CATEGORIES
23.4.2017

ÄIDIN TOP10 KAUNEUSVINKIT + SWISSCLINIC UUTUUDET

Skincare

*Kaupallinen yhteistyö: SwissClinic

Oma äitini on aina ollut esikuvani kauneudenhoidolle. Lapsuudenkodissamme äidillämme oli kylpyhuoneen yhteydessä oma buduaari, jonka peilikaapit olivat täytetty kaikilla maailman rasvoilla, öljyillä, seerumeilla ja kauneudenhoitotuotteilla. Rakastin sitä pientä tilaa vanhassa kodissamme. Se tila määritti minulle pienenä, millaista on olla itsestään huolehtiva upea nainen.

Buduaariin näki vanhempieni makkarista, joten usein iltasin ennen nukkumaanmenoa makasin siinä vanhempieni sängyllä ja seurasin lumoutuneena äitini iltarutiineja. Miten huolellisesti hän pesi meikkinsä, levitti seerumit sekä rasvat iholleen ja harjasi hiukset ennen nukkumaanmenoa. Äiti kertookin aina tarinaa siitä, miten olimme siskoni kanssa pieniä (minä n. 5v ja pikkusiskoni Nelli n.3v) ja seurasin näitä iltapuuhia ja kysyin "miksi sä äiti laitat aina noita rasvoja naamaan?" Hieman sivummalla istunut pikkusiskoni vastasikin sitten leikkiensä keskeltä, "no kun se pelkää, että se muuttuu mummoksi yöllä." :D 

Vaikka yli 60-vuotias mummo äitini jo tosiaan onkin, niin silti en voisi koskaan häntä mummoksi kutsua. Vieläkin niin kaunis ja elinvoimainen, että pidän kyllä sormia ristissä, että näytän itse vielä noin hyvältä vuosien kuluttua. Kyllä niistä seerumeista ja rasvoista on jotain hyötyä ollut, vaikka toki äitini elämäntyyli on aina ollut myös moitteeton. 

Varmasti tästä kaikesta johtuen olen myös kehittänyt syvän rakkauden huolellista kauneudenhoitoa kohtaan ja rakastan testailla erilaisia uusia rasvoja sekä seerumeita. Kylppärin kaappeihin ei oikein muuta mahdukaan. Kirjoitin teille jokin aika sitten Swissclinicin Skin Roller ihorullasta  ja tämä rulla on kyllä tehnyt ihmeitä iholleni. Rullan sanotaan auttavan myös vaikeampiin iho-ongelmiin, kuten esimerkiksi aknearpiin, mutta tämän puolesta en voi ainakaan itse puhua, koska en ole hormiiniehkäisyyn liittyvien ongelmien lisäksi kärsinyt koskaan vakavemmista iho-ongelmista. Oman ihoni haaste on sen sijaan ollut aina herkkyys ja varsinkin nyt vähän vanhempana pintakuivuus sekä karheus. SwissClinic Skin Roller on kuitenkin elävöittänyt ihoani ihan uudella tavalla ja huomaan sen todella edistävän ihon uudistumista öisin. Sen ansiosta olen saanut ihoon takaisin sellaista kirkkautta, jota olen kaivannut. Yllä olevissa kuvissa minulla ei ole siis yhtään mitään meikkiä ja iho hehkuu omalla luonnollisella tavalla. Tyynykuva sen takia, koska toisella poskella oli tietenkin maailman isoin hormooninäppy. Kunnon kraateri, niin ei sopinut näihin kuviin.

