laura

    Minkä merkkinen tuo magee huppari?

    • Kira Kosonen

      Se on Bik Bokilta!! :)