CATEGORIES
17.11.2016

IHOKARVOJEN POISTO LASERILLA

Beauty

*Yhteistyössä Aurora Skin Clinic

Kerroin teille kesällä kokeilevani ihokarvojen poistoa laserin avulla ensimmäistä kertaa ja moni teistä oli kiinnostunut kuulemaan siitä lisää! Nyt hoitokertoja on jo kaksi takana, joten on hyvä aika kertoa koko prosessista vähän enemmän. Toimenpiteen tavoitteena on siis laserenergiaa hyödyntäen vaurioittaa olemassa olevien karvatuppien ydin, jotta se ei enää pääsisi kasvattamaan uutta karvaa.

Itsehän en kestä lähes ollenkaan sokeroinnin kipua, jonka vuoksi kiinnostuin aluksi laseroinnista. Sen jälkeen luin, että laseroinnin avulla pystytään huomattavasti vähentämään (tai jopa kokonaan pysäyttämään) ihokarvojen kasvu ja päätin kokeilla prosessia yhteistyössä Aurora Skin Clinicin kanssa. Klinikan vastaanotot sijaitsevat sairaala KL:n tiloissa (Uudenmaankatu 38, Helsinki sekä Lutakonaukio 1, Jyväskylä) ja niitä pyörittää isosiskoni hyvä ystävä Pia Airaskorpi. Luotto toimenpiteeseen ja prosessiin syntyi siis tätä kautta. Pia on äärimmäisen kokenut esteettisiin hoitoihin Lontoossa kouluttautunut sairaanhoitaja, joten uskaltauduin hyvin mielin testaamaan hoitoja kokeneessa ja ammattimaisessa ympäristössä. 

Ensimmäinen hoitokertani oli tosiaan kesän lopussa ja nyt toinen tässä syksyllä. Yhteensä hoitokertoja pysyviin tuloksiin vaaditaan sellaiset 5-6 riippuen riippuen aina asiakkaasta. Hoitokertojen välillä pitää myös olla aina noin 6 viikkoa ihokarvojen kasvusyklin vuoksi. Ihokarvamme nimittäin muodostuvat ja kasvavat eri aikoihin, joten pitkällä hoitovälillä pystytään varmistamaan kaikkien mahdollisten ihokarvojen nitistäminen. Omia hoidettavia alueitani ovat kainalot sekä bikinialue.

Jo kahden hoitokerran jälkeen huomaan jo selkeitä "kaljukohtia" esimerkiksi kainaloissa. Ihokarvat eivät vaan kasva jostain kohtii takaisin. En malta odottaa miltä tulokset näyttävät kaikkien hoitokertojen jälkeen! Vastoin yleistä luuloa, eivät ihokarvat kuitenkaan pysy laseroinnin jälkeen takuuvarmasti ikuisesti poissa, vaan hoitokertoja suositellaan ottamaan ns. "top up" käynteinä aina silloin kun tuntuu, että karva alkaa taas puskemaan. Karvojen kasvu on hormonaalista ja siksi myös yksilöllistä. Hormonitoimintaa ei voida myöskään oletettavasti lopettamaan, joten uusia karvatulppia saattaa syntyä ajan myötä. Myös hormonaaliset vaihtelut esim. raskaus tai vaihdevuodet saattavat tuoda uutta karvoitusta esille. 

Monet kauhistelevat laseroinnin hintoja, mutta verrattuna esimerkiksi joka kuukautiseen sokerointiin, eivät hinnat ole kauheasti korkempia. Hoitokertoja vaaditaan nimittäin 9 kuukauden aikana ainoastaan ne 5-6 ja hoitoalueet ovat karvattomia huomattavasti pidempään, kuin sokeroinnin avulla. Joskus jopa pysyvästi. Jos laskee yhteen esimerkiksi kahden vuoden sokerointikulut, niin laserointi voi tulla pitkällä aikavälillä jopa edullisemmaksi. Itse näen isoimman arvon pelkästään siinä, että karvojen kasvu on lähes olematonta vuosien ajan. 

Tässä vielä hieman täsmätietoa ihokarvojen poistosta laseroinnin avulla:

 • Hoitokertoja vaaditaan asiakkaasta ja hoitoalueesta riippuen noin 5-6
 • Hoitokerrat tehdään aina noin kuuden viikon välein 
 • Ihokarvat tulee olla ajeltuna ennen hoitoa, mutta ei nypitty/vahattu
 • Mitä tummempi ja paksumpi karva pohjalla, sitä parempi teho
 • Hoitoon ei saa tulla ruskettuneena (mukaanlukien itseruskettavat)
 • Hoito kestää alueesta riippuen ainoastaan n.5-60 minuuttia (esim. kainaloalue 5 min.)
 • Hoidon ajan iholla tuntuu pientä kihelmöivää polttelua (ei kuitenkaan mitään verrattuna esimerkiksi sokerointiin /vahaukseen)
 • Hoidon jälkeen iho saattaa punoittaa hetken aikaa, mutta voit jatkaa samantien normirutiinejasi
 • Voimakas hikoilu ei ole kuitenkaan suositeltavaa heti hoidon jälkeen
 • Hoidon jälkeen ei saisi olla myöskään heti auringossa
 • Yksi hoitokerta maksaa hoitoalueesta riippuen 90-450€
 • Täysi karvattomuus ei ole hoitojen jälkeen kaikilla ikuisesti pysyvää, mutta karvojen kasvuvauhti ja tiheys vähenevät huomattavasti
 • Parhaimmillaan karvattomuus voi kestää jopa muutaman vuoden ajan ennen seuraavia tarvittavia hoitokertoja

Mielelläni pyydän teille vastauksia myös lisäkysymyksiin, jos sellaisia tulee! Onko kenelläkään teistä muuten kokemusta ihokarvojen poistosta laserin avulla? Oma prosessini on tosiaan vasta alkuvaiheessa, mutta erittäin hyvältä vaikuttaa! Palaan asiaan ja lopputuloksiin vielä varmasti.

3 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Nimetön

  Moi! Jännittää kuulla mikä tilanne on nyt? Ovatko karvat pysyneet poissa? :)

  • Kira Kosonen

   Moikka! Rehellisesti omat aikataulut ja reissut tulivat hoitojen kanssa niin haasteelliseksi (koska ei saa olla heti ennen&jälkeen hoitoa auringossa), että minulta jäi monet kerrat välistä enkä saanut lopullista tehoa tuloksiin. Muutamankin hoitokerran jälkeen karva kyllä harveni, mutta en saanut kyllä täyttä tehoa… Nyt niistä muutamista hoitokerroista on jo reilusti yli vuosi ja karva palannut takaisin normaaliin. Olisi pitänyt yrittää ajoittaa tämä jotenkin paremmin! Ehkä nyt tänä talvena kokeilen uudestaan.

 • Niina

  Kiva kuulla kokemuksia tästä! Itsellä ei vielä mahdollista mennä, kun kerralla tuo summa niin iso opiskelijabudjetille. Ehkä vielä joskus..