Koska tykästyin ihorullaan niin paljon, niin lähdin mielelläni testaamaan myös Skin Rollerin yhteyteen tullutta SwissClinic ihonhoitosarjaa, joka sisältää Micellar puhdistusgeelin, kasvoseerumin, päivävoiteen, yövoiteen sekä silmäympärysvoiteen. Micellar puhdistusgeeli on ihanan hellävarainen, mutta tehokas samaan aikaan ja se sisältää mm. rauhoittavaa aloe veraa ja kamomillavettä. Täydellinen kombo herkälle hipiälleni. Kasvoseerumi sisältää viittä eri hyaluronihappoa ja viittä peptidikompleksia, joiden tehtävänä on taas edistää ihon uudistumista sekä ehkäistä ikääntymistä. Tämä seerumi antaa kyllä hyvän syväkosteutetun tunteen iholle, jonka jälkeen iho tuntuu pintapehmeältä ja kiinteältä samaan aikaan. Päivä- sekä yörasvat sitten kosteuttavat, rauhoittavat, suojaavat sekä uudistavat ihoa. Näistä varsinkin tuo yövoide on suosikkini, koska se sisältää nesteitä poistavia aineita ja näin minimoi sellaista aamupöhöä naamasta (tähän myös mieletön vinkki äidin listassa). Plussaa sarja saa myös todella kauniista purkeista, jotka näyttävät omassa pikku buduaarissani ihanalta. Ehdottomasti siis mukaan kokoelmaan.  Koodilla KIRAKOSONEN saat - 15% kaikista SwissClinin ihonhoitotuotteista, joihin pääset tutustumaan vielä paremmin tästä.

Tähän loppuun haluan vielä jakaa teille äitini TOP 10 kauneusvinkkiä, joiden avulla olen ainakin itse muodostanut omat kauneudenhoitorituaalini tässä kolmenkymmenen vuoden aikana. Toivottavasti näistä on hyötyä myös teille. ♥

1) Positiivinen ajattelu on ensimmäinen seikka joka vaikuttaa ulkonäköön, mutta sen vaikutukset huomaa vasta noin nelikymppisenä. Se mitä ja miten mietit vaikuttaa kuinka piirteesi vanhenevat.
Aina ei voi vaikuttaa siihen mitä meille tapahtuu, mutta siihen miten reagoit, voit vaikuttaa.
Vanha intiaanien sananlasku sanoo, että se koira kasvaa jota ruokit. Kannatttaa pyrkiä fokusoimaan hyvään elämässä.
 
2) Hyvinvointi heijastuu myös ulkoiseen kauneeteen. Ruokavaliolla on valtava merkitys, kuinka ihomme, hiukset ja  kynnet voivat. Kannattaa panostaa hyvään ravintoon ja suoliston hyvinvointiin, sieltä ulkoinen kauneutemme ponnistaa.
Suosittelen jättämään pois valkoisen sokerin ja vehnän, jo siitä on hyvä aloittaa. Sokeri vaikuttaa todella haitallisesti ihoomme.
 
3) Juon joka aamu 1/2l lämmintä vettä, johon olen laittanut yhden sitruunan mehun. Vesi huuhtelee ja kosteuttaa kehon ihanasti yön jälkeen.
 
4) Vähintään puolen tunnin liikunta raikkaassa hapessa kuuluu joka päiväisiin rutiineihini.
Happi auttaa soluja hyödyntämään syömiämme ravintoaineita. 
 
5) En muista, että olisin koskaan mennyt nukkumaan, puhdistamatta ja kosteuttamatta kasvojani, vaikka en olisi meikannutkaan sinä päivänä. Eli joka aamuinen/iltainen kasvojen hoito on ihan perusjuttuja, jotka olisi tehtävä. Tässä kohtaa olisi hyvä muistaa myös hoitaa kaulan ja decolteen alue, joka helposti jää huomiotta. Tässäkin asiassa tulokset alkavat näkyä vasta myöhemmin. Decoltee alue on ohutta ja menettää helposti kimmoisuutensa.
 
Nämä viisi ensimmäistä neuvoa ovat siihen perustan luomiseen, jonka päälle on sitten hyvä rankentaa itselleen sopivia hienosäätöjä, joiden merkitystä ei myöskään tule väheksyä. Netissä on valtava määrä erilaisia kauneudenhoitoon liittyviä juttuja, joita aina toistetaan säännöllisin väliajoin. Tärkeintä olisi tunnistaa oman ihon/hiuksien ja kehon tarpeet ja sen pohjalta valita itselleen sopivimmat aineet.
 
