CATEGORIES
23.2.2018

BOOKS ATM

Mind

Ihanaa perjantaita kaikki! Täällä on aikamoinen lähtökuume päällä ja teen juuri viimeisiä työhommia kasaan, ennenkuin alan pakkaamaan. En ole vielä edes hakenut matkalaukkua vintiltä, mutta eiköhän kaikki tarvittava tule mukaan. Lähtö viiden viikon reissulle on onneksi vasta todella myöhään tänään illalla, joten aion vielä siivota kodin, vaihtaa lakanat (kiva tulla omaan sänkyyn takaisin) ja käydä ehkä BeAlivella saunomassa ennnen lentoa. Voi olla optimista ajattelua ajan suhteen, but hey that's me!

Paikkailupuuhiin kuuluu myös pähkäily, mitä kirjoja otan mukaani. Olen lukenut viime kuukausien ajan paljon itsetutkiskelu kirjoja ja niiden kautta syventynyt omaan mieleen, sydämeen ja elämään. Tässä postauksessa näetkin mitä kaikkea on ollut viime aikoina yöpöydällä! Näistä jo pidemman aikaa minulla on ollut mukanani Läsnäolon Voima ja siskoni kirja Polku Rakkauteen, joka opettaa rakkauden löytämisestä itsestä. Samasta aiheesta puhuinkin teille jo aiemmin Itsensä rakastamisesta -postauksessani. Hyviä juttuja.
Ihan uusimmat kirjaostokseni ovat sen sijaan ZEN ja rakastumisen taito sekä Ayurveda opas. Olen kiinnostunut todella paljon viime aikoina Ayyrvedan maailmasta ruokailutottumuksieni suhteen ja ehkä isoimpana innoittajan tähän maailmaan on toiminut ihana Vilma P. Varsinkin tämä Vilman postaus sai minut miettimään omia ravintovalintojani vielä tarkemmin. Olen vielä ihan alussa koko tämän maailman suhteen, mutta mikäs parempi aika lähteä tutustumaan, kuin nyt.

ZEN ja rakastumisen taito -kirjaa en ole ehtinyt itseasiassa vielä ollenkaan korkata, mutta ehkä olenkin jotenkin säästellyt sitä reissua varten. Se tulee heti lentokoneeseen mukaani.

Onneksi nykyään on olemassa myös kaikki upeat E- ja äänikirjat, joten minun ei tarvitse raahata kuin vain muutama kirja mukaani. Ainakin Läsnäolon Voima löytyy myös äänikirjana Storytel -palvelusta, jonka kanssa minulla tulee ensi kuussa pieni Instagram yhteistyö. Saan tämän yhteistyön lomassa teille ihan varmasti ilmaisen kokeilujakson palveluun, joten palataan asiaan! Aloitin itse palvelun testaamisen muutama viikko sitten ja ilokseni sieltä löytyi valtava määrä kirjoja, joita voin suositella. Löysin sieltä myös kaikkea uutta kuunneltavaa reissua ajatellen, joita latailen tässä koko ajan puhelimelle. Nyt kuunteluun lähti ainakin Tommy Hellstenin Pysähdy olet jo perillä. Kirjoja voi siis kuunnella kätevästi nettiyhteyden kautta, mutta niitä voi myös ladata, jolloin voit kuunnella niitä esim. lentokonetilassa.

Jos tästä postauksesta sinun tulisi valita yksi kirja, jonka lukisit/kuuntelisit ekana, niin suosittelisin ehdottomasti paneutumaan Tunne Lukkosi -kirjaan. Kirja käsittelee 18 ihmisen tunnelukkoa, jotka syntyvät lapsuudessa/nuoruudessa ja vaikuttavat aikuisiän toimintamalleihin. Tunnelukkoja ovat mm. tunnevaje, hylkääminen, kietoutuneisuus, alistuminen, emotionaalinen estyneisyys, vaativuus, rankaisevuus, epäonnistuminen, riippuvuus sekä pessimistisyys. Ennen kirjan aloittamista tehdään pohjustava Tunnelukko -tesi, joka antaa vähän osviittaa siihen, mistä tunnelukoista kärsit. Testin voit tehdä suoraan netissä ennen kirjan ostamista/kuuntelemista. Pääset Tunnelukko -testiin tästä. Koin tämän omalla kohdallani todella havainnollistavaksi, jonka vuoksi lähdin edes paneutumaan kirjaan. 

