CATEGORIES
28.9.2017

KOUKUSSA NORDIC NOIR -SARJOIHIN

Lifestyle

Kaupallinen yhteistyö: C More
Sarjamakuja on niin moneen lähtöön, joten aloitetaan aluksi sillä mistä normaalisti pidän. Ilmiselvät ykköseni ovat aina olleet kevyemmästä päästä, kuten Frendit, Moderni perhe ja Sinkkuelämää. Nämä tulevat aina olemaan minulle sellaisia sarjoja, joita voin katsoa uudelleen ja uudelleen, mutta viime vuosina on meno mennyt telkkarissa kyllä vahvasti pimeän puolelle.

Viimeaikaisia lemppareitani TV-sarjamaailmassa ovat olleet Sons of Anarchy, Breaking Bag, Narcos ja ihan ykkösenä tietty Game of Thrones, jotka ovat kaikki todella raakoja ja väkivaltaisia sisällöltään. Jokin näissä kaikissa on vaan koukuttanut ihan hullun lailla ja katsoin mm. Game of Thronesin kaikki seitsemän kautta alusta loppuun jo toisen kerran. Varmaan kolmaskin menisi helposti, mutta onneksi olen löytänyt ihan uuden genren, johon koukuttua. Pimeän puolella pysytään kuitenkin vielä todella vahvasti.
Olin jenkkisarjojen huumassa sivuuttanut täysin kaikki pohjoismaalaiset sarjat tai ollut jopa täysin tiedoton niistä kunnes vierailin äitini ja isäpuoleni luona Espanjassa. He lukevat molemmat paljon dekkareita ja rakastavat kaikkia rikossarjoja. Etenkin pohjoismaalaisia. Siellä sitten heidän kanssaan illallisen jälkeen laitettiin ekaa kertaa ruotsalais-tanskalainen SILTA -sarja pyörimään ja olin muutaman jakson jälkeen aivan koukussa. Kotona esittelin sarjan myös poikaystävälleni ja ahmittiin eka kausi yhden viikonlopun aikana.

SILTA olikin sitten ironisesti oma siltani jenkkisarjoista pohjoismaalaiseen tuotantoon ja etenkin näiden Nordic Noir -sarjojen pariin, joita olen ahminut koko kesän ja syksyn C Moren suoratoistopalvelusta. Nordic Noir -sarjat eli pohjoismaalaiset dekkarit koukuttavat synkällä ja intenssiivisellä tarinankerronnallaan ja ovat myös monella tapaa mielestäni aidompia, kuin jenkkisarjat. Tapahtumat ovat jotenkin todellisia, murhat raakoja, hahmot synkkiä ja koko fiilis vaan todella realistinen. Ehkä se on juuri se aitous, joka on saanut ainakin itseni koukuttumaan.
Kaikkein aidointa rikossarjatunnelmaa tarjoilee kuitenkin upouusi kotimainen (!!) Aallonmurtaja -sarja, joka on C Moren alkuperäissarja ja nähtävissä tällä hetkellä yksinoikeudella vain ja ainostaan C Moren suoratoistopalvelussa.

Sarja kertoo suomalaisesta perheestä, jonka elanto tulee ammattirikollisuudesta. Sarjan pääosissa nähdään paljon suomalaisia huippuammattilaisia kuten Maria Ylipää, Turkka Mastomäki, Maria Järvenhelmi, Ville Keskilä, Joonas Saartamo ja Saara Kotkaniemi. Sarja on kotimaiseen tyyliin todella rohkea ja ronski, mutta säilyttää pohjoismaisille rikossarjoille ominaisen intenssiivisen sekä salaperäisen tunnelman. Pala palalta, ja jakso jaksolta selviää enemmän ja enemmän, mitä perheen sekä perheen suvun taustalla ja ympärillä oikeasti tapahtuu. On salaisen ilotalon pyörittämistä, vanhoja ylös kaivettuja ruumita, ihmiskauppaa ja vaikka mitä. Parasta sarjassa on perheen äidin ja isän, Upin ja Tuulan, Bonnie & Clyde henkinen yhteismeininki. Kaikki tehdään yhdessä, mutta kuitenkin myös vähän salaa erikseen. Sarjasta on ehtinyt ilmestyä vasta 5 jaksoa (uusi jakso joka viikko), joten itsekään en tiedä mitä kaikkea on vielä tulossa! Jaksot ovat tällä hetkellä nähtävissä vain ja ainoastaan C Moresta ennen sarjan esitystä MTV:n kanavilla vuoden 2018 puolella.

 

Uusia Aallonmurtaja jaksoja odotellessa olen katsonut nyt tanskalaista Pinnan Alla -sarjaa C Moresta, joka kertoo terroristien kaappaamasta metrosta, panttivangeista ja neuvotteluja vetävistä poliiseista. Äärettömän koukuttava sarja, jota tuli katsottua sunnuntai iltana 5 jaksoa putkeen siitä hetkestä kuin aloitin. Tässä sarjassa tarinankerronta on todella samantyyppinen, kuin Orange is the new black -sarjassa. Aina vähän väliin nähdään panttivankien sekä poliisien elämästä väläyksiä ennen kaappaustilannetta, joka antaa ihan erilaisen syvyyden hahmoihin ja koko tarinaan. Vahva suositus myös tälle sarjalle.

