CATEGORIES
3.6.2014

Iho kuntoon – Meikkisiveltimien pesu

Beauty

Kirjoitin joskus postauksen hehkuvasta ihosta ja sen ylläpidosta. Postauksen voit lukea muistin virkistämiseksi täältä. Vinkkilistalla on kohta, joka jää varmasti yllättävän usealta pois. Tämä on meikkisiveltimien säännöllinen peseminen. Meikkisiveltimet ovat varsinaisia bakteeripesäkkeitä ja ovat usein syynä ihon epäpuhtauksiin. Varsinkin sellainen pieni tiheä näppy on usein juuri tulosta likaisien meikkisiveltemien ja -sienin käytöstä.

Ihan järjelläkin ajateltuna on hassua, että aamulla kasvot pestään huolellisesti ja heti seuraavana perään kasvoja aletaan törkkimään kaikenmaailman likaisilla huiskuilla.

Säännöllinen siveltimien pesu on siis hyvä ottaa osaksi viikottaista kaunesrutiinia! Et tarvitse muuta kuin Marseillen saippuaa. Tämä on luonnollinen ja puhdas saippua eikä vaurioita siveltimien harjaksia.

Aloita kastamalla meikkiharja vedessä kuvan osoittamalla tavalla. Harjakset on hyvä pitää koko pesun ajan alaspäin suunnattuna, etteivät ne vaurioitu ja lähde irtoilemaan.

Seuraavaksi meikkisivellintä pyöritetään hellästi saippuan päällä kunnes lika alkaa irtoamaan. Saippuata ja sivellintä kannattaa huuhdella aina pyörittelyjen välissä, parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

 

Tämäkin sivellin näytti silmään täysin puhtaalta, mutta pieni pesu paljasti likaisen totuuden. Sivellin on myös pelkästään puuteriharja, joka on pesty kuitenkin edellisellä viikolla. Jos sinulla on kuukausia meikkipussissa kulkenut sivellin, niin suosittelen testaamaan tätä mahdollisimman nopeasti.

Photos: Hanna Väyrynen @ Strictly Style

Siveltimet jätetään myös kuivumaan harjakset alaspäin suunnattuna. Itse pesen aina siveltimet illalla ja jätän ne yöksi kuivumaan kylppäriin.

Jos noudatat siis kaikkia perusneuvoja hyvän ihon saamiseksi (oikea ravinto, säännöllinen liikunta, tarpeellinen uni, sopiva kosmetiikka) eikä iho kuitenkaan tahdo pysyä kontrollissa, niin suosittelen kokeilemaan tätä kikkaa!

Hormonaaliset vaikutukset ihoon ovat aivan oma asiansa ja niistä kerronkin teille lisää pian. Olen nimittäin itse vaihtanut juuri ehkäisymenetelmää ja sivuseurauksena iho on reistaillut todella normaalia enemmän. Hormonaalisiin näppyihinkin on onneksi muutamia vinkkejä, jotka helpottavat!

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*