CATEGORIES
15.9.2017

VINTAGE LÖYTÖJÄ NYCISTÄ

My Style

Olen ollut New Yorkissa nyt 6 kertaa ja jokaikisellä kerralla pääsen aina vähän syvemmälle kaupungin sieluun. Koko paikka on niin valtava, että muutama päivä riittää ihan vaan pieneen pintaraapaisuun ja yleensä se pintaraapaisu antaa ihan väärän käsityksen koko paikasta. New York on niin paljon muutakin, kuin vilkkuvia valoja, tööttääviä takseja ja vilisevää ihmismassaa. Kaupungilla on paljon boheemimpi ja rauhallisempikin puoli, jos sille antaa vaan mahdollisuuden.
Olen huomannut, että viihdyn New Yorkissa kaukana Midtownin hälinästä ja siksi lempialueiksi onkin muodostuneet West Village, Nolita sekä Brooklynin puolelta Williamsburg. Näillä alueilla kahvilat aukeavat vasta yhdeksän maissa ja tuntuu siltä, että kellään ei olisi kiire minnekään. Ihan toinenlainen viba, mitä kaupungin keskustassa. Näillä alueilla on myös ehdottomasti omasta mielestäni parhaat ravintolat sekä ostosmahdollisuudet. Soho on myös loistava alue asumista ja shoppailua varten, mutta todelliset aarteet löytää niiden nurkkien takaa, joihin suurin osa ei välttämättä tajua eksyä. Onneksi meillä oli tällä kertaa matkassa mukana paikallinen ystävämme Arthur sekä Nycissä aiemmin elänyt Elisa, ketkä pystyivät johdattamaan meidät juuri oikeille poluille.

Polut johdattivat meidät perinteisten Soho liikkeiden sijaan upeisiin second hand & vintage kauppoihin, joista kaikki meidän porukasta tekivät ihan mielettömiä löytöjä ja nyt fiilis on se, että en jatkossa halua Nycissä keskittyä mihinkään muuhun, kuin vastaavien aarteiden löytämiseen! Tämän asun arvo ilman reppua olisi uutena varmaan melkein 2000 dollaria, mutta second handina maksoin siitä alle 180 dollaria. Hulluin löytö oli ehdottomasti nämä Balenciagan bootsit, joita ei voi kyllä vintageksi missään nimessä kutsua (ihan tuoretta kamaa), mutta aika todella hyväksi kirppislöydöksi jos ei muuta.

SUPER BOWL Sweater (vintage)

DIANE VON FURSTENBERG Skirt (vintage)

BALENCIAGA Boots (second hand)

Bracelets vintage

SAINT LAURENT Bag

Julia itseasiassa kokeili näitä samoja kenkiä pari päivää aikaisemmin Balenciagan liikkeessä Nycissa, mutta hautasi ajatukset hintalapun nähtyään. Itsekin sanoin, ettei ole mitään järkeä maksaa 1250 dollaria kengistä joiden käyttöaika Suomessa on vain muutamia kuukausia, jos sitäkään. Olen myös aikaisemmin ihastellut näitä samoja kenkiä mm. Victoria Törnegrenin jalassa, mutta ajatellut panostuksen olevan ihan turha. Nyt kun kengät löytyivät koossani ihan naurettavalla hintalapulla, niin pakkohan ne oli napata mukaan. Ihan jäätävät rakothan näistä tuli samantien, mutta elättelen vielä toivoa, että näitä voisi oikeasti käyttää vielä ilman sukkia. Jos ei niin kyllä hätä keinot keksii. Ehkä niiden pitää vaan mukautua vielä omaan jalkaan.

Kenkien lisäksi löysin tämän ihanan Diane Von Furstenbergin hameen, koruja sekä todella kulahtaneen super bowl paidan, joka oli mielestäni vaan siisti. Kaikki nämä löydöt teimme samasta vintage liikkeestä nimeltä Beacon's closet! Konseptilla on muutamia eri pisteitä Nycissa, jotka löydät tästä. Tämän lisäksi suosittelen kurkkaamaan What Goes Around Comes Around putiikin sekä Metropolis Vintagen. Aika paljon näissä paikoissa pitää olla kärsivällisyyttä, että aarteita löytää, mutta lupaan, että se on sen arvoista. Olen mm. maailman kateellisin Elisan löytämälle Guccin jakkutakille. Ensi kerralla varaan tuplasti aikaa vastaavien paikkojen koluamiseen ja unohdan heti alkuun kaikki perinteiset liikkeet. 

Photos by Julia Toivola

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sibel

  Heti ensimmäisenä tosta hameesta tuli mieleen “Group therapy, with Above and Beyond” :D ihana hame!

  • Kira Kosonen

   Häh?! :D siis rakastan Above & Beyondia mut en saa kyllä tästä hameesta yhtään niitä viboja :D

   • Sibel

    Googleta ‘above and beyond group therapy’ ihan samat värit noissa raidoissa haha. Pistäisin ton heti päälle ku meen kattomaan niitä lontooseen nyt marraskuussa! ^^

    • Kira Kosonen

     Haha totta! ehkä siksi valitsin hameen jostain alitajunnasta <3 A&B on huippu, nauti keikasta!!!

 • Kristiina

  Mulla olis postausehdotus: asujasi joita et enää pukisi päälle ja miksi, mikä asussa ei nappaa kun nyt mietit, vaihtaisitko esim. jotain asussa, jos pukisit nyt uudelleen yms.:)

 • Anna_

  Aikamoinen löytö! Onnittelut!

  Ostin omat bootsini keväällä ja olen ajanut niitä sisään koko kesän, ilman sukkia ja tietysti jalat on myös olleet järkyttävässä kunnossa jokaisen käyttökerran jälkeen. Pari viikkoa sitten onnistuin olemaan liikenteessä yhden illan ilman rakkolaastareita, joten toivoa on. Paksun nahan muotoutuminen vaan näköjään kestää.

  Ajattelin jatkaa kenkien käyttöikää mustien sukkahousujen kanssa, ainakin pinterestissä näytti hyvältä.

 • Ohikulkija

  Kengät ihan bueno!! Ois hauska tietää niiden tarina, miksi siellä ? Kenen jalasta :))

 • Heidi

  Eikä oon kuolannut noitten samojen kenkien perään jo vähän aikaan. Sit ihan vinkkinä että schollilla ainakin löytyy rakkopuikko, mikä on ihan must ainakin alkuun itellä tollasissa kengissä. Jos ei oo tullu siis tutustuttua tähän tuotteeseen aikasemmin. Omaan meikkipussiin se löytää tiensä jos on uudet monot käytössä. ? Hauskaa viikonloppua!

  • Kira Kosonen

   ONKO!! En ole kuullut, pitää heti testaa! Omana kikkana käyttänyt ihan perus kookosöljyä, mutta mitään vastaavaa ei tietty reissun päällä ollut. :D

   • Heidi

    Sori menikin merkit sekasin se puikko olikin compeedin nyt kun tarkistin! ?