Jos Nordic Noir -genre ei yhtään kiinnosta (suosittelen ainakin testaamaan), niin C Moren valikoimassa on myös todella laaja valikoima muita TV-sarjoja, elokuvia ja esimerkiksi urheilua. Myös Game of Thronesin viimeisin kausi löytyy palvelusta, vink vink. Käy ainakin kurkkaamassa koko valikoima ja jos vaikuttaa mielestäsi mielenkiintoiselta, niin ilmainen C More kokeilukuukausi on saatavilla sinulle TÄSTÄ

Mikäs parempi ajankohta koukuttua uuteen sarjaan, kuin syksy?

10.9.2017

WELL HELLO STOCKMANN MAGAZINE

Lifestyle

Kaupallinen yhteistyö: Stockmann
On aina yhtä rentouttavaa istua rauhassa alas uuden lehden kanssa. Jotenkin siinä hetkessä aika aina vähän hidastuu ja silmät voivat ihan eri tavalla nauttia kaikesta visuaalisuudesta. Kännykällä muoti & lifestyle juttuja selatessa keskittyminen herpaantuu niin nopeasti ilmoitusten, viestien ja muiden asioiden myötä, jonka vuoksi lehdet tuovat ainakin itselleni aina ihanan tauon kaikesta siitä hälinästä, jota puhelimessani tapahtuu.

On ihanaa, että niin monet lehdet pitävät vielä pintansa tässä digimaailmassa. Ei se varmasti helppoa ole, mutta minä en niistä ainakaan haluaisi luopua. Moni muukin on varmasti kanssani samaa mieltä.
Lehtien puolesta puhujana olin todella innoissani, kun kuulin uudesta Stockmann Magazine julkaisusta, joka ilmestyy Stockmann tavarataloihin 13.9. keskiviikkona. Lehti tukee Stockmannin uutta Anna muodin seurata sinua -syyskampanjaa eikä se ole katalogi vaan ihan täysverinen aikakauslehti, jonka päätoimittajana on Trendin entinen päätoimittaja Jenni Lieto! Rakastan Jennin tapaa tuottaa lehtiä ja Trendi onkin aina ollut yksi lempi naistenlehdistäni Ellen ja edesmenneen Costumen rinnalla. Stockmann Magazinen tarinoiden takana on myös juuri vanhasta Costumesta tuttu Johanna Piispa, kenellä on aina ollut pettämätön tyylitaju ja silmää ihan kaikelle muodista kauneuteen. Pelkästään näiden upeiden ammattilaisten takia tiesin, että Stockmann Magazine tulee varmasti olemaan omia silmiäni hivelevä julkaisu, enkä ollut väärässä. Lehdessä nähdään myös paljon kansainvälisten huippuammattilaisten kädenjälkeä.

Stockmann Magazine on myös täysin ilmainen julkaisu, jonka voi hakea mistä tahansa Stockmann tavaratalosta tai lukea suoraan verkossa (www.stockmann.com) 13.9. alkaen. Itse rakastan juuri lehtien hypistelyä, jonka vuoksi ainakin minulle oli tärkeää saada lehti ihan fyysisesti käsiini. Stockmann Magazine julkaistaan jatkossa 3 kertaa vuodessa ja seuraava numero tulee ulos ennen joulua!

Pakko muuten myös vinkkaa, että tässä syysnumerossa on kaikkia niitä elementtejä, joita myös toivottiin omalta sisällöltäni nyt tulevana syksynä. On paljon ideoita syyspukeutumiseen, erilaisia meikki- ja hiusvinkkejä, ruokareseptejä sekä paljon sisustukseen ja kotiin liittyviä palstoja. Sain todella paljon hyviä tärppejä ainakin itse esimeriksi syksyn trendeihin liittyen, joita aion soveltaa omissa jutuissani! 

Lempipalstojani lehdestä

Inspiroidu tyylistä / Lisää ideoita syksyyn

Parsakaalileipä haastaa avokadon

Vihdoinkin väriä / Syksyn muodissa ei synkistellä

Oo siellä jossain mun / Takki on syksyn tärkein ostos

Katseenvangitsija / Meikkaa sumusilmät tai hehkuvat huulet

Piristystä kampauksiin catwalk-tyyleistä

Hygge roikkuu katosta / valaisin voi muuttaa koko huoneen

Töissä kotona / Työpisteen uusi tyyli

Jos siis kaipaat uutta inspiraatiota muotiin, kauneuteen, sisustamiseen tai ruokaan liittyen, niin nappaa mukaan uusi upea Stockmann Magazine! Muoti-inspiraatiota on tarjolla myös 13.9. Stockmann Helsingissä Autumn/Winter 2017 Fashion Show -muotinäytöksen merkeissä klo. 17, 18 ja 19. Muotinäytöksiä pääsee seuraamaan tavaratalon ensimmäisessä kerroksessa. Muotinäytöstä voi seurata myös livenä Stockmannin Facebookissa klo: 19.00 alkaen.

Olkaa myös kuulolla 14.9. Instagramini puolella, sillä järjestän silloin siellä pienen arvonnan, jossa joku lehden itselleen napannut tyyppi voi voittaa 100€:n arvoisen lahjakortin Stockmannille. Pieni helpotus vaikka juuri syyshankintoihin. <3