6) Oma ihoni on aina ollut kuiva. Niin kauan kuin muistan olen käyttänyt erilaisia öljyjä tai seerumeita voiteiden alla. Ilman niitä en olisi tullut toimeen. Tällähetkellä suosikkini on arganöljy, joka ravitsee ihoani erittäin hyvin. Toinen hyvä keino kosteuttaa, on jättää kosteusnaamio koko yöksi vaikuttamaan.
 
7) Kynsien hyvinvointiin opin hyvän vinkin ystävältäni, joka suositteli oliiviöljyä kynsiin ja kynsinauhoihin. Oleellista tässä on se, että öljyä levitetään myös sormelle toiseen nikamaan saakka. Se ravitsee silloin myös kynsiaihetta.
 
8) Huonosti nukutun yön jälkeen, jolloin silmäpussit ilmestyvät, on loistava apu
"jäädytetyt teelaput". Hauduta paria teepussia kiehuneessa vedessä (hyvin vähän vettä) muutaman minuutin, niin että vedestä tulee todella tumman ruskeaa. Laita kaksi pyöreää pumpulia teehen ja laita astia pakkaseen. Kun haude on melkein jäätynyt, laita laput silmille ja rentoudu hetkeksi, toimii.
 
9) Käytän aika vähän ravintolisiä, mutta yhden tuotteen vaikutukseen uskon, se on alfalipoiinihappo (luokitellaan vitamiiniksi). Sitä olen syönyt kuuriluontoisesti parikymmentä vuotta. Se auttaa solutoimintaan ja se sanotaan pitävän "solut nuorena", Mene ja tiedä, mutta itselläni uskon sen toimineen. Silloin kun olen talvet Suomessa syön myös D-vitamiiniä.
 
10) Koska hiukseni ovat aina olleet paksut ja aika karheat, käytän säännöllisesti kookos- tai oliiviöljynaamioita yön yli. Tässä on hyvä ottaa huomioon, että kun peset öljyn pois, shampoo laitetaan kuivaan tukkaan, hierotaan ja vasta sitten lisätään vettä. Näin öljy huuhtoutuu paremmin pois, eikä jätä hiuksia rasvaiseksi.
6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kirsi

  Moi! Miten kauan alennuskoodi on voimassa? :)

 • Johanna

  Jee, ihanaa saada hyviä hyödyllisiä ohjeita eikä vain juo vettä ja kosteuta ihoa -vinkkejä!!! :) kiitos!

 • Maarit

  Minkä millinen ihorulla sulla olikaan? Mietin kumman koon tilaan herkälle iholleni.

  • Kira Kosonen

   Moi! Mulla on se, missä lyhyimmät piikit :) parempi herkälle iholle!!

 • Maarit

  Kiitos äidillesi kun ystävällisesti jakoi vinkkejään meille lukijoille. Itseasiassa tapasin kerran hänet kun hän ystävällisesti toi minulle kauniita sisustusesineitä Espanjasta kun olin bongannut ne Hannan blogista. Pienet pullot hiekalla ovat vieläkin kylpyhuoneessa ja tuovat minulle aina hyvän mielen erityisesti äitisi hyvien vibojen vuoksi. Voi että mikä upeus! Uskomatonta miten pienen hetken saattaa muistaa niin hyvin ja tulee aina lämmin olo ja se tyylikkyys <3 Kaikkea hyvää koko teidän perheelle ?

 • rosa

  Nää on huippui! Todella hyviä vinkkejä. Tuo elämässä hyvään fokusoiminen ja sananlasku pitää niin paikkaansa. Elämässä ei todellakaan kaikki ole meidän tavan pulliaisten käsissä, mutta positiivisuus auttaa, elämä kantaa.
  Arganöljyä itsekin käytän,aivan loistava kaikille ihotyypeille.