CATEGORIES
5.7.2017

KESÄN SPORTTAILUA

Body

GINA TRICOT Top

GINA TRICOT Pants

ADIDAS Shoes

Koko kesäkuun ajan tuli sporttailtua todella vähän, mutta nyt olen taas viime viikkoina ollut vähä aktiivisempi! Keho ja varsinkin pää voi vaan niin paljon paremmin, kun tulee liikuttua edes vähän. Kesällä on vaan niin paljon kaikkea muuta kivaa, että treenit tuppaa jäädä ihan kokonaan, mutta jos nyt ainakin alkuviikot pyhittäisi sporttaamiselle. Kesäkuun treenittömyyteen on vaikuttanut eniten kuitenkin se, että salini Imperial sulki ovensa kesäkuun alussa ja on remontissa nyt koko kesän yli. Syksyllä Imperialin tilalle nousee täysin uusiutunut BeAlive Health Club. Odotan kyllä innolla kaikkia suunniteltuja muutoksia ja sitä, että pääsee taas treenaamaan omalle kotisalille. 

Sitä odotellessa kaikki kesän treenit täytyy kuitenkin tehdä jossain muualla ja ajattelinkin aluksi, että panostan nyt enemmän juoksemiseen ja teen vaikka kotitreenejä. Tästä ei ole tullut kyllä yhtään mitään, joten päätin ottaa tilapäisen salijäsenyyden nyt kesän ajaksi muualle. Tällä viikolla olenkin startannut Netan minulle laatiman "kesäohjelman" kanssa ja olo on heti jotenkin normaalimpi. Uusi ohjelma sisältää 3 salitreeniä, joista yksi on vapaavalintainen kiertävä harjoittelu, joten koko ohjelma on enemmän sellaista ylläpitävää ja rentoa treenaamista. Tämän lisäksi olen liikkunut todella paljon keltaisilla city-pyörillä, jotka olen huomannut äärimmäisen käteväksi. Pääsen niillä toimistolle paljon nopeammin, kuin muilla julkisilla ja saan aina hyvän aerobisen treenin samalla päivään.

Pyörien käyttö koko kauden ajan (touko-lokakuu) maksoi vain 25€, joten suosittelen suuresti testaamaan! Pyörien käyttö ei vaadi matkakorttia, vaan voit nettisivujen kautta tilata itsellesi koodin, jolla pyörä toimii koko kesän. Niin näppärää ja tulee myös liikuttua ympäri kaupunkia jotenkin enemmän. Pystyn myös huoletta sopimaan lounastreffejä milloin minnekin, kun voin nopeasti napata pyörän tästä Kampista ja viilettää vaikka Töölöön tai Punavuoreen viidessä minuutissa. Ihan paras juttu!

Mites siellä? Onko kesä sinullekin sellaista aikaa, että treenit tuppaa jäädä vähemmälle, vai saako valo sinut juuri liikkumaan enemmän? 

//So hard trying to keep up with my training program during the summer when there's so much other fun stuff going on. Still trying to keep it healthy as much as I can! During the summer I train at the gym maybe 2-3 times a week and than use the city bikes as much as possible. They are a really easy and fun way to get some exercise and they only cost 25€ to use for the entire summer! I highly recommend to try them out.//

20.4.2017

TREENIUUPUMUS JA PALAUTUMINEN

Body

En ole vielä palannut blogissa tämän kevään treeni- sekä ruokahaasteen tuloksiin ja fiiliksiin, koska mielipide koko jutusta on muuttunut aika moneenkin otteeseen tässä matkan varrella. Vaikka sainkin ihan hyviä ulkonäöllisiä tuloksia, niin en kyllä voi sanoa, että fiilis olisi yhtään parempi. Jopa päinvastoin. On ollut jotenkin pakko ottaa vähän etäisyyttä koko juttuun, että kokonaisuuden pystyisi hahmottamaan selkeämmin ja siksi tässä tekstissä on kestänyt. Olin jotenkin niin suuressa suorituskuplassa ohjelman lopussa, mutta nyt mieli on jo paljon kirkkaampi. 

