CATEGORIES
30.3.2016

BACTERIA PIMPLES

Skincare

Kaikilla meillä on hyviä ja huonoja ihokausia. Itselläni varsinkin hormoniperäiset finnit leuassa ovat kuukausittain tuttu juttu, mutta viime aikoina olen huomannut myös epäpuhtauksia esiintyvän usein poskien seudulla ja aina siinä samassa kohtaa poskiluun alapuolella. Mietin pitkään, mistä tämä johtui kunnes luin artikkelin siitä, miten bakteeripitoinen esimerkiksi kännykän pinta on. Sehän pyörii aina laukussa, taskussa, pöydillä ja ties missä muualla ennenkuin iskemme sen tuohon poskeen kiinni. Alkaa oikein puistattamaan, jos asiaa ajattelee tarkemmin! Miten en ole koskaan aiemmin mieltänyt puhelintani niin likaiseksi, vaikka olen esimerkiksi paasannut täällä meikkisiveltimien säännöllisestä pesemisestä, koska ne ovat päivittäin kontaktissa kasvojemme ihoon. 

Ajattelinkin tässä postauksessa listata nyt muutamia juttuja, joiden kautta iholle välittyy helposti bakteereja, jotka myös aiheuttavat näitä epätoivottuja ihoreaktioita. Pieni muistuslista ihan arkipäivän asioista, joita ei välttämättä tule edes ajatelleeksi.

◊ Puhelin

Julia juuri totesi minulle tuossa, että oli myös itse lukenut jostain puhelimen olevan jopa vessanpönttöä bakteeripitoisempi. HYI! Kannattaa siis säännöllisesti pyyhkiä puhelinta ja puhuessa pitää sen ja posken ihon välillä vähän rakoa. 

◊ Kädet

Ihminen ei huomaakkaan kuinka usein päivässä kädet koskettavat kasvojen ihoa. Pese käsiä usein ja kiinnitä huomoita siihen paljon esimerkiksi koneella ollessasi nojailet käsiesi varaan. Älä myöskään ikinä lähde räpläämään epäpuhtauksia pesemättömillä käsillä. Aiheutat vain tulehduksen tulehduksen päälle.

◊ Meikkisiveltimet

Meikkisiveltimet keräävät myös todella paljon bakteereja ja siksi niitä on hyvä pestä säännöllisesti. Olenkin tehnyt teille aikoinaan erillisen postauksen meikkisiveltimien pesemisestä Marseille saippuan avulla, jonka voit lukea tästä.

◊ Kaulahuivit

Varsisinkin talvisin käärin leukani aina syvälle kaulahuivin uumeniin. Tajusin juuri etten ole pessyt varmaan koskaan eniten käytettyjä huivejani... Tämä voi myös olla paholainen leukanäppyjeni takana hormonipyrähdysten lisäksi.

◊ Lakanat

Melkein puolet vuorokaudesta paljas ihomme on kosketuksissa lakanoihin. Yöllä kasvojen iho vielä uudistuu, joten esimerkiksi tyynyliinan peseminen useasti on todella suositeltavaa.

◊ Hatut

Pipot ja lippikset ovat myös tehokkaita  ihobakteerien kerääjiä. Pipoja on suhteellisen helppo pestä, mutta lippisten puhdistukseen suosittelen hyödyntämään esimerkiksi meikinpoistoliinoja! Näillä saa myös ikävät meikkitahrat lippiksista pois.

 

//We all have bad skin days. My worst skin phases have been due to hormones, but lately my skin has been quite balanced except for some pimples on my chin and cheeks. Specially the cheek pimples always come to the same place and I always wondered this, until I red an article on how dirty mobile phones actually are. I never thought about this before, but it makes perfect sense! My phone is always in my pocket, bag or on random tables before I place it against my cheek. So disgusting when you start thinking about it!

In this post I also wanted to list out some other skin bacteria things that people don't think about, like your makeup brushes, sheets, scarfs and  hats. They are all things that gather bacteria and they should be washed on a regular bases. Hope I didn't freak anyone out with this post, haha. I just thought these would be good things to point out when talking about skin beauty!//

13 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Simone

  Oh my, I have had a puddle of little pimples on my left cheek and you know why? Because I always place my hand there! I only realized that really recently because they are tiny but now I have started to freak out – what if they get inflamed? So I am now watching my left hand and am peeling and steaming my face to get rid of them!
  And yes, all that you mentioned can make you break out – I am prone to that big time :)

  Simone**

  • Kira Kosonen

   Same problem here! Remember to not over peel your skin too… sometimes it just makes it worse!

   • Simone

    Yes, you are right! I do it 3 times a week, and very gently. But I have thick oily skin, those 3 times are ok. I guess when someone has really sensitive skin, once a week might be enough.

 • Ida

  Lippis puhdistuu hienosti astianpesukoneessa!

  • Kira Kosonen

   Oikeeti?? Pitää kokeilla! Kiitos vinkistä!

 • Sara

  Tosi hyödyllinen aihe taas! Jospa sitä muistaisi paremmin jatkossa… Tyynyliina meneekin heti tänään vaihtoon ja naaman räplääminen loppuu nyt!

  Life à la Sara

  • Kira Kosonen

   Joo sama homma täällä! Varsinkin toi naaman näprääminen on niiiiin paha tapa. Kaikilla kylläkin sama sellainen :D

 • Jonna

  Tuli vielä mieleen tuosta tyynynliinasta, että myös kasvo- ja käsipyyhkeet pitäisi muistaa vaihtaa usein! Mielellään viikon välein ja usein käytettynä eli koko ajan kosteina olevat pyyhkeet jopa päivittäin. Kiva kun kirjottelit aiheesta, tulee taas puunattua sudit ja pensselit ja pidettyä kädet pois naamalta hetken aikaa :D

  • Kira Kosonen

   TÄMÄ! Mietin, että joku juttu unohtu listastani mitä en saanut enää takaisin mieleeni… TÄMÄ se oli! Kiitos :D Puuttuva asia vaivasi minua pitkään, haha. Olet siis aivan oikeassa. Kiitos kommentista <3

 • Katja

  Millä muuten putsaat puhelintasi? Oon jollain kuivalla mikrokuituliinalla koittanut pyyhkiä, mutten tiedä, että leviääkö se näytön rasva vain niin…Mietin, että onko erikseen jotain puhd.juttuja puhelimelle…? :)

  • Kira Kosonen

   Pitäisi hankkia niitä puhdistusliinoja, joilla pyyhitään myös tietokoneen näyttö! Niillä saisi myös puhelinta perusteellisesti pyyhittyä. Tähän mennessä olen kuitenkin mennyt vaan kevyesti kosteutetulla vessapaperi klöntillä :D

 • Julia

  Kauheaa ajatella, että noin paljon bakteereja löytyy pelkästään puhelimesta :D Toisaalta, bakteereja ei kannata myöskään liian paljon vältellä. Radiossa puhuttiin kerran siitä, että iso syy mm. suomalaisten lasten hengitystiesairauksiin on siinä, että käsiä pestään jatkuvasti, mikä huonontaa lapsen luontaista bakteerikantaa ja sitä kautta vastustuskykyä. ? Jokatapauksessa mielenkiintoinen postaus, en noita huiveja ollut tullut edes ajatelleeksi!

  • Kira Kosonen

   ÄSH. Tätä postausta ajatellessani mietin, että pitää myös mainita tuo miten hyväksi bakteerit ovat esimerkiksi juuri immuniteetin kasvattamisessa, ettei niitä saa alkaa liikaa kammoamaan. Hyvä, että otit asian heti esille :)