Tämä kirja on kulkenut jo kaikilla perheemme jäsenillä sekä ystäväporukassani. Sanoin siitä ensimmäistä kertaa ystävälleni joskus joulukuussa ja sen jälkeen se onkin kiertänyt siellä paljon aiheuttaen yhtä sun toista reaktiota. Mm. Didem kirjoitti omia isoja havaintojaan ko. kirjasta tässä postauksessa. Ei ehkä mikään helpoin kirja varmasti kaikille purra läpi, mutta se on sen arvoista. 

Toivottavasti näistä vinkeistä on teille hyötyä! ♥

13.2.2018

ITSENSÄ RAKASTAMISESTA

Mind

Tänään aamulla törmäsin Tuija Pehkosen Instagram storyssa sitaattiin, joka jäi hymyilyttämään;" What a lovely surprise to finally discover how unlonely being alone can be." -Ellen Burstyn

Tuija reissaa tällä hetkellä yksin pitkin Australiaa ja olen sivusta vain ihastellut hänen rohkeuttaan ja asennettaan koko reissuun ja elämään ihan yleisesti. Vaatii kyllä aika paljon sisua lähteä tosta vaan yksinään reissaamaan toiselle puolelle maailmaa.

Olen seurannut Tuijan matkaa myös senkin vuoksi, että tänä keväänä olen myös itse matkustamassa mm. Austraaliaan pidemmäksi aikaa, mutta työkuvioiden ja yhteisen haaveen vuoksi mukaani lähtee kukas muukaan kuin partner in crime Julia Toivola. Tästä reissusta tulossa vielä pian lisää, mutta sillä välin suosittelen seuraamaan Tuijan huikeaa matkaa, josta lisää pääseet lukemaan tästä.
Olen Tuijan tavoin koko alkuvuoden ajan pohdiskellut äärimmäisen paljon itsensä rakastamisen tärkeyttä ja sitä miten lopulta kaikki rakkaus ja voima tulee löytää ensiksi omasta itsestään. Se ei ole aina helppoa, mutta ainakin omalla kohdallani olen varma, että se on ainoa tie tietynlaiseen rauhaan. Kaiken mitä toivon saavani ulkopuolelta, tulee vasta kun löydän ne asiat itsestäni. Näiden asioiden kanssa olenkin tehnyt nyt paljon töitä ja tunnen kyllä luissani, että tämä kevät on todella muutoksellista aikaa. Olen jonkinlaisessa kasvukohdassa ja vaikka kuinka se tuntuu välillä pelottavalta ja ahdistavalta, niin tiedän sen olevan pelkästään hyväksi.

Olen myös huomannut, että pyrin koko ajan tekemään enemmän ja enemmän asioita, jotka ovat hyväksi keholle ja mielelle. Saan tällä hetkellä eniten kiksejä siitä, että rauhoitun meditoimaan, käyn joogassa, uimassa, avonnossa, saunassa, viinillä ystävien kanssa tai ihan vaan siitä, että luen jotain hyvää kirjaa yksin kotona. Kaikki asiat, jotka ruokkivat kehon ja mielen hyvinvointia vahvistavat nyt minua ja se tuntuu hyvältä. Pidän itsestäni huolta.

En rehellisesti edes muista olenko koskaan antanut itselleni tälläistä tilaa keskittyä vaan omaan päähän ja hyvinvointiin. Ainakaan näin aikuisiällä. Ja kuten sanoin ei ole välillä helppoa ottaa sitä peiliä käteen ja kohdata omia heikkouksia ja pelkoja, mutta mitä enemmän sitä uskallan tehdä, niin sitä enemmän se tuo myös rauhaa mukanaan. Välillä tuntuu, että tätä prosessia on todella vaikea selittää näiden postauksien myötä, mutta ehkä saatte vähän kiinni siitä missä ajatukseni nyt lentävät.

Tiedän myös, että nämä asiat menevät monilta aivan ohi sektorin jos itsetutkiskeluhommat eivät ole yhtään ajankohtaista. Siksi yritän tasapainottaa blogin sisältöä myös kaikella muulla (tällä viikolla taas treenivinkkejä/reissujuttuja/asukuvia), mutta kertokaa ihmeessä jos haluatte esimerkiksi kuulla kirjoista, joita tällä hetkellä fiilistelen! Paljon on uusia oppeja tarttunut jo elämän matkaan mukaan. ♥

Photos by Sara Vanninen