Haasteen loputtua oma kehoni meni jotenkin aivan totaaliseen stop-tilaan ja huomasin yhtäkkiä takin olevan aika todella tyhjä. Heti kun maaliviiva oli saavutettu, niin aivan järkyttävä uupumus valtasi kehoni. Normaalit treenit eivät kulkeneet enää ollenkaan ja salille meno tuntui yhtäkkiä ihan super raskaalta. Varsinkin viikonloppuisin teki vaan mieli makaa sohvalla ja syödä kaikkea, mitä naaman eteen sattui. Olen aina syönyt todella fiksusti ilman mitään erikoisia mielitekoja tai ahmimiskohtauksia, mutta nyt pystyin tankkaamaan kehoon helposti ihan älyttömiä määriä ruokaa sekä herkkuja. Keho oli selkeästi vetänyt itsensä jonkinlaiseen maksimiin ja tulin lopputulokseen, että ohjelman kova treenimäärä (10 treeniä viikkoon) sekä tiukka ruokavalio olivat itselleni yksinkertaisesti vaan liikaa. Olisi pitänyt kuunnella omaa kehoa paremmin ja jättää treenejä välistä pois silloin kun väsytti, eikä hammasta purren suorittaa ohjelmaa orjallisesti. Vetelin liikaa miinuksilla ja nyt keho sakotti siitä samantien ja hyvä niin. Onpahan ollut pakko levätä nyt kunnolla.

Tähän kaikkeen vaikuttaa oleellisesti myös haasteen aikana ollut remontti, sen kaikki haasteet sekä oma taipumukseni stressin keräännyttämiseen. Onhan minulla menneisyydessäkin ollut taipumusta loppuun palamiselle, joten minun olisi ehkä pitänyt vähän ennakoida, että remontin sekä treenihaasteen suorittaminen töiden päälle ei ehkä ole se fiksuin idea itselleni. En kuitenkaan koskaan enää halua löytää itseäni samasta jumista, kuin joskus nuorempana. Se mikä rasittaa minua, voi olla jollekin toiselle ihan peruskauraa. Kaikki me olemme kuitenkin yksilöitä. 

Tämän kaiken takia fokukseni on ollut nyt täysin kunnollisessa palautumisessa ja varsinkin tuo pääsiäisviikonloppu teki minulle kyllä todella hyvää! Nyt huolehdin taas paremmin siitä, että saan tarpeeksi energiaa ruoasta treenimäärääni nähden, lämmittelen ja palauttelen kunnolla treenien jälkeen, pidän vähintään 2 kokonaista lepopäivää viikossa sekä huollan kehoa kunnolla. Venyttely, kevyet kävelylenkit ja mm. hieronta vaikuttavat kaikki todella oleellisesti palautumiseen ja olen kyllä laiminlyönyt kaikkia näitä elementtejä tässä kiireviikkojen aikana. Yksi elementti, joka on palautumisen kannalta ollut onneksi kunnossa, on uni! Jos en omistaisi näin hyviä unenlahjoja, niin en tiedä missä jamassa pää ja keho olisivat. Se on ehdottomasti minulle isointa terapiaa.

En usko, että lähden uudestaan kokeilemaan mitään näin rankkaa treenihaastetta, koska en loppupeleissä huomannut siitä olevan minulle ihan kauhean paljon hyötyä. Ne tulokset, mitä ohjelman aikana saavutin hävisi aika nopeasti suklaalevyjen alle ja nyt lähtötilanne on melkein sama, kuin ohjelman alussa. Tästä oppineena liputan kyllä taas pitkäkestoisempien elämäntapamuutosten sekä treeniprojektien puolesta, joilla on myös selvä jatkumo. Eräs lukijani itseasiassa kommentoikin projektin alussa, että miksi lähden tälläiseen ohjelmaan mukaan, jos tasapaino elämässäni ruoan sekä treenin kannalta ovat jo niin kunnossa. Vastasin hänelle, että haluan haastaa itseäni ja katsoa, mitä tuloksia se saisi aikaan. Noh, nyt ymmärrän taas kirkkaammin sen, miten kallisarvoista se tasapaino oikeasti onkaan, joten se olkoot tämän koko projektin opetus. Back to basics!

Summa summarum, urheilkaa, syökää hyvin, olkaa itselleni armollisia, kuunnelkaa omaa kehoanne, nauttikaa elämästä ja muistakaa myös levätä kunnolla kaiken kiireen keskellä. ♥

Photos by Julia Toivola