CATEGORIES
8.6.2017

ONE DAY IN ATHENS

Athens

Photos by me & Netta Suikkanen

LINDEX Dress

GINA TRICOT Accessories 

GLAMOROUS Sandals

Nyt kun perinteinen märkä kesäsää on taas valloillaan, niin saanen viedä teidät hetkeksi Ateenan polttavan auringon alle! Olimme Netan kanssa molemmat todella poikki Santorini päivän jälkeen ja päätimme nukkua myöhään ja lähteä vasta vähän myöhemmin maissa käymään. Emme kuitenkaan missään nimessä halunneet skipata kohdetta kokonaan, sillä kumpikaan meistä ei ollut käynyt Ateenassa aiemmin. Energiat eivät vaan ihan riittäneet koko päivän seikkailuille.

Onneksi suoraan laivan edestä lähti Hop on Hop Off -turistibusseja kierroksille ja päätimme sitten hypätä sellaisen matkaan puolen päivän aikoihin. Ajattelimme, että olisi rentouttavaa istua bussin katolla ja oman mielen mukaan sitten hypätä eri kohteiden kohdalla pois ihastelemaan. En ole koskaan aikaisemmin kokeillut edes tälläistä turistibussia ja pakko sanoa, että se olikin juuri niin rentouttavaa, mitä olimme ajatelleet! Ihan paras tapa nähdä useita paikkoja edullisesti ja mutkattomasti. Varsinkin tämänkaltaisessa suurkaupungissa. 

Emme mitenkään ehtineet tekemään koko Ateena -kierrosta, mutta kerkesimme ainakin näkemään Parthenonin temppelin, Zeuksen temppelin, Herodes Atticuksen odeionin sekä Parthenonin huipulta myös Lykavittósin vuoren. Paikkojen kauneus ja mahtipontisuus vetivät kyllä hiljaiseksi. Tunsin usein seisovani jonkun suuren voiman keskellä. Älkää kuitenkaan antako kuvien taas hämätä. Paikat olivat pullollaan helteessä hikoilevia kanssaturisteja, joten välillä tungoksen keskellä suuruuteen piti hieman keskittyä. 

Tällä kertaa aika ei riittänyt Ateenan keskustassa pyörimiseen, mutta jonkin verran ehdimme näkemään paikkoja turistibussin katolta ja pakko sanoa, että myös Ateena herätti minussa todella ison mielenkiinnon pidempää reissua varten! Siellä vaikuttaa olevan Barcelonan tavoin vähän kaikkea. Nähtävyyksiä, kaupunkielämää, rantoja, paljon ravintoloita sekä kuuleman perusteella myös todella hyvä yöelämä. En oikein tiedä miksi tämä suurkaupunki on jäänyt minulla niin unholaan aiemmin. Sitä on kuitenkin tullut oltua jo useamman kerran mm. Pariisissa, Lontoossa, Roomassa, Barcelonassa ja jopa Lissabonissa. Jos (ja kun) lähden joskus uudestaan kiertämään Kreikan saaria, niin aion kyllä varata myös muutaman päivän kunnolla upealle Ateenalle. 

//Some snapshots from our quick and short day in Athens! We were so tired after the whole hassle in Santorini, that we slept in and headed to shore a bit later than usual. The Hop on Hop Off turist buss was our choice for the day and it worked out perfectly. We got to see many different sights and a little bit of the city center too. I honestly don't know why I haven't been to Athens before. The city seemed to have everything just like Barcelona. Amazing sights, city life, beaches, restaurants and from what I heard a really good night life. Next time I'm going to go Greek island hopping, I'm also definitely staying in Athens for a few days at least!//

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mari

  Aaaaah, nuo pylväät <3 Upeat kuvat!!!!

  • Kira Kosonen

   Paikka vilisi turisteja, niin näiden kuvien takana on kyllä taitava silmä ja hyvä tuuri :D

 • Salla

  Kauniit kuvat ja ihana mekko! Mikähän koko sinulla on mekosta? Mietin onko kovin reilua kokoa kun en löytänyt enää xs kokoa mistään.

  • Kira Kosonen

   Kiitos! Minulla koko S ja on kyllä true to size, että jos olet normaalisti XS, niin M ainakin varmasti liian iso!

   • Salla

    Kiitos vastauksesta! Kyllä S koko on sitten varmasti mulle hyvä. Joskus Lindexillä on vaan tosi reiluja kokoja.
    Olet muuten pakannut täydellisen asuvalikoiman matkalle. Todella inspiroivia ja ihania asukokonaisuuksia kaikissa matkapostauskuvissa! Nyt vaan aurinkoa tänne Suomeenkin!!! ☀️

    • Kira Kosonen

     Hei ihana kuulla!! Asuja tulikin mietittyä ennätyspitkään tälle reissulle :D

 • Sipe

  Moi!
  Viime kesänä viikon verran Ateenassa hengailin eikä ole tarvetta mennä uudestaan. Mulla oli sellainen samanlainen romanttinen kuva Ateenasta kuin mitä oli Roomasta. Ateena petti ja pahasti. Todella likaista joka paikassa keskustassa, vanhat kauniit rakennukset töhritty spray-maalilla. Kaduilla kävellessä Kreikan kriisi lävähti naamalle.
  Osa ihmisistä oli todella sydämellisiä, mutta valitettavasti törmättiin myös ikäviinkin tyyppeihin jolta alkoi tulemaan tilitystä (miksi ette auta meitä jne) kun kuulivat että ollaan Suomesta.
  Tosiaan todella likainen pääkaupunki, mutta onneksi Kreikassa on muutakin kuin Ateena. ?
  Maailmassa on paikkoja vielä käymättä❤

  • Kira Kosonen

   Onpa ikävä kuulla! Me tosiaan ehdimme näkemään keskustan pelkästään vilaukselta, joten kanssakäymiset paikallisten kanssa jäi kyllä vähäiseksi. :/