CATEGORIES
8.3.2018

SHAMPPISBRUNSSI - BIBO

Hong Kong

Honkkarista on tulossa vielä kunnollinen "Top ravintolat - Hong Kong" postaus, mutta yksi paikka myös ravintoloista ansaitsee ihan oman postauksensa aivan samalla tavalla kuin Victoria Peak nähtävyyksistä. Tämä ravintola on Bibo.

Bibo oli vinkki Jekun ystävältä, joka oli muistaakseni asunut Hong Kongissa ja menimme tänne pelkästään brunssisuosituksen perusteella. Kyseessä ei ollut mikään ihan perinteinen brunssi vaan kahden tunnin free flow shamppanjabrunssi, eli kahden tunnin ajan voi nauttia niin paljon shampanjaa, kun haluaa brunssin yhteydessä. Pretty nice right? Hintaa brunssilla oli n.80€ per naama ja täysin sen arvoista.

Vaikka itse brunssi oli MIELETTÖMÄN hyvä 5 ruokalajin kokonaisuus, niin silti koko ravintola itse ja sen sisustus ruokki meitä varmaan enemmän. Niin hienoja taideteoksia ja makeita yksityiskohtia joka puolella! Oli pakko taltioda sitä kaikkea vähän teille myös tänne blogiin.

www.bibo.hk

Jos olet siis koskaan Hong Kongissa, niin tämä paikka ehdottomasti listalle. Shamppisbrunssi tarjoillaan täällä ainoastaan lauantaisin, mutta kävimme täällä myös kerran lounaalla, joka oli myös äärimmäisen hyvä. Aika kallis... mutta hyvä.

Kahden tunnin shamppisbrunssin jälkeen olikin hauska lähteä pyörimään keskustan kaupoille, haha. Onneksi ainoat heräteostokset olivat pieniä koriste-esineitä ja onnen amuletteja. Kaikki isoimmat (ja kalliimmat) kaupat kierrettiin suosiolla kaukaa. :D

6.3.2018

HONKKARI VLOGI - LAMMA ISLAND

Hong Kong

Lamma Island, Hong Kong.

Honkkarin edustalla sijaitseva Lamma-saari oli kyllä yksi lemppari kokemuksista koko Hong Kong reissusta! Oli ihana päästä hetkeksi pois kaupungin sykkeestä ja eksyä viidakkosaarelle ihastelemaan maisemia sekä syömään hyvin. Menimme tänne tosiaan yhden ravintolasuosituksen perässä, mutta koko saari oli itsessään kyllä todella näkemisen arvoinen. Videolta näette vähän paremmin millainen paikka on kyseessä, mutta tässä kootut Lamma-vinkit!

  1. Saarella on kaksi eri "pääpuolta" Sok Ku Wan sekä Yung Shue Wan, jonne menee lauttoja suoraan Honkkarin keskustasta. Lautta maksaa yhteen suuntaan muistaakseni 35 HK dollaria (n.4€). 
  2. Lautat kulkevat 1-1,5 tunnin välein, joten aikataulu kannattaa katsoa etukäteen esim. täältä. Lauttamatka kestää noin puoli tuntia.
  3. Sok Ku Wanin puolella on paljon loistavia sea food -paikkoja, mutta vaellusreitti kylien välillä on ehdottomasti kokemuksen arvoinen. Tästä syystä otimme lautan Yung Shue Waniin ja kävelimme Sok Ku Wanin puolelle. Kävelymatka kesti noin 1,5 tuntia taukoineen.
  4. Saarella ei ole takseja tai autoliikennettä muutenkaan, joten jos kävelyhommat eivät kiinnosta, niin suosittelen menemään suoraan Sok Ku Wanin puolelle.
  5. Jos haluat kävellä reitin, niin muista hyvät kengät (ylämäkimaasto yllätti ainakin meidät), aurinkorasva sekä bikinit/pyyhe. Reitin varrella on muutama kiva ranta, jossa voi käydä uimassa.
  6. Sok Ku Wanin puolella sijaitsee mieletön Rainbow -ravintola, joka on erityisen tunnettu grillatuista ravuistaan. Iso peukku tälle raflalle! NAM. Kiitos tästä(kin) suosituksesta menee paikalliselle ammattikokille Jaakko Sorsalle. 
  7. Ravintola järjestää myös omia lauttakuljetuksia Honkkarin keskustasta suoraan ravintolaan, joten sekin on todella helppo tapa päästä nopeasti vierailemaan Lamma-saarella. Suoraan Rainbow -lautalla vaan syömään ja takaisin.