CATEGORIES
15.1.2016

DRESS CODE – BLACK TIE OPTIONAL

Inspo

NLY EVE Dress*

NLY Shoes 

Tänään osallistun illallisjuhliin, jonka pukukoodina on tumma puku tai smokki. Jouduin ihan tarkastamaan virallisen pukeutumisetiketin raamit vielä eilen, vaikka vaistoni sanoi koko ajan pitkä iltapuku. Olin onneksi oikeilla suunnilla pukuvalintani kanssa, vaikka samaiseen koodiin käy ilmeisesti myös juhlavampi pikkumusta, jos tilaisuus on rennonmuotoinen. Koska kyseessä on kuitenkin virallisempi illallisjuhla, niin päädyin tähän NLY Eve valikoiman nilkkoihin ylettyvään iltapukuun, joka on kuitenkin materiaaliltaan vähän rennompi. NLY Eve on erittäin hyvä vaihtoehto silloin kun on akuuttia tarvetta pitkälle mekolle, mutta siihen ei halua sijoittaa satoja euroja yhden illan vuoksi. 

Tästä seuraava askel olisi ollut juhlapuku jos pukeutumiskoodina olisi ollut frakki. Iltapuvun ja juhlapuvun ero on juhlavuudessa. "Iltapuvun ja juhlapuvun oleellinen ero on pituudessa sekä juhlavuudessa. Kun pukukoodi on tumma puku tai smokki, nainen pukeutuu iltapukuun, joka pituudeltaan maksimissaan on jalkapöydän päälle, nilkkamittainen tai balleriinamittainen. Kun mies pukeutuu frakkiin, naisen asuna on täyspitkä, juhlavasta materiaalista valmistettu suuren juhlan puku." - Pukeutumisopas.com

Suuren juhlan pukua ei siis vielä tällä kertaa tarvittu, mutta toivottavasti sellaisiakin juhlia on vielä joskus luvassa! On niin ihana välillä panostaa täysillä kauniiseen mekkoon, kampaukseen ja meikkiin. Saa olla sen yhden illan taas oman elämänsä Tuhkimo. 

//Today I'm attending a black tie optional event. I wasn't a 100% sure about the dress code so I had to look it up! The most common choice for ladies is an ankle long evening dress, but you can also wear your "most festive" little black dress for example. I decided to go with this NLY Eve long length dress! I also love the long sleeves during this long winter time, so I think it's gonna be great.

It's always so much fun to really dress up and look your absolute best. I for one do it really rarely, because I'm not really a dress girl. However I would love to attend a big formal black tie or even a white tie event some day. Than I could wear a super long Cinderella dress for once! The dream of every little girl.//

*Saatu Spalt PR / Gifted from Spalt PR

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Emppu

    Oi, ihanan näköinen mekko!! Toivottavasti ottaisit edes muutaman kuvan tämä päällä, nimittäin veikkaisin että tulet näyttämään Upealta! :)