CATEGORIES
2.8.2017

QUICKSTOP IN CANNES

Cannes

Heinäkuun Suomi hengailuun mahtui Comojärven lisäksi myös yksi erittäin nopea pyrähdys Cannesiin! Tällä kertaa ei omien töideni puolesta vaan Netan. Netta työskentelee personal trainerina ja yksi hänen asiakkaistaan halusi hänet mukaan omalle työmatkalleen sinne. Netta veti asiakkaalleen treenejä siellä, mutta oli muuten vapaalla. Tästä saatiin sitten idea siihen, että myös minä lähtisin mukaan. Vähän uusien paikkojen näkemistä, kuvailua ja pari päivää taattua aurinkoa! Ei huono. En ollut koskaan aikaisemmin ollut Ranskan Rivieralla, vaikka koko ikä Ranskassa onkin tullut vietettyä. Olemme aina olleet perheemme kanssa Atlantin puolella Arcachonissa tai sitten Pariisissa, joten oli super mielenkiintoista nähdä myös tämä puoli Ranskaa. Aika erilainen se olikin!

Olen tottunut ihan erilaisiin maisemiin ja jotenkin paljon maanläheisempään tunnelmaan Arcachonissa ja tai pienenä Ranskan maaseudulla Normandiassa. Cannesin lisäksi näimme nopeasti myös Nizzan, mutta varsinkin Cannes oli todella erilainen. Paljon erilaisia luksusliikkeitä, hienoa autoja, upeita hotelleja ja super tyylikästä porukkaa. Naiset olivat kaikki upeasti laittautuneina myös päivällä. Olen tottunut ihan erilaiseen ranskalaiseen meininkiin ja en yleensä serkkujeni luo edes pakkaa korkokenkiä tai meikkejä mukaan! Täällä niitä kyllä tarvittiin. Ensivaikutelma koko paikasta oli kyllä todella upea, mutta vielä astetta prameampi, mitä olin ehkä odottanut. Se saattoi johtua hotellimme sijainnista ja tästä kauniista rantabulevardista, mutta olin kyllä iloinen, että pakkasin flip floppien lisäksi vähän siistimmätkin sandaalit mukaan. 

//Our quick stop to Cannes a few weeks back! I have never visited the French Riviera before, even though I've spent most of my life in France with our cousins. We've always just been in Arcachon, Paris or the countryside. This was something completely different and excatly what I was expecting, glamorous and quite posh actually. I usually never even take heels with me when I go to my cousins house at Arcachon, cause the vibe there is so mellow and down to earth. Here the vibe was... well something really different! I'm glad I packed a bit differently this time, haha.//

