CATEGORIES
28.11.2017

VINKKEJÄ ENERGISEMPÄÄN OLOON

Wellbeing

Olin koko viime viikon jotenkin poikkeuksellisen poikki ja väsynyt, josta johtuen tajusin, että oli taas aika tarkastaa oman terveyden ja hyvinvoinnin check list. Ruokavalio normaali, unirytmi kunnossa ja liikkuminenkin ollut ok säännöllistä, mutta joku oli selkeästi kuitenkin pielessä. Aika nopeasti tajusin, että mm. kaikki talven vitamiinit ja lisäravinteet olivat jääneet huomioimatta. Syön paljon lehtivihreää ja muutenkin suhteellisen ravintorikasta ruokaa, mutta talvisin otan kyllä aina lisätehot käyttöön. Nyt pitäisi olla sekin puoli kunnossa, joten toivottavasti alkaa vaikuttamaan mahdollisimman pian!

Hyvinvoinnista huolehtiminen on tähän aikaan vuodesta niin tärkeää jaksamisen kannalta, joten jos sinullakin on ollut viime aikoina todella uupunut olo, niin tarkasta tämä hyvinvoinnin tarkistuslistani. Jo ihan muutaman asian korjaamisella sain taas rutkasti enemmän energiaa kehoon ja virkeyttä mieleen!
Juo reippaasti enemmän vettä - Ajattele itseäsi viherkasvina, joka nuutuu ellei se saa tarpeeksi vettä. Aloita aamu aina isolla lasilla vettä ja tankkaa sitä kaikkien aterioiden välillä. Tämä auttaa huomattavasti oloon.

Pidä kiinni ateriarytmistä - Kaamoksen aikaan säännöllinen ateriarytmi on vieläkin tärkeämmässä roolissa. Pidä töissä/koulussa mukana aina terveellisiä välipaloja (esim. pähkinöitä ja hedelmiä) ja tarkista, että syöt jotain aina kolmen tunnin välein.

Vähennä eläinproteiini max 1 kertaa päivässä - Eläinproteiinin vähentäminen nostaa ainakin itselläni energiatasoja. Jätä esimerkiksi eläinproteiini pois lounaalta tai illalliselta. Jos syön lounaalla kanaa tai lihaa, niin illalla suosin pelkästään kasvispainotteista ruokaa.

Pidä viikossa 1-2 vegepäivää - En usko, että pystyisin olemaan täysin vege, mutta pidän kyllä paljon vegepäiviä tai viikkoja kevyemmän fiiliksen saamiseksi.  
Vaihda iltapäiväkahvit vihreään teehen - Kahvin tolkuton läträäminen kuivattaa kehoa ja aiheuttaa ainakin itselläni sokerin tavoin "virkeyspiikkejä". Piikkien jälkeen olo on aina todella väsynyt, josta johtuen olen vaihtanut kaikki iltapäivä kahvittelut vihreään teehen. Vihreän teen sisältämä kofeiini pitää virkeystasoa yllä tasaisesti pidempään sekä saa nesteet liikkumaan kehossa paremmin.

Vähennä puhelimen räpläämistä aamulla sekä iltaisin - Tämä on yksi isoimpia kompastuskohtiani. Räplään joskus kännykkää heti aamusta ennekuin nousen edes sängystä ja viimeisenä asiana ennen kuin menen nukkumaan. Tämä on NIIN huonoa virkeystasolleni. Pitäisi antaa kehon sekä mielen herätä rauhassa uuteen päivään.

Tarkista lisäravinteet sekä vitamiinit - Talvisin tankkaan B12-, C-, ja D-vitamiinin lisäksi myös sinkkiä sekä probiootteja vastuskyvyn ylläpitämiseksi sekä käytän muutamia luonnonmukaisia lisäravinteita energiatasojen lisäämiseksi. Näistä tulossa tällä viikolla postaus!

Altea Hills

Vähennä sokeria - Energiatasojen ollessa alhaalla myös herkkuhammasta kolottaa paljon helpommin, mutta yritä välttää sokeria ainakin päivisin. Illoista en sano mitään, koska itselläni on aina kaapissa suklaata, lakuja tai LAKRIDS palloja (!!). Nappaan aina muutaman herkkupalan suuhun illallisen jälkeen. Energiatasojen romahtaessa voi sopivasti kömpiä sänkyyn.

Herkuttele raakasuklaalla - Jos kuitenkin päivällä väsyttää ja tekee mieli jotain hyvää, niin nappaa pari palaa raakasuklaata! Raakakaakaosta saa todella hyvää energiaa ja usein hyödynnänkin sitä pienenä treenibuusterina ennen salille menoa. Töiden jälkeen vaan pari palaa naamaan ja salille.

Vältä alkoholia  - Omaan työhöni kuuluu paljon erilaisia PR- ja lounastapahtumia, joissa on lähes poikkeuksetta tarjolla kuohuvaa ja viiniä. Olen huomannut, että yksikin lasi voi alkaa väsyttämään (vaikka aluksi piristäisikin), joten olen alkanut suosimaan alkoholittomia vaihtoehtoja. Viikonloppuisin on ihana nauttia viiniä, mutta arjesta olen jättänyt sen lähes kokonaan pois.

Heartbeat detox - Jos olet kunnon energia kick startin tarpeessa, niin kokeile Petran Heartbeats Detox -ohjelmaa, joka kestää 5 päivää! Olen kuullut ystäviltäni paljon kehuja tästä ja ajattelin itsekin testata sitä ensi viikolla. Sen myötä pääsee ainakin vähän helpommin kiinni kevyempään ruokavalioon, jos se osa-alue vaatii remonttia.

Tsemppiä kaikille viikkoon! ♥

18.11.2017

TUNACADO SANDWICH

Food

Rakastan Joe & The Juice kahvilaketjun voileipiä ja niistä lempparini onkin ehdottomasti Tunacado tai Spicy tuna. Erikoista näissä leivissä on niiden todella ohut ruisleipä, joka on aina ihanan rapea. Näinkin sitten kaupassa Ruispalojen uudet ohuen ohut ruisleivät ja kekkasin toteuttaa niitä hyödyntäen oman versioni tästä lempileivästäni!

Perinteisen tonnikalamössön sijaan jätin majoneesin pois ja korvasin sen pienellä määrällä turkkilaista jugurttia, jolloin mössö saa sen ihanan tekstuurin! Toki tämän voi siis tehdä majoneesiin tai 50/50, mutta mielestäni jugurtti oli ihanan freesi vaihtoehto. Sekoita siis vaan tonnikala jugurtin sekaan, lisää vähän pilkottua kevätsipulia, mausteet ja levitä leipien päälle. Väliin vaan runsaasti avokadoa ja herkkuleipä on valmis. Ja ai niin! Muista paahtaa ruisleivät. Se tekee ison eron.

P.S Spicy tuna version saat tästä pilkkomalla mössöön sekaan vähän jalopenoa ;)

//My version of my favorite Joe & The Juice sandwich Tunacado! Instead of mayo I just used some turkish yoghurt. Just mix the yoghurt with some tuna, spring onions, lemon juice, salt and pepper and your tuna mesh is done. Than just toast some thin rye bread add the tuna mesh and loads of avokado and voila! Tuncado sandwich to make your belly and heart happy.//