CATEGORIES
15.7.2018

HYVIÄ PIKKU JUTTUJA

Lifestyle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: LAGOM
Omat elämäntapani ja ruokailutottumukseni ovat olleet aina terveelliset, josta varmaan iso kiitos kuuluu äidilleni, joka jo pienempänä opetti meitä syömään ravintorikasta ruokaa. Rakastan tehdä ja syödä hyvää ruokaa sekä voida hyvin sen myötä, mutta en ole ehdoton minkään suhteen. Kuuntelen kehoani ja annan sille mitä se tarvitsee, mutta en kieltäydy herkuista tai esimerkiksi maitotuotteista ja punaisesta lihasta. Syön niitä vaan vähän harvemmin. En ole siis koskaan oikein lähtenyt mihinkään trendiruokavalio juttuihin mukaan, vaan aina kuunnellut mitä oma keho sanoo. Kaikki me olemme erilaisia eri tarpeilla, joten täytyy löytää vaan ne omat jutut, jotka toimii itselle. Uskon elämässä myös täysin sellaiseen 80/20 periaatteeseen. Jos suurimman osan ajasta syö hyvin ja liikkuu, niin aina silloin tällöin voi JA PITÄÄKIN nautiskella. Se pitää ainakin itseni järjissä.

Täysvaltaisen hyvinvoinnin ja siihen liittyvien valintojen tekemisen ei myöskään tarvitse olla mitenkään erikoisen monimutkaista. Ihan pienet hyvät jutut tekevät jo paljon. Oli se sitten esimerkiksi nukkumaanmeno tuntia aikaisemmin. Muistan teininä myös, miten äitini alkoi perehtymään enemmän ja enemmän esimerkiksi siihen, mitä oikeastaan on hyvä ravinto ja pikkuhiljaa teki sitten valintoja ja muutoksia koko perheen ruokailutottumuksiin sen myötä. Näitä pikku juttuja oli esimerkiksi valkoisen viljan vaihtaminen täysjyvään ja parempi laatuisen öljyn käyttäminen ruoanlaitossa. Tähän äitini aloittamaan prosessiin ehkä kiteytyykin koko oma ”ruoka & elämä identiteettini” hyviä pikku juttuja ja pieniä parempia valintoja.
Koska tasapaino on minulle kaikki kaikessa, niin hyvät pikku jutut kuuluvat terveellisen elämän lisäksi myös luonnollisesti nautiskelun puolelle ja saankin ihan yhtä paljon kiksejä esimerkiksi terveellisestä kanasalaatista, kuin myös hyvästä juustolautasesta ja punaviinilasista. Hyvien pikku juttujen tasapainottelu on siis ainakin itselleni juuri se avain siihen, miksi voin hyvin. Oli se sitten hyvinvointiin, nautiskeluun tail elämään liittyvä valinta tai asia. Niistä ainakin oma hyvinvointini koostuu.

Tässä esimerkkejä omista hyvistä pikku jutuista sekä valinnoista, jotka pitävät minut tasapainossa ja kuuluvat omaan elämäntyyliini.

Terveellinen aamupala (kaurapuuro & marjoja / vihersmoothie)

Liiallisen kahvin korvaaminen yrttiteellä

Terveellisten öljyjen suosiminen ruoanlaitossa

Täysjyvätuotteiden suosiminen

Luomutuotteiden suosiminen

Raikkaiden salaattien valmistaminen kotona

Suklaata illallisen jälkeen

Metsäkävelyt

Välipala smoothie

Viinittely tyttöporukalla

Hyvä juustolautanen perjantai-iltana

Ilman kelloa herääminen

Mimosat brunssin yhteydessä

Sängyssä makaaminen sunnuntaina ja pizzan tilaaminen kotiin

Lagom seisoo brändinä juuri tämän samaisen ideologian takana ja puhuukin sen puolesta, että elämä koostuu juuri näistä hyvistä pikku jutuista. Lagom tukee tuotevalikoimallaan hyvin myös omia hyviä pikku juttujani ja helpottaa näin oman 80/20 arkeni sujumista loistavasti. Mahtavien luomu smoothiepussien lisäksi mm. nämä käyttövalmiit kanafileet helpottavat isosti omaa arkea ja arjen valintoja. Kanafileet on saatavilla joko vedessä, auringonkukkaöljyssä (oma suosikki) tai tomaattikastikkeessa. Kiireisen kotitoimistopäivän luottolounas onkin aina ennen ollut tonnikalasalaatti, mutta nyt Lagomin kanafileet ovat tullut itselleni tonnikalan korvaajaksi. Myös eettisesti yksi hyvä pikku juttu. Olen joskus aiemminkin testannut vastaavia kanatuotteita, mutta tyrmännyt ne ”limaisuuden” takia heti. Lagomin kanafileet eivät ole tätä kuitenkaan ollenkaan, vaan kana on enemmänkin sellaista revittyä lihaa, joka toimii todella hyvin salaateissa, leivän päällä tai esimerkiksi sunnuntai pizzassa. Lisää näistä sekä muista Lagom tuotteista voit lukea täältä. 