21.7.2017

Vinkkejä Comojärvelle

Como

Helpoiten Comojärvelle pääsee lentämällä Milanoon ja ottamalla Malpensan lentokentältä juna Comon kaupunkiin. Juna-asema sijaitsee Terminaali 1:ssä, johon myös esimerkiksi Finnairin suorat lennot laskeutuvat. Junamatka lentokentältä Comolle kestää noin 1,5h. Junaliput saa ostettua suoraan kentältä olevista automaateista eikä niitä tarvitse varata etukäteen. Junaa joutui vaihtamaan kerran Saronnon pysäkillä, mutta vaihto oli äärimmäisen helppo ja nopea! Yksi junalippu maksoi 13€/suunta.
Myös auton vuokraaminen suoraan Milanon kentältä on hyvä vaihtoehto (varsinkin jos auto tulee muutenkin tarpeen, mutta muista varata auto etukäteen ja varaudu pitkiin jonotuksiin ja odotuksiin varauksesta huolimatta. Automatka Comojärvelle Malpensan lentokentältä kestää n.45min - 1h, mutta ruuhkat saattavat olla alueella joskus todella pahoja. Taksimatka lentokentältä Comolle voi maksaa helposti jopa 150€. Taksimatkaan päätyessä kannattaa hinta sopia aina erikseen, vaikka pääsääntöisesti taksikuskit käyttävätkin aina mittaria.
Comojärven ympäristössä on lukuisia eri kyliä, joissa voi majoittua ja joiden välillä kannattaa myös seikkailla. Me asuimme Moltrasion sympaattisessa kylässä, johon Comon keskustasta oli matkaa taksilla noin kymmenen minuuttia. Kuitenkin vähän tunnetumpia Comojärven kyliä ovat Bellagio sekä Valletta. Näistä kahdesta varsinkin Bellagio on todella tyyristä aluetta ja ravintoloiden hinnat aika katossa. Valletta oli puolestaan kohtuullisempi ja koin, että siellä oli myös paljon enemmän valinnanvaraa, mitä tuli mm. ravintolatarjontaan.
Etäisyydet joidenkin kylien välillä voivat olla pitkiä, joten auton sijasta voi matkan taittaa julkisilla lautoilla järven yli. Moltrasion kylästä laivalautalla Bellagioon kesti 1,5h. Matka taittui kuitenkin nopeasti maisemia ihastellen ja auringosta nauttien! Lautoilla oli myös aina baareja avoinna, joista pystyi ostamaan virvokkeita. Lautalla pääsee myös varjoon halutessa. Lauttamatkojen hinnat yllättivät minut kyllä täysin ja yksi lippu mm. Bellagioon maksoi 20€/suunta. Jos kylien välillä haluaa liikkua paljon, niin suosittelen ehdottomasti ostamaan 6 päivän lauttapassin, joka maksoi muistaakseni n.80€. Siinä säästää pitkän pennin jos järven ympärillä haluaa liikkua paljon.
Jos matkassa on isompi seurue, niin suosittelen vaihtoehtoisesti vuokraamaan yhdeksi päiväksi ihan oman veneen, jolla käydä alueen kyliä läpi omien aikataulujen mukaisesti. Veneiden vuokrahinnat ovat yleensä todella kalliita, mutta isolla porukalla ovat kustannukset vielä kohtuulliset. Meidän 8 hengen Suomi-jengi maksoi 100€/henkilö yhdestä omasta venepäivästä, joka oli kyllä täysin rahansa arvoinen kokemus.
Majoitusta miettiessä suosittelen hotellien lisäksi tutkimaan erilaisia AirBnB mahdollisuuksia. Hotellien hinnat ovat alueella nimittäin aika korkealla. Ainakin jos haluaa majoittua veden äärellä. Omassa asunnossa on myös hyvät mahdollisuudet tehdä itse ruokaa kylien upeista raaka-aineista! Paras italialainen illallinen syntyikin ostamalla paikallisia leikkeleitä ja juustoja. Isoimmissa supermarketeissa joidenkin raaka-aineiden hinnat kuitenkin yllättivät ja mm. mansikat maksoivat jostain syystä ihan maltaita. Kaikki paikalliset raaka-aineet sekä viinit olivat kuitenkin todella edullisia.
Comojärven ympäristössä on paljon turismia, josta johtuen melkein kaikki paikalliset puhuvat sujuvaa englantia. Taksit toimivat alueella myös hyvin ja ovat mittareiden takia luotettavia. Uber on Italiassa kielletty, mutta Uber Black ei. Uber Black on kuitenkin paikallisia takseja kalliimpi vaihtoehto, joten suosittelisin sitä ainoastaan hätätapauksissa.
Reissuun kannattaa ehdottomasti yhdistää edes yksi päivä Milanossa! Me menimme esimerkiksi lomamme viimeisenä päivänä Milanoon pyörimään ennen iltalentoamme kotiin, mutta olisin hyvin voinut myös yöpyä Milanossa vaikka muutaman yön ajan. Comon kaupungista menee junia suoraan Milanon keskustaan, josta junat lähtevät myös Malpensan lentokentälle. Matkalaukut voi jättää päivän ajaksi Milanon lentokentälle säilytykseen, mutta jonot ovat siellä aina ihan älyttömät. Tästä syystä laukut kannattaakin säilöä juna-aseman kulman takana sijaitseviin Nanny Bag säilytyslokeroihin . Nanny Bag on muutenkin paljon reissaaville hyvä kikka tietää, jos laukut pitää saada jonnekin turvallisesti säilöön.

Jos tulee mitä tahansa muuta mieleen josta haluaisitte mahdollisesti lisätietoa, niin pyrin vastaamaan kaikkeen omien kokemuksieni perusteella! Iso suositus kyllä tälle kauniille matkakohteelle. 

//Some of my travel tips if you're visiting the beautiful lake Como. Best way to get there is to take a train from Milans Malpensa airport or rent a car. Taxis are really expensive so I recommend public transportation. You should also definitely check out the AirBnB choices before booking any hotels! I loved staying at our own little flat with the entire gang. Otherwise I just recommend you explore all the cool little towns of lake Como by using the ferrys or by renting your own boat for a day. We stayed at the very cute town of Moltrasio, but I think my favorite spot was Valletta! So many nice restaurants there. I also recommend you combine a day or two in Milan to your Como experience. We went to Milan on our last day just to do some shopping and walk around before heading out to the airport. Next time would also love to stay in Milan a little bit longer! //