ARVONTA

Lagom haluaa tarjota myös kahdelle lukijalleni satsin erilaisia Lagom tuotteita kotiin testattavaksi (kanafileiden lisäksi myös mm. smoothiepusseja!), joten kerro minulle, mikä on yksi sinun hyvä pikku juttusi elämässä ja osallistu arvontaan. Osallistumisaika päättyy 20.7. 

Muistakaa kuitenkin esimerkiksi terveellisen kanasalaatin jälkeen herkutella palalla suklaata. ;)

Photos Julia Toivola

9.7.2018

FOREVER LINNASSA + PODCAST JAKSOJA

Lifestyle

Kaupallinen yhteistyö: Forever Living
Kesän alussa tuli tehtyä pikainen reissu Göteborgiin ja tämän reissun päätarkoituksena oli vierailla Forever Living brändin pohjoismaiden "päätoimistolla" eli tässä upeassa kartanossa (vai sanotaanko nyt suoraan linnassa). Niin upea paikka! Miettikää millaista olisi herätä joka aamu ja tulla tänne töihin?

Vierailun aikana pääsin myös linnan Forever shoppiin valikoimaan lempparituotteita brändin valikoimasta, joita ovat mm. erilaiset lisäravinteet sekä kauneudenhoitotuotteet. Näistä tulossa vielä omia postauksia, mutta aikaisempia kokemuksiani esimerkiksi kauneudenhoitotuotteista pääset lukemaan jo tästä ja tästä.
Reissun tarkoituksena oli myös äänittää muutama jakso Foreverin omaan FOREVER TALKS podcastiin! Podcastit ovat jo todella tuttua kauraa Ruotsin puoella ja koko ajan Suomessakin niiden pariin löytää enemmän ja enemmän ihmisiä. Itse olen päässyt podcastien maailmaan kunnolla ihan vasta tässä lähiaikoina ja tykästynyt niihin myös valtavasti. Olen myös tätä ennen vieraillut muutamissa muissa podcasteissa ja huomannut miten ihanan vapauttavaa on välillä puhua kirjoittamisen sijaan! Osaan ilmaista itseäni paljon paremmin suullisesti kuin kirjallisesti, joten podcastien äänittäminen on ollut minulle kyllä todella helppoa ja hauskaa puuhaa. Kuka sitä tietää jos sitä innostuisi vielä jossain vaiheessa ihan omankin podcast -sarjan pystyttämiseen. Se tuntuu olevan vaan nyt niin kuuma peruna blogipiireissä, että pitää miettiä todella tarkkaan sen sisältöä, jos siihen lähtisi mukaan. Ei ole kiva toistaa tai kopioida jo olemassa olevia podeja, vaan haluaisin tehdä jotain ihan uutta.

Näissä omissa Forever Talks jaksoissa puhutaan kauneudenhoitovinkkien lisäksi pääosin matkustamisesta! Kerron jaksoissa mm. erilaisia pakkausvinkkejä, jaan lempikohteitani sekä muutamia reissutarinoita, joita ei ole kyllä muualla varmaan aiemmin kuultu. Ainakaan täällä blogissa. Vastailen myös jaksoissa teidän lähettämiin kysymyksiin, joita kyselin Instagramin kautta ennen äänittämistä.

Jaksoja äänitettiin kaksi kappaletta ja pääset kuuntelemaan ne joko Acastin kautta tai esimerkiksi tästä ja tästä linkistä! Forever Talks podcastissa vierailee aina eri vaikuttajia sekä ammattilaisia eri aloilta ja minua ennen podcasteissa on vieraillut mm. useita pohjoismaalaisia huippubloggaajia. Puheenaiheet vaihtelevat aina vierailevien vaikuttajien mukaan, mutta esimerkiksi omien matkailuvinkkien lisäksi siellä on puhuttu paljon kauneudenhoidosta ja esimerkiksi sosiaalisen median hyödyntämisen taidosta. 

Minusta podcastit yhteistyökumppaneiden kanssa on todella uusi, kiinnostava sekä innostava tapa tehdä yhteistyötä, koska siinä pääsee keskustelemaan avoimesti asioista, ilmiöistä ja jopa vaikka ihan suoraan tuotteista, mitä ei tosin näissä jaksoissa tehty juuri ollenkaan. Brändin arvot tulevat kuitenkin ihan eri tavalla minusta esille tämänkaltaisen sisällön myötä, kun myös mainonnan takana seisova taho saa puheenvuoron vaikuttajan lisäksi. Mitä te olette mieltä tämän tyyppisestä sisällöstä? Olisi kiva kuulla, oletteko löytäneet jo podcastien maailmaan ja minkä tyyppistä sisältöä niiden parissa haluaisitte kuulla?